Как да използвате минимализма в уеб дизайна

   Харесвате ли минимални и прости дизайни за уебсайтовете?

Простотата е фината изтънченост в дизайна.

Минимализмът в уеб дизайна освобождава основните елементи като лесна навигация, креативно и гладко оформление, съвместимост, по-малко съдържание и подходящ за индустрията дизайн. Минимализмът активно набира популярност през 1960 г. за първи път и оттогава се усилва.

Почти 75% от хората се доверяват на марката спрямо дизайна на уебсайта, което означава, че колкото по-минимален е той, толкова повече ще се ангажирате с органичен трафик.

40% процента от хората няма да се ангажират с уебсайтове, които не се зареждат бързо. Минималистичните уеб дизайни са тенденция.

Тази статия подчертава основните елементи на минималистичния уеб дизайн и предимствата.

  • По-малко е повече

Известният цитат „По-малко е повече“ се отнася до простия, но креативен дизайн на минималистичния уебсайт. Някои уебсайтове са толкова претрупани и не предоставят успокояващо изживяване на потребителите. Много уебсайтове са толкова претрупани и претоварени от толкова много елементи, които разсейват посетителите на уебсайта.

  • Той поддържа вашето съдържание

Някои уебсайтове са объркани с твърде много съдържание. Колкото по-минимални са вашите уеб дизайни, толкова по-чисто добавяте съдържанието на уебсайта си, за да образовате клиентите си. Не е изненада, че писатели, музиканти, режисьори, фотографи, спортисти и художници винаги имат минимален дизайн на уебсайтове, за да ангажират своите фенове.

  • Минимализмът в UX/UI е важен

UI/UX дизайнът е основният елемент на всеки уебсайт. Някои UI/UX дизайни са претоварени поради безброй анимации, съдържание, графики и елементи на изображението. Минималният UI/UX дизайн е по-привлекателен. Уебсайтовете, които не са минимални, също са по-предизвикателни за дизайнерите, тъй като могат да правят грешки, докато проектират много аспекти. Минималните уебсайтове осигуряват лекота на дизайнерите, тъй като има минимални елементи, за които да се притеснявате.

  • Безупречна навигация и връзки

Колкото по-удобна е вашата навигация, толкова повече потребителите могат да се ангажират с вашия уебсайт. Някои уебсайтове имат лоша навигация и връзки, които разочароват посетителите им. Минималният дизайн на уебсайт изисква лесна навигация и връзки към конкретната тема или изображение. Навигацията насочва клиентите към важни призиви за действие. Лесната навигация прави вашия уебсайт по-достъпен и използваем. Интуитивната и ясна навигация помага на посетителите да намерят това, което всъщност търсят.

  • Привлекателни цветови контрасти

Някои уебсайтове имат черно-бели теми. Минималният дизайн на уебсайта трябва да има прости дву- или трицветни комбинации. По-малкото цветове привличат потребителите. Белият цвят е най-любимият сред дизайнерите, тъй като може да подчертае други елементи на уебсайта. Минималният цветови контраст ефективно подчертава важните елементи. Те правят уебсайта по-привлекателен. Цветовете имат психология и можете да изберете цвета според вашата марка и целева аудитория. Минималните цветови контрасти подпомагат типографията и изображенията.

  • "Бяло пространство"

Отрицателното пространство ви позволява да показвате елементи на екрани, без да се разсейвате. Нарича се още „Бяло пространство“, което се отнася до специфичните области между творческите фактори, особено на началната страница (Може да се приложи и на други страници). Отрицателното пространство подчертава призив за действие. Подобрява четимостта на съдържанието за посетителите. Освен това балансира основните елементи на уебсайта.

 

Трябва да се погрижите за вашето дигитално представяне и да обновите уебсайта си с най-новите дизайнерски тенденции – като минимализма.

Тази статия подчерта значението на минимализма в уеб дизайна, основните елементи, предимствата и как марките решават проблемите с конверсията след обновяване на уебсайтовете си с минималистични принципи на дизайна. Минимализмът в уебсайтовете е от съществено значение, защото е ангажиращ, лесен за достъп и навигация точен и внимателен!

Препоръчваме още:

Следвайте тези съвети, за да оптимизирате страницата си в Instagram Следвайте тези съвети, за да оптимизирате страницата си в Instagram Прочети повече
10 начина да увеличите продажбите си, чрез социалните медии 10 начина да увеличите продажбите си, чрез социалните медии Прочети повече
Насоки за перфектно бизнес лого Насоки за перфектно бизнес лого Прочети повече
нагоре