Промени в обявите на Google My Business

   Google наскоро обяви две големи промени, свързани с обявите в Google My Business.

Първата промяна е промяна на името: Google My Business вече е Google Business Profile. Това е чисто ребрандиране и не е показателно за някакви функционални промени.

Втората промяна е свързана с приложението GMB. Google уведомява потребителите, че приложението ще бъде преустановено някъде през 2022 г. В своите съобщения те заявяват, че собствениците на фирми трябва да продължат да управляват своите бизнес профили в Google директно, чрез Google Maps и резултатите от търсенето в Google, вместо да влизат в таблото за управление.

Google заяви, че този ход е особено стратегически за по-големите фирми с множество местоположения, но все пак ще поддържа връзките с настоящи и потенциални клиенти за малкия бизнес.

Тези промени няма да повлияят на класирането на вашия бизнес при търсене. Основната промяна е мястото, където ще се актуализира информацията и ще се управляват рецензии, а именно в "Карти" и "Търсене"!

 

Следете нашия блог, за да сте в крак с дигиталните новости!

Препоръчваме още:

Защо вашият ресторант трябва да има мобилно приложение? Защо вашият ресторант трябва да има мобилно приложение? Прочети повече
Как да изберем целите на рекламната кампания във Facebook Как да изберем целите на рекламната кампания във Facebook Прочети повече
Как да обедините страници във Facebook Как да обедините страници във Facebook Прочети повече
нагоре