5 актуализации на Instagram, които трябва да проверите

   Искате ли да научите повече за някои от последните промени, които сте видели в Instagram? Интересували ли сте се какви актуализации предстоят?

Е, попаднали сте на правилното място!

Ние сме тук, за да ви държим в течение с всички последни актуализации, които Instagram направи. Тези нови функции имат потенциал да бъдат от полза за маркетинга в социалните медии на вашия малък бизнес, така че следете всички подробности!

  • Instagram е новият TikTok

TikTok има нов конкурент и се казва Instagram Reels. В случай, че все още не сте бомбардирани с тези видеоклипове във вашата емисия или страница за проучване, има много неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за използване на новата функция.

Макарите предлагат на потребителите на Instagram 15-секундно ограничение за създаване на видеоклипове с много клипове, които могат да включват аудио, ефекти и други творчески инструменти.

Тези видеоклипове могат да бъдат включени във вашата лична емисия, както и в страницата Instagram Explore, за да донесат повече експозиция на вашето съдържание и вашата лична страница!

С нарастващата популярност на тези бързи видеоклипове, на вашия бизнес се предлага поредният нов и иновативен път, за да получите информация за вашите продукти и услугi.

Както може би вече знаете, видеосъдържание като това и много други може да бъде от голяма полза за вашия бизнес.

  • Подкрепете кауза или увеличете собствените си

Точно така, можете да настроите кампании за дарения на страницата си в Instagram!

Понастоящем платформата е оборудвана за потребителите да настроят лично набиране на средства и макар причините за тези кампании да варират драстично в различните платформи, те могат да бъдат чудесен изход за възстановяване на малкия бизнес!

Със силна мрежа от лоялни клиенти, много фирми използват това като изход, за да започнат да се възстановяват от трудностите, особено тези, породени от COVID-19 .

Всички усилия за набиране на средства трябва да бъдат настроени, чрез вашия профил и след това да бъдат преминати през процес на одобрение.

  • Актуализации за допустимост за пазаруване в Instagram

Instagram актуализира изискванията си за потребителите да продават своите продукти на платформата.

Не е нужно да се страхувате, но тези промени правят възможността вашият бизнес да продава продукти на платформата още по -лесен и по -надежден!

Повече фирми вече ще имат право да използват маркери за пазаруване на снимките си в Instagram благодарение на тази актуализация. Не само това, но и по -усъвършенстван процес при закупуване на продукти ще се използва за изграждане на последователност и доверие.

Съгласно новата политика на Instagram, бизнесът се нуждае от поне един отговарящ на условията продукт, за да използва тези маркери за пазаруване. В допълнение към това, за да се изгради доверие и последователност за клиентите в платформата, сега Instagram иска маркерите за пазаруване на потенциални и настоящи продавачи да бъдат свързани с единствения уебсайт, от който те управляват, притежават и продават продукти.

С този усъвършенстван и надежден процес, повече малки предприятия ще имат възможност да се възстановят и да увеличат клиентската си база, чрез социалните медии!

Facebook също наскоро създаде нови възможности за пазаруване в платформата.

  • Вашата персонализирана страница за пазаруване

Заедно с предишната актуализация, Instagram изгради страница, за предпочитанията и интересите на клиентите за пазаруване.

Функцията е достъпна от страницата за проучване на потребителя, посочена като раздел, наречен "Магазин" , точно под лентата за търсене.

В този раздел се намира каталог с марки и продукти, които са персонализирани въз основа на страниците, които потребителят в момента следва. Куриран е и за представяне на нови продукти и марки, на които потребителят може да се наслади.

Според Instagram, най -добрият начин бизнесът да бъде представен на тази страница е да бъде последователен с маркирането на продукти в съдържанието им, чрез създаване на колекции от техните продукти на тяхната страница.

  • Прикрепени коментари

Не сме сигурни за вас, но една функция, която обичаме в Twitter, е възможността да закачите туитове в горната част на страницата си. Това е чудесен начин да увеличите експозицията на важен туит във вашата емисия.

Instagram предлага нещо подобно, но това е за коментари към снимка на потребител.

Случвало ли ви се е да намерите коментар от някой от вашите последователи, който да бъде проницателен, забавен или просто заслужаващ споделяне? Е, сега имате възможност да му дадете светлината на прожекторите, която заслужава, като го закачите!

Когато прикачите коментар, той ще бъде показан в горната част на списъка с коментари на изображението. Тази функция може да се приложи към три коментара на една снимка и също така позволява тези избрани коментари да бъдат представени под снимката, преди потребителят да бъде подканен да прегледа всички коментари .

Опитайте това прикачване, за да можете да насочвате към коментарите, които ви харесват най -много!

Докато светът на дигиталния маркетинг продължава да се развива, Instagram изглежда се развива заедно с него и в полза на малкия местен бизнес!

Помислете за тези нарастващи функции, за да бъдете активни на тази иновативна платформа.

 

За още полезни статии, разгледайте блога ни!

Препоръчваме още:

Най-добрите стратегии за ефективно SEO на онлайн магазин Най-добрите стратегии за ефективно SEO на онлайн магазин Прочети повече
Какво трябва да знаете за маркетинга с емотикони Какво трябва да знаете за маркетинга с емотикони Прочети повече
Как да бъдете продуктивни, докато работите от вкъщи? Как да бъдете продуктивни, докато работите от вкъщи? Прочети повече
нагоре