Следвайте тези съвети, за да оптимизирате страницата си в Instagram

   Нека бъдем честни, като малък бизнес това може да не е първият ви инстинкт да разширите страницата си в Instagram или дори да имате такава по този въпрос.

Въпреки че това може да е вярно за текущото ви положение, препоръчваме ви да се утвърдите в Instagram!

Чудите ли се откъде да започнете?

Е, не е нужно да го правите сами!

Събрахме някои важни съвети, които можете да приложите, когато съставяте или обновявате профила си в Instagram, които ще ви помогнат да оптимизирате и изградите присъствието си в социалните медии.

  • Бизнес срещу личност

На първо място, не забравяйте да настроите бизнес страница, а не личен профил! Предимствата и функциите, които ви се предоставят в Instagram, когато имате установен бизнес профил, ще си заслужават вашето време. Някои от тези функции включват Instagram Shopping, Instagram Advertising, Insights и други. Когато става въпрос за пазаруване и реклама в Instagram, вашият малък бизнес ще може да използва платформата за промоция и потенциални продажби, без клиентите дори да напускат приложението. Този бизнес профил също ще ви даде достъп до Insights, които не са налични, когато настроите личен профил. Но какво точно включва Insights?

Instagram Insights ще ви даде достъп до специфични за платформата анализи за демографските данни, впечатленията и растежа на последователите.

С това изобилие от информация ще имате възможността да планирате и анализирате бъдещите подходи за публикуване в Instagram!

  • Останете прости, но разпознаваеми

Този съвет се прилага както от гледна точка на съдържанието, така и от гледна точка на графиката. Така че, докато вървите през процеса на създаване на вашия бизнес профил в Instagram, не забравяйте да помислите за избраното от вас потребителско име. Това потребителско име трябва да е кратко и лесно да се запомни. Не претоварвайте потребителското си име с прекомерни количества числа (освен ако това не е част от името на вашия бизнес!), както и букви или объркващи термини. Вашето потребителско име трябва да бъде разпознаваемо и лесно за потребителите на социалните медии.

Същата концепция важи и за снимката на вашия профил!

От съществено значение е вашата снимка незабавно да предизвика познаванена марката за вашите клиенти. Така че, използвайте логото на вашата компания!

Когато клиентите ви търсят в Instagram, те искат да се уверят, че намират правилната страница и лесно разпознаваема графика или снимка ще ви помогнат да постигнете това.

  • Усъвършенствайте биографията си

Вашата биография в Instagram е чудесно място да подчертаете най -важните аспекти на вашия бизнес по прост и ясен начин. Трябва да имате предвид необходимата стратегия. Първо, считайте биографията си за най -лесното място за насочване на клиенти от вашата страница в социалните медии към вашия уебсайт. Така че, не забравяйте да включите връзката към уебсайта си, когато настройвате биографията си. В допълнение към това достъпно средство за стимулиране реализациите към уебсайта, вашата биография също трябва да се използва за представяне на ключови думи и хаштагове!

Чрез включването на ключови думи хората, които посещават страницата ви, за да следят и да научат повече за вашия бизнес, ще имат ясно разбиране с какво се занимавате.Когато вашите хаштагове са ясни, кратки и сравнително популярни, те могат да привлекат повече внимание към страницата ви.

Любопитни ли сте кои хаштагове генерират най -голяма популярност за вашия бизнес? Не забравяйте да използвате този уебсайт, за да ви помогне да определите дали потенциалните ви хаштагове ще доведат до трафик към вашия профил в Instagram.

 

Подобно на другите ви платформи за социални медии, Instagram може да бъде стратегически и оптимизиран по начини, които могат да привлекат повече внимание към вашата страница и в крайна сметка към вашия местен бизнес!

Препоръчваме още:

Какво е AI и как работи Какво е AI и как работи Прочети повече
7 причини вашата стратегия във Facebook да не работи 7 причини вашата стратегия във Facebook да не работи Прочети повече
Безплатни начини, с които като потребител можете да подкрепите местния онлайн бизнес Безплатни начини, с които като потребител можете да подкрепите местния онлайн бизнес Прочети повече
нагоре