Ето как да управлявате отзивите във Facebook

   Не е изненада, че днес почти всички са във Facebook. Към март 2019 г. платформата за социални медии имаше повече от два милиарда активни потребители месечно. Това е изключително важно за вашия бизнес, защото повечето от вашите клиенти (нови и настоящи) са във Facebook и трябва да имате страхотно присъствие в социалните медии, за да се свържете с тях. Но имате нужда от нещо повече от съдържание във вашите социални публикации, за да окажете въздействие върху клиентите си също така се нуждаете от положителни отзиви и, което е по-важно, трябва да ги управлявате ефективно.

Как ефективно да управлявате отзивите във Facebook?

Добре, как всъщност да управлявате тези отзиви във Facebook?

Ето пет стъпки:

  • Започнете да питате за отзиви във Facebook

Може да си мислите, че да притеснявате клиентите си, като ги помолите да ви оставят отзив, но ако не поискате мнения, може да пропуснете много положителни отзиви, които да повлияете на други потенциални клиенти. Всъщност близо 70 процента от хората са оставили положителен отзив за даден бизнес, когато са попитани. Ако все още не сте започнали, помолите клиентите си както онлайн, така и лично да ви оставят отзив във Facebook!

  • Обърнете голямо внимание на това, което казват вашите клиенти

Втората (и може би най-важната) стъпка за управление на вашите отзиви във Facebook се отнася за всичко във Facebook, страницата на вашия бизнес и какво казват клиентите ви за вас.

Ако знаете какво казват вашите клиенти за вашите социални публикации, вашите промоции или вашия бизнес като цяло, ще можете да споделяте по-подходящо съдържание и да правите промени в бизнеса си, което може да доведе до по-положителни отзиви във Facebook и по-висок рейтинг на звездите.

  • Потвърдете, че може да получите отрицателни отзиви

И така, получихте отрицателен отзив или коментар във Facebook. Вашите отзиви във Facebook могат лесно да бъдат видени от всеки. Но не се притеснявайте толкова да получите един или два отрицателни отзиви. Недоволните клиенти оставят отрицателни отзиви по редица причини, но всички правим грешки и повечето от клиентите ви ще проявят разбиране. Получаването на отрицателна рецензия е идеална възможност да разберете къде се е объркала вашата компания и да направите необходимите промени, за да сте сигурни, че това няма да се повтори.

  • Отговорете бързо на всички отзиви

Колко пъти сте изпращали имейл или дори текстово съобщение до някого и не сте го чували с часове или дни? Досадно, нали?

Вашите клиенти не са по-различни. Ако се свържат с вас, те искат да ви чуят скоро. Петдесет и два процента от клиентите, които оставят отрицателни отзиви, очакват да получат обратна връзка с компанията в рамките на седем дни.

Но независимо дали получавате положителен или отрицателен отзив, вие все още не искате да сте компанията, която отлага да отговаря на отзиви на клиенти във Facebook.

Ето три причини затова:

  1. Ако отзивът е отрицателен, вашият клиент ще се почувства така, сякаш не ви пука за техните притеснения

  2. Ако клиентът ви има въпрос (независимо дали отзивът му е положителен или отрицателен), той ще си помисли, че пренебрегвате проблема му

  3. Ако прегледът е положителен, ще пропуснете да изградите тази връзка и да направите допълнителни продажби, като не отговорите

Най-важното е, че 30 процента от клиентите поставят акцент върху бизнеса, който отговаря на клиентите. Ако не отговорите на клиентите си, рискувате да изплашите нови клиенти, които проучват бизнеса ви и виждат тези отзиви без отговори.

  • Направете вашите отговори лични

Добре е да автоматизирате някои области от бизнеса си, но отговорите ви на преглед винаги трябва да са лични. Представете си, че влизате във Facebook и напишете подробен, положителен преглед на бизнес, само за да получите автоматичен отговор, който казва „благодаря“. Това не само изглежда неискрено, но и съсипва възможността да създадете тази лична връзка с клиента си, което в крайна сметка ще ги направи по-склонни да купуват от вас. Когато отговаряте на клиентите си, не забравяйте да се обърнете към тях по име, по-специално към похвалите или критиките, които сте получили, и ги попитайте дали има нещо, което можете да направите за тях.

 

Надяваме се, че вече имате по-добра представа как да управлявате ефективно своите отзиви във Facebook!

Препоръчваме още:

11 имейла след покупка за насърчаване на лоялност и задържане на клиенти 11 имейла след покупка за насърчаване на лоялност и задържане на клиенти Прочети повече
Contentbox - вашето решение за управление на уеб съдържание Contentbox - вашето решение за управление на уеб съдържание Прочети повече
Топ 10 функции, които трябва да включва вашата система за управление на паркинг Топ 10 функции, които трябва да включва вашата система за управление на паркинг Прочети повече
нагоре