6 начина как да използвате видео маркетинг във вашия бизнес

   И така, когато удари пандемията от коронавирус, знаехме, че носим отговорност да споделяме своя опит в областта на дигиталния маркетинг и да помагаме на бизнеса да се ориентира през COVID-19.

Затова в тази статия споделяме шест начина, по които можете да използвате видео в основните области на вашия бизнес!

  • Използвайте видео в комуникацията с клиенти, за да увеличите продажбите

Следващия път, когато скочите на GoToMeeting или Zoom (или която и да е технология за виртуални срещи, която използвате), включете вашата уеб камера. Споделянето при провеждане на виртуална среща хуманизира разговора, който провеждате с вашия потенциален клиент. Не можете да прочетете емоциите или страстта на човек или да споделите колко много ви е грижа за бизнеса му, толкова ефективно с текст, отколкото можете с видео.

  • Използвайте видео в имейлите си, за да подобрите обслужването на клиентите си

Предоставянето на изключително обслужване на клиентите не винаги зависи от това колко бързо можете да отговорите на въпрос или да разрешите проблем. Голяма част от обслужването на клиентите се подобрява от вида на връзката, която можете да изградите на своите клиенти. Използването на видео в имейлите ви, за да споделите бързи инструкции, резултати от предоставената от вас услуга или дори просто за поздрав, ще изведе комуникациите ви с клиенти на следващото ниво.

  • Използвайте видео в социалните си медии, за да направите публикацията си по-ангажираща

Социалните медии са един от най-лесните начини за включване на видео във вашия бизнес. Като част от вашата стратегия за социални медии, помислете за добавяне на видео към вашите социални публикации и истории. Потърсете видео поток на живо във Facebook, Instagram или YouTube, за да споделите незабавно съдържание с последователите си. Социалните медии са чудесен начин да споделяте видео съдържание.

  • Използвайте видео на вашия уебсайт, за да демонстрирате вашите препоръки и решения на клиентите

Добавянето на видео към вашия уеб сайт е най-бързият начин да направите уеб страниците си по-ангажиращи. Днешните посетители на уебсайта са много по-склонни да консумират съдържание, като го гледат, отколкото като го четат, особено на своя смартфон. Също така е по-вероятно видеоклиповете да задържат посетителите на уебсайта ви по-дълго и дори да ги примамят да попълнят формуляр. Затова отделете малко време, за да преминете през уебсайта си и да отбележите всяко съдържание, което лесно може да бъде адаптирано във видео - като страници за услуги и продукти публикации в блога или често задавани въпроси.

  • Използвайте видео в маркетинговите си съобщения, за да изградите своята марка и репутация

Видеото е чудесен начин да покажете експертния си опит и изгражда вашата професионална марка и репутация. Ако искате да си направите име и да станете признат експерт във вашата индустрия, създайте канал в YouTube и започнете да споделяте основни съвети, които вашата целева аудитория търси във видео формат. След това оптимизирайте тези видеоклипове и ще бъдете на път да сте доверен експерт във вашата област.

  • Използвайте видео, докато екипът ви работи от дома, за да увеличите ангажираността на служителите

Много фирми и служители бяха вкарани в отдалечена работна среда, тъй като протоколите за заключване внезапно влязоха в сила поради COVID-19. През това време, когато много външни фактори могат да повлияят негативно на морала на служителите ви, собствениците на фирми и ръководителите на екипи трябва да правят каквото могат, за да поддържат фирмената култура и ангажираността на служителите. Включете тези уеб камери по време на срещите на вашия екип, обединете всички служители и отдели в седмични сбирки на екипа, а за всички изпълнителни директори изпращайте от време на време актуализация на компанията, чрез видео съдържание.

Ако имате нужда от разяснения по видео маркетинга, се свържете с нашите консултанти!

Препоръчваме още:

7 онлайн маркетингови съвета за разрастване вашия мебелен бизнес 7 онлайн маркетингови съвета за разрастване вашия мебелен бизнес Прочети повече
10  най - добри имейл маркетинг съвети за вашия моден бизнес 10 най - добри имейл маркетинг съвети за вашия моден бизнес Прочети повече
Най-добрите тенденции за B2B маркетинг, които да следвате през 2021 г. Най-добрите тенденции за B2B маркетинг, които да следвате през 2021 г. Прочети повече
нагоре