Какво представляват банерните реклами и как те помагат на вашия бизнес?

   Отминаха дните, когато рекламите на билбордове бяха най-добрият начин да достигнете до потенциални клиенти в градовете с голям трафик.

Както интернет се е оформил и се е превърнал в маркетингова точка за достъп, така и рекламата.

Сега тези билбордове, които някога се виждаха от оживени улици и магистрали, станаха цифрови. Те се наричат ​​ Banner Ads.

Ако се интересувате да научите повече, ние написахме какво , къде и защо да използваме банерни реклами за вашия бизнес.

  • Какво представляват банерните реклами/видове

Банерните реклами обслужват рекламни цели и кампании, които са съсредоточени около повишаване на осведомеността на потенциалните клиенти в уебсайтове с голям трафик .

Можете да спечелите стойността на потенциалните клиенти, чрез банерна реклама, без дори да кликват върху нея! Тъй като банерните реклами имат силен визуален компонент и тяхната стойност се основава на информираността, впечатленията или вижданията са много по-ценни от ангажираността, когато става въпрос за постигане на това.

С всичко казано, два различни вида рекламни формати се вписват в категорията банерни реклами. Това са отзивчиви банерни реклами и статични банерни реклами.

Адаптивните банерни реклами използват комбинация от активи, включително ярки и привличащи вниманието изображения, минимални описания или текст и директни призиви за действие, за да увеличат максимално импресиите.

Конкретните елементи, като изображения и формати, се избират и коригират въз основа на начина, по който ги гледа аудиторията. Това позволява нарастването на импресиите и обхвата, независимо от типа уебсайт, който зрителят разглежда.

В другия край на спектъра са банери с качени изображения. Това са статични или анимирани реклами, които се използват за експозиция на по-големи разположения на работния плот.

Когато е необходим по-креативен контрол, качените графични реклами са чудесна възможност, тъй като можете да включите повече текст и рекламни фонове в качените си банери.

В крайна сметка трябва да знаете, че с тези реклами идва ограничената възможност те да се показват естествено, органично и правилно форматирани. Вместо това ще трябва да създадете няколко различни размера статични реклами, за да постигнете това.

Сега не искаме да ви караме да чакате! Ето пример за това как можете да очаквате да изглежда банерна реклама.

Къде могат да бъдат видени банерни реклами?

Банерните реклами имат за цел да бъдат намерени на уебсайтове с голям трафик.

Важно е да се знае, че в дисплейната мрежа на Google има около два милиона различни уебсайтове и приложения. В процеса на настройване на вашите банерни реклами трябва да предприемете определени стратегически действия, които да се показват на надеждни уебсайтове, в противен случай те могат да се показват във всяко от двата милиона разположения в мрежата, а не в най-посещаваните.

Използвайки стратегия за информираност за изграждане на списък от уебсайтове, можете да гарантирате, че рекламите ви се показват на правилните места и отговарят на правилната аудитория. Не бъдете прекалено тесни със списъка си с уебсайтове, иначе рекламите Ви няма да се показват!

Банерните реклами обаче не се ограничават до разположения в уебсайтове. Две допълнителни опции за насочване за тези реклами, които може би сте запознати, са геозониране и пренасочване.

Използването на геозониране и пренасочване за разширяване на видимостта в дисплейната мрежа на Google разширява излагането на подходящи аудитории, които вероятно са местни за вашия бизнес и може да са потенциални клиенти.

Какво прави привличаща вниманието отзивчива банерна реклама?

Наличието на отзивчиви банерни реклами е страхотно, но те са толкова ефективни, колкото и качеството, което е вложено в тях! Ето няколко функции, които влизат в създаването на привлекателни и въздействащи банерни реклами:

  • Висококачествени снимки, които ще останат ясни, дори когато бъдат намалени до размера на мобилния формат.

  • Качени изображения, които могат да бъдат намалени, за да се поберат в правилния рекламен формат или формат на уебсайт.

  • Изгледи отблизо на разглеждания продукт или услуга, за да направят стойността на рекламата ясна за зрителя.

  • Фирменото име, включено в заглавието.

  • Използване на множество заглавия, изображения и CTA. Колкото повече активи са на разположение, толкова повече A/B тестване може да се използва за прогнозиране на най-добрите реклами за вашата аудитория.

Има над един милиард комбинации от адаптивна банерна реклама, които могат да бъдат създадени, ако използвате множество активи. И не, това не означава, че ще трябва да одобрите милиард различни комбинации, преди да получите идеалната си реклама!

Визуализациите ще бъдат самостоятелни, а не в рамките на съдържанието на уебсайта, така че имайте предвид как вашата аудитория ще вижда тези реклами в средата на съдържанието на уебсайта!

Има предимства както за банери с качени изображения, така и за отзивчиви банери, но когато става въпрос за създаване на осведоменост и разпознаване на марката в безброй формати и уебсайтове, отзивчивите банери са несравними.

Ако банерните реклами са в тон с дигиталния маркетинг на вашия местен бизнес и по-конкретно с платените рекламни цели, тогава ние ще ви помогнем с тях !

Препоръчваме още:

Няколко съвета за увеличаване на приходите за електронна търговия по имейл ! Няколко съвета за увеличаване на приходите за електронна търговия по имейл ! Прочети повече
sdfasf sdfasf Прочети повече
Как да засилите взаимоотношенията си с вашата маркетингова агенция? Как да засилите взаимоотношенията си с вашата маркетингова агенция? Прочети повече
нагоре