Как видеото помага на SEO класирането?

   Ако главно използвате текстово съдържание, за да подобрите SEO класирането си, може да включете и видеоклипове като опция. Според проучване на VidYard близо 70% от търговците в B2B използват видео и увеличават бюджетите си за видео, а 82% от този дял отчитат успех с видео маркетинга.

Ето как можете да увеличите класирането си в търсачките с онлайн видео.

  • По-дългo време на престой в сайта

SEO елемент, за който много маркетингови търговци знаят, е по-дълго време на престой. Колкото по-дълго някой остава на вашия сайт, толкова по-полезен ще изглежда за търсачките.

Какъв по-добър начин да накарате някой да остане от това да му покажете видеоклип? Видеото е по-ангажиращо от изображенията и текста. Хората всъщност прекарват 2,6 пъти повече време на страници с видео, отколкото на тези, където няма. Що се отнася до SEO, видеото е подарък, който не искате да пренебрегвате. Посетителите, които гледат видеоклипа, стоят повече време в сайта, което повишава класирането ви. Всъщност 80% от търговците казват, че видеото е увеличило времето на престой в уебсайта им.

Разбира се, ако хората прекарват много време в гледане на видеоклипове, има по-голяма възможност да се задълбочат, за да разберат какво още има на вашия уебсайт. Това ще увеличи броя разглеждани страници и ще се удължи престоя в сайта.

  • Намаляват се отскоците в сайта

Очевидно е, че ако хората останат по-дълго, степента на отпадане също ще стане по-ниска. Това е друг фактор, който подобрява SEO. Ако на посетителите ви не им е интересно в сайта, те натискат стреклата за обратно.

Google разглежда това поведение като „ придържане към разговора “ - действие на потребител, щракнал върху вашата страница и след това директно обратно към резултатите от търсенето си. Това показва на Google, че вашата страница не си заслужава. Колкото повече това се случва, толкова по-ниско ще паднете в класацията.

Видеото е серум против отскачане, защото хората ще трябва да кликнат върху видеоклипа и да започнат да гледат, което ще им отнеме време. И по-важното е, че процентът на отпадане за видео блоговете е с 34% по - нисък от другите страници на уебсайта.

  • Подобрения в честотата на кликване

Наблюдава се, че процентът на конверсия се подобрява за видео съдържание в сравнение с други формати, които са използвани онлайн.Това е важен фактор по отношение на класирането. Изследванията им показват, че по-високите честоти на кликване могат да продължат да придвижват сайта ви в класацията.

  • По-добър профил за обратна връзка

Продуцирането на висококачествено, ангажиращо, информативно или забавно видео кара хората да го споделят, а това да увеличава трафика към вашия сайт. Деветдесет и два процента от мобилните зрителите споделят видеоклипове.

Колкото повече връзки имате на страницата си, толкова по-високо ще се издигнете в класацията. Това е така, защото органичните връзки показват, че други запознати сайтове и източници ви се доверяват.

 

Свържете се с нас, за да научите повече за това как видеото може да помогне на вашето SEO класиране!

Препоръчваме още:

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ Прочети повече
7 онлайн маркетингови съвета за разрастване вашия мебелен бизнес 7 онлайн маркетингови съвета за разрастване вашия мебелен бизнес Прочети повече
Кои онлайн социални медии трябва да използва бизнесът за недвижими имоти? Кои онлайн социални медии трябва да използва бизнесът за недвижими имоти? Прочети повече
нагоре