Как трябва да оптимизирате видео съдържание?

   Как можете да се уверите, че видеосъдържанието, в което влагате толкова много работа, се гледа?

Всичко е свързано с оптимизацията!

Има многобройни маршрути, които вашият бизнес може да използва, за да е сигурно, че вашето видео съдържание е намерено и гледано онлайн и ние сме тук, за да ви помогнем.

  • Публикувайте на оптимални платформи

Първо и най-важно, помислете къде публикувате видеоклипа си!

Задайте си въпроса, отговаря ли платформата на аудиторията? Ако е така, е чудесно. Ако не, трябва да преоцените своите обекти за публикуване.

Разбира се, YouTube е чудесен за публикуване на видео съдържание, но понякога видеоклипове с кратка форма например се представят по-добре в социалните медийни платформи като Instagram и Facebook .

Не се съсредоточавайте върху публикуването на възможно най-много обекти, колкото на публикуването в обектите, които ще видят най-много взаимодействие с вашето съдържание!

Голяма част от това да имате представа къде да публикувате определени видеоклипове е като да познавате различната си аудитория. Проверете в своите социални медии и анализи на YouTube, за да видите кой, какво, къде, кога, защо и как от вашата аудитория.

Това ще ви помогне да разкриете много от въпросите, които може да имате около това къде точно трябва да бъде публикуван определен видеоклип!

  • Включете ключови думи в заглавия и описания

Както знаете, ключовите думи са отделните думи, които са включени във вашето съдържание, уебсайт, описания и други, които търсачките сканират, за да предложат целеви резултати за хората, търсещи в интернет.

Естествено искате вашето онлайн съдържание да има правилните ключови думи, за да се показва при правилните търсения и същото важи и за вашето видео съдържание!

Това е особено вярно, когато става въпрос за изработване на заглавие и описание на вашето видео.

Когато пишете тези функции на видеоклипа си, уверете се, че включвате думи и фрази, които хората вероятно търсят.

  • Персонализирайте миниатюрата си

Вероятно знаете тези снимки, които се показват във видеоклиповете във вашата емисия в YouTube. Били ли сте някога толкова заинтригувани от една от тези моментни снимки, че сте щракнали върху видеото?

Е, те се наричат ​​миниатюри.

След като сте внедрили писменото си съдържание, вашите визуални елементи също трябва да играят фактор при изготвянето на гледаемост. Така че, докато доброто заглавие може да попълни видеоклипа ви в резултатите от търсенето, страхотната миниатюра всъщност ще насърчи някой да кликне за гледане!

Поговорката призовава да не се съди за книгата по корицата й, но в крайна сметка повечето хора го правят. Така че, колкото и страхотно да е вашето видео съдържание, то трябва да се хареса и на онлайн търсещите визуално!

Докато платформи като YouTube предлагат генерирана миниатюра, вместо това не забравяйте да изберете такава по поръчка. Според WordStream , „Видеоклиповете с персонализирани човешки миниатюри получават 30 процента по-висока честота на възпроизвеждане.“

  • Създайте достъпност със субтитри

Забележителен начин да достигнете до повече аудитория, отколкото бихте постигнали със средното видео, е чрез включване на субтитри!

Помислете за това, понякога искате да гледате видео, но може да нямате възможност да го слушате на глас. В този случай субтитрите могат да бъдат чудесен начин за проследяване на видеоклип без прослушване.

Това важи и за публиката с увреден слух. Това е група зрители на видеоклипове, които вероятно бихте могли да загубите, ако не включите надписи.

Не само наличието на този текст на екрана прави видеоклиповете по-достъпни за зрителите, но и повишава SEO стойността на видеоклипа, като откроява ключови думи!

 

Наличието на видео съдържание за вашите страници в социалните медии, канал в YouTube и други позволява на вашия бизнес да сподели съобщение с потребителите по ангажиращ начин. Доверете ни се, хората обичат видео съдържание!

 

Разгледайте блога ни за полезни маркетингови теми!

Препоръчваме още:

Ето как се промени функцията за SMS на Google Ето как се промени функцията за SMS на Google Прочети повече
4 причини бизнеса да използва Instagram Stories 4 причини бизнеса да използва Instagram Stories Прочети повече
Какво е значението на рецензиите в електронната търговия Какво е значението на рецензиите в електронната търговия Прочети повече
нагоре