5 съвета, с които да оптимизирате страницата си във Facebook

   В този блог обсъждаме важността на страницата на вашия бизнес във Facebook и най-добрите стратегии за оптимизиране на страницата ви, за да постигне целите на вашия бизнес в социалните медии!

Не всички платформи за социални медии са създадени еднакво, така че продължете да четете, за да научите за оптимизирането специално за Facebook.

  • Създайте персонализирано потребителско име

Един от най-ефективните начини да се уверите, че потребителите могат лесно да търсят и намират вашия бизнес във Facebook, е да създадете потребителско име, което е уникално за вашия бизнес. Създаването на персонализирано потребителско име и URL адрес отличава вашия бизнес от другите, които може да имат подобно име или да се показват в резултатите от търсенето с вашия бизнес. Това правило се отнася до страниците с местоположение (ако се отнася за вашия бизнес). Ако е така, уверете се, че потребителското име включва както името на марката, така и местоположението. По този начин отделяте страниците за конкретно местоположение от другите, както и от основната корпоративна страница на бизнеса.

  • Използвайте отделни страници за местоположение

Както споменахме по-горе, потребителските имена на страниците с местоположение трябва да са уникални, но какво ще стане, ако все още не сте създали страници във Facebook за множеството си бизнес местоположения?

Е, това е задължително, когато става въпрос за оптимизиране на вашето Facebook присъствие! Всички страници с местоположение, които създавате, трябва да бъдат свързани и управлявани от основната ви бизнес страница. След като установите необходимото управление на тези страници, можете да ги оптимизирате, като включите информация, специфична за всяко местоположение, като например адрес, телефонен номер и работно време. Освен това тези отделни страници за местоположение имат възможността да включват отзиви, които са специфични за всяко отделно местоположение, за да помогнат на потребителите да изберат кое местоположение е най-подходящо за техните желания.

  • Включете призив за действие

Facebook предлага на бизнес страниците опцията да включват призив за действие (CTA), който се намира под снимката на корицата на страницата.

Този призив за действие трябва да бъде съсредоточен около целите и стратегията на вашия бизнес, така че Facebook предлага множество опции за CTA, като например:

- резервирайте

- свържете се с вас

- пазарувайте

- научете повече за нашия бизнес

CTA дават на последователите и потребителите във Facebook директна връзка за взаимодействие с вашия бизнес по начина, който смятате за най-ценен.

Включването на призив за действие е прост и ефективен начин да оптимизирате страницата си във Facebook, за да могат последователите да предприемат действия!

  • Управлявайте отзивите

Получаването на отзиви за вашия бизнес е страхотно! Отзивите изграждат доверие и помагат за повишаване на класирането при търсене в много случаи. Facebook е мощна платформа за получаване на тези онлайн отзиви, но не превръщайте простото получаване на отзиви от клиенти в своя стратегия. Вместо това се съсредоточете върху ангажирането с отзиви. Считайте това за част от вашето обслужване на клиенти. Отговарянето на отзиви, чрез благодарност на потребител за положителен отзив или като помагате за разрешаването на проблеми с недоволен клиент, изгражда допълнително ниво на доверие за вашия бизнес във Facebook. Приемете отзивите, дори и лошите, като възможност да покажете своята отдаденост на обслужването на клиентите и да се уверите, че всеки клиент се третира услужливо и с уважение.

  • Добавете точна бизнес информация

Facebook дава на потребителите с бизнес страници възможността да актуализират информация в разделите на своите страници и да добавят допълнителни раздели за по-обширна бизнес информация. Какви точно са тези бизнес раздели?

Е, това са секциите, представени под името на вашия бизнес. Обикновено тези раздели включват "Начало", "Информация", "Публикации", и др. За да разшири тази информация, Facebook предлага опцията за включване на допълнителни раздели като "Оферти", "Пазаруване" и "Услуги". С тези разширени функции вашият бизнес може да информира потребителите за услугите, които предлагате на клиентите, както и за промоциите и офертите ви.

 

Бъдете актуални и изчерпателни с бизнес информацията, която предоставяте на потребителите във Facebook страницата си!

Препоръчваме още:

6 начина за минимизиране на рисковете при инвестиране в криптовалута 6 начина за минимизиране на рисковете при инвестиране в криптовалута Прочети повече
Какво е прототип на мобилно приложение? Какво е прототип на мобилно приложение? Прочети повече
Какво е Ethereum Какво е Ethereum Прочети повече
нагоре