8 безплатни и лесни начина за онлайн рекламиране на вашия бизнес

   Чували сте много пъти колко важна е рекламата за вашия бизнес, но може да е и скъпо. И нямаме предвид разходите в преносен смисъл. Поради това ние съставихме персонализиран списък с лесни и безплатни начини за рекламиране на вашия бизнес.

Ето нашите прости и безплатни рекламни предложения!

  • Популяризирайте и ангажирайте в социалните медии

Социалните медии са безплатни, лесно достъпни и изключително популярни. Трябва да отделите време, за да създадете бизнес страница на възможно най-много платформи за социални медии. Наличието на много платформи прави намирането на вашия бизнес още по-лесно за потенциалните клиенти. Трябва да популяризирате различни оферти, които имате, блогове, които сте написали и т.н., за да информирате последователите си. Трябва да останете ангажирани с хора, които споделят вашите публикации, следят ви или споделят публикации, които намирате за интересни! Изграждането на мрежа, чрез социалните медии е начин вашият бизнес да остане видим.

  • Създайте съдържание в YouTube

Не ограничавайте присъствието си в интернет. Трябва да сте на възможно най-много изявени платформи и YouTube се оказва една от тях. Напоследък видеосъдържанието се превърна в една от най-популярните форми на съдържание в социалните медии, така че не забравяйте да създавате и споделяте свои собствени видеоклипове.

  • Напишете съдържание в блога

Създаването на оригинално съдържание, чрез блог, е чудесен начин да дадете на потребителите по-добро разбиране за вашия бизнес, чрез собствените си думи. Той също така помага за SEO класирането, като увеличава доверието ви онлайн. Освен да създадете свое собствено съдържание , помислете за писането на блогове за друг уебсайт. Това ще разкрие името ви сред нови читатели и може да насърчи връзката с друга компания, тъй като помагате да допринесете за техния бизнес!

  • Използвайте Google My Business

Като използвате Google My Business и го оптимизирате с цялата информация, която клиентите искат да знаят, можете да се класирате по-високо в обявите за местно търсене. Освен това може да направи намирането на вашия бизнес както онлайн, така и в Google Maps лесно и бързо.

  • Насърчавайте клиентите да оставят отзиви

Отзивите са друг начин да подобрите SEO и да изградите доверие към тези, които проучват вашия бизнес. Когато хората посетят вашия бизнес или направят онлайн поръчка, насърчете ги да дадат своите отзиви онлайн. Когато клиентът има добро изживяване, той е готов да уведоми другите. Искането за обратна връзка е полезно напомняне за тях да покажат своята признателност за страхотните ви услуги и продукти!\

  • Създайте актуализации по имейл

Както вече знаете, от решаващо значение е да останете в челните редици на имейлите! Помислете за събирането на редовно насрочени имейли за вашите клиенти. Нещо като месечен бюлетин може да ги поддържа актуални и може да върне бизнеса ви отново към вниманието на клиента.

  • Мрежови събития

Не се страхувайте да се представите и популяризирате пред вашата бизнес общност!

Не забравяйте да поддържате различни мрежови събития на радара си, за да можете да се срещате с хора във вашия район. Информирайте ги за вашия бизнес и всичко, което може да предложите.

  • Опитайте стрийминг на живо и чатове

Те се свързват с първата ни точка за използването на социалните медии, но обмислете да вземете този рекламен инструмент още една стъпка напред.

Независимо дали става въпрос за Instagram, Facebook или Twitter, стриймингът на живо и чатовете се превръщат в нов начин за свързване с последователи. Това е ценен начин за използване на социалните медии, тъй като може да насърчи пряка и незабавна комуникация със заинтересовани последователи.

 

Както можете да видите, рекламната стратегия, в общ смисъл, включва да бъдете видими за клиентите, отворени за свързване с други бизнеси и желание да отговаряте на въпроси и нови идеи, така че не ограничавайте рекламните възможности заради бюджета си!

Препоръчваме още:

Топ 7 мита за криптовалутите Топ 7 мита за криптовалутите Прочети повече
5 причини цените на биткойните да се покачват 5 причини цените на биткойните да се покачват Прочети повече
17 KPI, които да проследявате за мобилни приложения 17 KPI, които да проследявате за мобилни приложения Прочети повече
нагоре