Как се пише блог?

   Хей, бъдещи блогъри, това е за вас!

Повечето от нас са съгласни, че писането може да бъде трудно и изисква практика, за да повишите уменията си. Но някои от вас може би си мислят, че ако някой може да пише, значи може да напише блог. Въпреки че това твърдение е вярно, истинският въпрос е дали пишете нещо, което хората искат да прочетат и което предоставя стойност?

Това е мястото, където да бъдеш майстор на думи може да ви помогне да създадете съдържание, което ще привлече аудиторията ви. Но как да пишете блог? Има няколко основни компонента, които трябва да имате предвид, преди да започнете да пишете. Нека поговорим за всеки един по-подробно.

  • Планирайте своя блог

Първата стъпка към писането на всеки блог е да имате план. Това включва наличието на солидна тема, за която искате да пишете, и очертание на точките, които искате да покриете. Вие също трябва да направите проучване по темата, да проверите фактите, да намерите статистически данни и да изтеглите ключови думи.

Когато четете блог, ще забележите, че няколко статистики са свързани с хипервръзки към източници. Включването на тази информация и свързването към оригиналния източник показва, че сте направили своето проучване и сте достоверен сътрудник на съдържание.

Помислете за писането на статия в училище. Ако не сте цитирали правилно източниците си, това може да се разглежда като плагиатство. Същото се случва, когато пишете блогове! Така че, не забравяйте да посочите първоизточника.

Въпреки това, ако нещо е общоизвестно (например, ябълките са червени), тогава не е необходимо да се цитира. Когато се съмнявате, свържете се с източника!

  • Измислете заглавие

Следващата стъпка е да измислите заглавие, което ще привлече внимание и кликвания. Понякога тази стъпка може да се направи по-рано или по-късно в процеса на писане, но всичко е лично предпочитание. През повечето време предпочитам да знам заглавието си предварително, по този начин знам какви ключови думи да използвам в блога си. Независимо дали създавате заглавие преди или след написването на блога си, то трябва да може да привлече вниманието на вашите читатели!

Един страхотен инструмент, който можете да използвате, е анализаторът за заглавия на CoSchedule. Точно както пише в името, този инструмент ще анализира и оценява вашето заглавие въз основа на различни фактори, включително баланс на думите, дължина, ключови думи и други!

Можете да разгледате резултатите и да го коригирате, за да получите по-добър резултат.

 Пишете правилно заглавието си с главни букви. Има много стилове на писане, които да използвате, така че може да е трудно да разберете кои думи са с главни букви в заглавието ви.

За да ви помогнем, вижте инструмента Изписване на заглавието ми с главни букви . Това ви позволява да въведете заглавието си и то ще изпише правилно необходимите думи с главни букви. Просто се уверете, че знаете какъв стил на писане искате да използвате и бъдете последователни.

  • Напишете своя блог

След като сте събрали изследванията си и имате заглавие, е време да започнете да пишете! Когато пишете, имайте предвид аудиторията си. Ако сте в супер сложна индустрия, но пишете на аудитория, която има много минимални познания, уверете се, че пишете по начин, който да може да разбере.

Имайте предвид и дължината на вашия блог. Дължината може да варира, но не искате да е твърде къса или твърде дълга. Ако е кратко, може да липсва информация и блогът ще се чувства непълен. Ако е дълго, рискувате да загубите читателите си, защото те не искат да отделят времето си за четене. В идеалния случай вашият блог ще бъде между 500-1200 думи.

  • Редактирайте своя блог

Поздравления, официално написахте първия си блог. Но все още не сте готови! След като завършите черновата на вашия блог, направете почивка и се върнете към нея няколко часа по-късно или на следващия ден.

Винаги искате да започнете процеса на редактиране с нов набор от очи. Ще искате да потърсите всякакви граматически или пунктуационни грешки, както и съдържанието като цяло. Не забравяйте да се запитате дали този блог ще има смисъл за вашата аудитория.

Също така е страхотна идея да накарате някой друг да прочете блога ви, за да получите друга гледна точка. Ако не можете да получите втори поглед върху блога си, прочетете го на глас! Знам, че звучи глупаво, но улавяте много повече грешки, като го четете на глас в сравнение с четенето на това, което мислите, че сте написали в главата си. И докато искате блогът ви да бъде изпипан, не отнемайте много време за пренаписване и редактиране.

 

Писането на блог не е трудно, но изисква известна практика, ако писането не е вашата силна страна! Докато пишете все повече и повече, ще създадете система, която работи за вас. Не забравяйте, че писането е изкуство и всеки има уникален стил.

Свържете се с нас, ако писането не ви се отдава, за да разработим блог за вас!

Препоръчваме още:

Промени в Google Local Search (2022г.) Промени в Google Local Search (2022г.) Прочети повече
Най-добрите стратегии за ефективно SEO на онлайн магазин Най-добрите стратегии за ефективно SEO на онлайн магазин Прочети повече
Какво е ICO? Какво е ICO? Прочети повече
нагоре