Как да увеличим абонатите на YouTube безплатно през 2021 година?

   Стартирахте канал в YouTube. Отделихте време и усилия, за да създадете добри видеоклипове. Но само вашите приятели и семейство са се абонирали за канала. Абонатните номера на вашия канал не се увеличават и това е разочароващо.

Ютубърите качват стотици часове видео всяка минута. Повечето видеоклипове в YouTube получават много по-малко гледания, защото нямат стратегия за увеличаване на абонатите си. Нека да обсъдим как да увеличите абонатите на YouTube, без да харчите за реклами с 10 ефективни начина!

 • Изследване на ключови думи за вашите видеоклипове

Изследването на ключовите думи е важно, за да разберете кой видеоклип ще е следващият. Намирането на ключови думи за вашите видеоклипове не е толкова лесно, колкото намирането на ключови думи за вашия уеб сайт. Там можете просто да използвате Google Планер за ключови думи, за да разберете месечния обем на търсене, и да идентифицирате популярността.

Можете да използвате други инструменти, за да разберете популярността на конкретни ключови фрази в YouTube. Въведете заявката в търсенето в YouTube и ще видите списък с предложения за автоматично довършване. Това ще ви даде представа какъв тип търсения се извършват в YouTube.

Можете също да използвате инструмента за търсене на ключови думи VidiQ, за да търсите подходящи ключови думи за следващото си видео. Използвайки статистиката на YouTube, можете да получите списъка с ключови думи, за които се класирате.

 • Качване на публикации и интересно съдържание

Създаването на качествено и гледано съдържание е целта на всеки, но колко го правят редовно? Какво трябва да направите, за да създадете силно гледано съдържание?

 1. Създайте потребителска персона: намерете кои са вашите аудитории и от какво се нуждаят.

 2. Изберете правилната тема: създайте тема за вашия канал и финализирайте теми за вашата аудитория.

 3. Вземете подходящото оборудване и инструменти за създаване на ясни видеоклипове.

 4. Редактирайте видеоклипове след създаване: премахнете ненужните секции

 • Направете привличащи окото миниатюри

Миниатюрите са почти първото нещо, което потребителите виждат в списъка за търсене в YouTube и препоръките за подходящи видеоклипове. Миниатюрите дават идея на потребителите какво да очакват във видеото. Колкото по-ангажиращо е вашето миниизображение, толкова по-добра честота на кликване ще доведе до него.

 • Използвайте плейлисти

Повечето потребители на YouTube не използват плейлисти. Когато създавате плейлист със свързани видеоклипове, той позволява на потребителите да гледат вашите видеоклипове. Колкото повече видеоклипове гледат зрителите, толкова по-вероятно е да се абонират за канала ви.

 • Създайте качествени видеоклипове

За да създадете добро изживяване за потребителите, трябва да инвестирате в добър микрофон и камера. Ако нямате подходящи инструменти, дори доброто съдържание ще има по-малко ангажираност.

Избягвайте излишно разсейване във видеото. Преминете директно към въпроса. Не правете по - дълги видеоклипове, отколкото трябва да бъдат. Хората предпочитат ясни видеоклипове за почти всичко. Първите 30 секунди са много важни, ако искате да ги закачите за цялото видео. Кажете им каква е темата ви и задайте тон.

Колкото повече се ангажират със съдържанието ви, толкова по-добро е класирането ви при търсения и подходящи видеоклипове.

 • Работете върху профила на канала си

Вашият канал трябва да е впечатляващ, когато потребителите посещават страницата му. Това включва изготвяне описание на вашия канал. Напишете какво могат да очакват потребителите във вашия канал, колко често публикувате видеоклипове, по какво се различавате от другите подобни канали и добавете призив за действие, за да го предприемат.

Актуализирайте обложката на канала си. Ако сте марка, уверете се, че логото се отразява в обложката на канала ви.

 • Вградете вашите видеоклипове

Не просто публикувайте видеоклиповете в YouTube. Вградете видеоклипа във вашия уебсайт или секция в блога, за да получите по-голяма експозиция, така че читателите на уебсайта да се добавят като абонати на YouTube.

 • Споделете вашите видеоклипове в социалните медии

Споделяйте вашите видеоклипове в социални медии като Facebook, Twitter, Instagram и т.н.

Можете да дадете връзка към вашия канал в YouTube в биографията на други социалните си акаунти, както и да споделяте най-новите си видеоклипове на тези платформи за кръстосано популяризиране.

Можете също така да опитате да създадете трейлър за вашето видео и да го публикувате.

 • Ангажирайте се с вашата публика

Колкото повече се ангажирате с аудиторията си, толкова по-приятелски изглеждате. Не е необходимо да отговаряте на всички коментари, но се опитайте да отговорите на колкото можете. Четейки коментарите на зрителите си, можете да получите идеи и за бъдещите си видеоклипове.

 • Помолете читателите си да се абонират

В края на всеки видеоклип можете да се помолите на зрителите си да харесат и да се абонират за вашия канал, за да увеличат ангажираността и абонатите. На хората трябва да им се напомня. Хората могат да гледат страхотно видео и да продължат да гледат следващото. Просто им дайте ценни причини да се абонират за вашия канал. Кликването върху иконата на звънеца ще даде известия на абонатите всеки път, когато качите нов видеоклип. Правете го, когато се чувстват най-доволни, както когато сте предоставили много полезна информация.

 

Свържете се с нас, ако имате нужда от подробна информация за популяризиране на YouTube канала ви!

 

Препоръчваме още:

15 съвета за успешно мобилно приложение ! 15 съвета за успешно мобилно приложение ! Прочети повече
Как търговците могат да смекчат негативното въздействие на Covid 19 върху тяхната кариера? Как търговците могат да смекчат негативното въздействие на Covid 19 върху тяхната кариера? Прочети повече
5 начина да подобрите ангажираността на последователите си в социалните медии 5 начина да подобрите ангажираността на последователите си в социалните медии Прочети повече
нагоре