Подобрете вашето SEO с 5 лесни стъпки

   Нека бъдем честни: оптимизацията за търсачки (SEO) е сложна тема. Повечето хора разбират важността му, но малцина са уверени, че го изпълняват най-ефективно. Докато търсачките обхождат вашия сайт, те вземат предвид много неща при определяне на уместността и класирането. Изисква се внимание към детайлите, както рационализиране на структурата и съдържанието на вашия сайт.

Тактиките и стратегиите непрекъснато се развиват, докато търсачките подобряват начина, по който добиват информация, но ето пет прости стъпки, които можете да предприемете, за да започнете да подобрявате класирането си.

  • Създайте висококачествено и полезно съдържание

Съдържанието на вашия сайт е главен компонент на SEO. Докато роботите на търсачките преглеждат вашия сайт, те ще класират всяка страница въз основа на това колко добре тя предоставя уникални, подходящи, полезни отговори на заявките за търсене. За да повишите класацията на вашата страница, уверете се, че всяка страница предоставя ясни, проницателни и изчерпателни отговори на всеки въпрос, който потребителят може да има относно конкретния продукт/услуга.

Организирайте съдържанието си по начин, който обхваща една тема на страница. Ако имате страница, обхващаща множество теми, разделете ги на свои страници.

  • Проучете думите, които хората търсят

Ключовите са думите, които потенциалните клиенти въвеждат в търсачките. Вече не е най-добрата практика да повтаряте думи отново и отново на страница, понеже Google ще ви накаже за този подход. Вместо това съставете списък с въпроси, които клиентите биха използвали, за да търсят вашия продукт или услуга и се уверете, че съдържанието ви отговаря на тези въпроси. За да намерите кои думи използват вашите клиенти, използвайте инструмент за ключови думи. 

Тъй като търсачките харесват сайтове с нова и подходяща информация, добавянето на блог към вашия сайт е един от най-лесните начини да актуализирате съдържанието си редовно и да дадете на посетителите причина да продължават да ви разглеждат.

  • Изберете други уебсайтове, които да се свържат с вашия

След като укрепите съдържанието си, прекарайте няколко минути в проучване на качествени сайтове, които са подходящи за вашата индустрия и се класират добре в търсачките, и се опитайте да ги накарате да пуснат връзки с вашия уебсайт. Повечето търсачки класират сайтовете по-високо, ако са свързани с други, уважавани сайтове.

Получаването на връзки от други висококачествени сайтове може да бъде предизвикателство, но можете да започнете, като публикувате редовни коментари в отговор на техните блогове и новинарски статии.

  • Измерете резултатите

След като сте положили цялата тази работа, проследете резултатите. Инструментите за проследяване на ефективността могат да ви помогнат да анализирате напредъка си и да идентифицирате конкретни области за подобрение. Влезте и се възползвайте от инструменти като:

- Google Analytics: Вашият органичен трафик нараства или намалява?

- Google Search Console: Открийте кои ключови думи насочват трафика към вашия уебсайт и техните позиции в резултатите от търсенето с Google. Подобриха ли се позициите, след като направите промените си?

- Инструменти за проследяване на SEO като Linkdex и SEMrush : Проследявайте позициите на ключовите думи с течение на времето и откривайте начини за подобряване на вашето съдържание.

SEO поддръжката може да се извършва за минути на ден. Ако започвате от нулата, прегледът и актуализирането на сайта може да отнеме малко повече време, но си заслужава.

Ако не виждате желаните резултати, отделете още няколко минути, за да ни се обадите, и да ви научим на тактиките и стратегиите, които могат да повлияят на вашата позиция в класирането.

Препоръчваме още:

Как да засилите взаимоотношенията си с вашата маркетингова агенция? Как да засилите взаимоотношенията си с вашата маркетингова агенция? Прочети повече
7 начина, с които можете да намерите нови идеи за съдържание във вашия блог 7 начина, с които можете да намерите нови идеи за съдържание във вашия блог Прочети повече
9 съвета за увеличаване честотата на кликване в имейла 9 съвета за увеличаване честотата на кликване в имейла Прочети повече
нагоре