Какво е одит на дигиталния маркетинг?

   Забелязали ли сте някой от тези проблеми да се случва във вашите цифрови реклами:

  1. Не генерирате нови възможни клиенти

  2. Не постигате целите си за продажби

  3. Вашият уеб трафик е намалял

Е, тогава може би е време за одит на дигиталния маркетинг.да ви даде насоки в настоящия ви маркетингов план.

Какво е одит на дигиталния маркетинг

Цифровият одит на пазара представлява подробна проверка на текущия напредък на компанията. Процесът на одита включва обмисляне на SEO тактики, публикации в социалните медии и вашия уебсайт. Основната цел на одита за дигитален маркетинг е да се уверите, че вашите усилия за дигитален маркетинг са на прав път. Процесът на одит на дигиталния маркетинг изисква индивидуално анализиране на елементи за определяне на силните и слабите страни. Такава осезаема информация може да служи като части от пъзела за генериране на повече потенциални клиенти и по-добри ROI.

Предимства на одита на дигиталния маркетинг

Може би се питате: „Защо да отделям време на процес, който вече съм прекарал с часове в планиране?“

Затова ви изтъкваме ползите от одита на дигиталния маркетинг!

  • Помага за откриване на слабости и тесни места

Без значение колко бизнес процъфтява, винаги има място за подобрение. Одитът може да разкрие всички слабости и затруднения във вашия план, които могат да възпрепятстват растежа..

  • Идентифицира неизползвани възможности за растеж

Индустрията на дигиталния маркетинг е препълнена с възможности. Наличието на дигитално присъствие е равно на седенето на златна мина. Може да не сте наясно, но има готови за закупуване пазари, които чакат да бъдат проучени.

Тези възможности за растеж може да са осъществими за запълване на пропуските във вашия бизнес.

  • Надгражда върху силните страни на компанията

Като модерно предприятие, вие ще имате много неща, които се случват за вас. Може би вашият бизнес поддържа богат опит и това помага на хората да ви се доверяват. Или може би вашите стратегии за дигитален маркетинг са гениални и несравними. Освен това, това може да бъде резултат и от постоянния ви иновационен подход. Целевата аудитория може да намери вашите продукти или услуги за полезни и за решаване на проблеми. Каквото и да е, одитът може да разкрие силните страни на вашия бизнес. Одитът допълнително ще ви помогне да консолидирате текущото си пазарно позициониране.

  • Насърчава положителните ROI дейности

Одитът ще открие факти, които могат да ви принудят да промените подхода си към по-добро. Одитите могат да хвърлят светлина върху неща, които не влияят положително на вашите ROI числа. Това ще ви позволи да се откажете от тактиката и да преразпределите ресурсите си за нещо ползотворно. Ще можете да въведете нови стратегии за укрепване на недостатъчно ефективните области. Това не само ще повиши ефективността на марката, но и ще доведе до по-висока възвръщаемост на инвестициите.

Стъпки за одит на дигиталния маркетинг

Одитът на дигиталния маркетинг със сигурност звучи като много работа. За да направим нещата ясни, ние разделихме процеса на три основни елемента - SEO, уебсайт и социални медии.

  • SEO

Оптимизацията за търсачки е сърцевината на дигиталния маркетинг. SEO е органична стратегия за привличане на трафик към вашите онлайн платформи. Търсачки като Google разглеждат множество SEO аспекти, докато класират вашата уеб страница сред конкурентите ви.

За SEO одит трябва да вземете предвид тези фрагменти:

- профил на връзката

Изграждането на връзки е от съществено значение за успеха на вашия сайт. Изходящите връзки включват силата на привличане на посетители, които иначе не биха ви намерили. Когато казваме, че проверяваме вашия профил на връзки, ние искаме да предадем качеството на тези ресурси. Как придобивате тези профили, как ги използвате и няколко други фактора допринасят за чистото SEO. Един добър профил на връзките трябва да съдържа много висококачествени връзки.

- органични класации

Органичното класиране е един от критичните KPI за одит на дигиталния маркетинг. Той се отнася до трафика, който идва от SEO усилия без реклами или платена медия, и ви казва колко подходящо е вашето съдържание за насочената ключова дума за търсене.

Това е начинът, по който вашата марка печели място в търсачките естествено. Когато даден уеб сайт свързва съдържанието си с SEO аспектите, той допринася за органичното класиране.

- неопределяемост

Ако Googlebot не е в състояние да индексира уебсайта ви, URL адресите ви може да не се покажат в SERP. Това означава, че вашите потребители няма да могат да намерят или използват уебсайта ви чрез Google.

В резултат на това индексацията на уебсайтове също допринася за трафика и ефективността на уебсайта.

Освен това, ако вашият уебсайт не може да се обхожда, търсачките няма да имат достъп до съдържанието.

  • Уебсайт

Уебсайтът е един от най-критичните аспекти на вашето онлайн присъствие. В тази стъпка ще трябва да прегледате всички данни относно степента на отпадане, времето за зареждане на страницата, честотата на включване, времето на престой и др.

След като получите всички ключови числа, ще разберете дали дигиталната маркетингова стратегия на вашия уеб сайт потъва или плава.

- скорост на страницата

Един прост отчет за уебсайта може да ви докара до различни технически проблеми, които причиняват забавяне на уебсайта ви.

Дигиталният маркетингов одит на вашия уебсайт ще идентифицира основните стъпки за поддръжка на уебсайта. Може да се наложи да прецените времето за реакция на сървъра, да коригирате съобщения с бавно зареждане, да изчистите неработещите връзки и да забележите съобщения за грешки.

Скоростта на страницата също има тенденция да влияе върху степента на отпадане и времето на престой за вашия уебсайт.

- преобразувания

Одитирането на преобразуването ще определи областите на подобрение, където бихте могли да изградите по-съществен процент на конверсия. Различни фактори влияят на реализациите, като например процеса на плащане, опит на сайта и съдържание.

Може да има различни „черни дупки“, които влияят на вашите конверсионни проценти. Вашата цел трябва да бъде да анализирате тези черни дупки, които могат да спрат с едно щракване.

  • Социална медия

За одит на социалните медии трябва да вземете предвид всички платформи за социални медии, в които сте активни. Одитът в социалните медии ще ви даде представа за различни променливи на вашето онлайн представяне. Можете да събирате харесвания, честоти на кликване, споделяния и т.н.

Ето какво точно трябва да анализирате за вашите канали в социалните медии:

- годеж

Успяхте ли да публикувате публикациите си в социалните медии?

Ангажираността е решаваща одиторска метрика, тъй като може да ви помогне да разберете дали съдържанието резонира с аудиторията или не. Резултатите от одита на ангажимента трябва да бъдат съотношени към броя на последователите.

Имайте предвид, че каналите в социалните медии като Facebook и Twitter имат по-нисък процент на ангажираност. Facebook, особено, има доста нисък органичен обхват .

От друга страна, Instagram е известен с високата си ангажираност.

- социален лифт

Ако искате да сте в крак с тенденциите, трябва да измервате социалния ефект. Социалният лифт ще ви каже колко е вероятно вашите показатели да растат.

От решаващо значение е да разберете колко социална активност генерира вашата кампания. Това ще ви помогне да проследите поведението за споделяне, свързано с термини на марката, ключови думи и съдържание.

- влияние на индустрията

Количественото измерване на отрасловото влияние на вашата марка е доста нова идея. Разбирането на това как вашата марка реагира с други отраслови елементи ще ви помогне да се установите. Кой говори за вашата марка и какъв ефект имат върху индустрията?

Ако търсите точни резултати и показатели, не е нужно да бързате с дигиталния маркетингов одит.

Свържете се с нас за подробни разяснения!

Препоръчваме още:

5 съвета за начинаещи крипто инвеститори 5 съвета за начинаещи крипто инвеститори Прочети повече
Как да качите мобилно приложение в App Store Как да качите мобилно приложение в App Store Прочети повече
Как рекламите на конкурентите могат да изведат вашите платени реклами на следващо ниво Как рекламите на конкурентите могат да изведат вашите платени реклами на следващо ниво Прочети повече
нагоре