5 причини цените на биткойните да се покачват

   Към март 2021 г. пазарът на криптовалута възлиза на около 1,7 трилиона щатски долара, от които 1 трилион щатски долара са само биткойни. Биткойн все още е толкова доминиращ, че колективното ценово действие на всички алткойни продължава да зависи до голяма степен от биткойн. Стойността му се увеличава от самото начало; направи много милионери и дори милиардери през последното десетилетие. Изглежда, че стойността на биткойн ще продължи да нараства в обозримо бъдеще.

Технологията, която Bitcoin доставя

Blockchain беше представен за първи път на света през 90-те години, но по това време не спечели много популярност. Биткойн беше първото успешно внедряване на технологията. Идеята за безнадеждна и ориентирана към поверителността платежна система е доста интригуваща. Биткойн беше последван от хиляди други криптовалути, които или имаха за цел да подобрят технологията на Биткойн. Тази масова адаптация беше една от най-големите причини за увеличаване на стойността на биткойн.

Дефлационна токеномика

Стойността на биткойн винаги се покачва, не само поради технологията му; токеномиката също е еднакво отговорна. Токеномиката е изследване на разбирането на модела на търсене и предлагане на криптовалута. Биткойн има дефлационен модел на токеномиката; това означава, че ще намали доставките с времето. След копаването на всеки 210 000 блока от блокчейна биткойн, биткойн намалява доставките си с 50%. В ранните дни на биткойн наградите за копаене на един блок биткойн бяха 50 BTC, които бяха намалени до 25 през 2012 г. и 12,5 през 2016 г. След третото намаляване на биткойн наполовина през 2020 г. наградата за копаене е 6,5 биткойн. Този алгоритъм за копаене ще продължи, докато не бъдат добити всички 21 милиона биткойни, което ефективно увеличава стойността на биткойн с течение на времето.

Добър хедж срещу мечи пазар

Експерти от цял ​​свят очакват голям срив на фондовите пазари. Златото също навлиза в мечи пазар; все повече компании инвестират в биткойни, за да се хеджират срещу фондовия пазар. Компании като Tesla и MicroStrategy са инвестирали милиарди долари в биткойни, насърчаване на масовото приемане и стойността на биткойн.

Не само „тъмни пари“

Представете си, че отивате в Burger King и плащате в биткойни или купувате новата игра Halo за вашия Xbox в биткойни. Всичко това може да бъде направено, тъй като множество компании от най-високо ниво вече приемат биткойн като законна опция за плащане. Можете дори да презареждате с биткойни; ако сте в Нова Зеландия, можете да получите плащане в биткойни. Всичко това показва как светът се развива и разбирайки, че биткойнът е нещо повече от „тъмни пари“ или „балон“, това ежедневно използване на биткойн също допринася за неговата стойност.

 

Биткойн е първата от криптовалутите . Следователно не е съвършен; има много недостатъци в системата, като най-големият е бавната скорост на транзакцията. Отнема около 10 минути за биткойн транзакция; от друга страна, Visa или MasterCard могат да обработват фиат транзакции за секунди. Тази бавна скорост на транзакция може да бъде предизвикателство, тъй като прави биткойните практически безполезни при вида транзакции, споменати по-горе. Ето защо много решения на Layer-2 бяха въведени от общността, като мрежата Ethereum Plasma и Bitcoin Lightning Network. С тези решения от слой 2 потребителите могат да теглят или изпращат биткойни и да завършат транзакцията за няколко секунди и да намалят таксите, като ефективно увеличават местното приемане и увеличават стойността на биткойн . Очаквайте тази тенденция да продължи, тъй като иновациите продължават да настояват за по-масово приемане!

Препоръчваме още:

Prime Hydration: Магията на ограничеността и маркетинга с влиятелни личности Prime Hydration: Магията на ограничеността и маркетинга с влиятелни личности Прочети повече
Сравнение на крос-платформено и нативно разработване на мобилни приложения Сравнение на крос-платформено и нативно разработване на мобилни приложения Прочети повече
Весела Коледа Весела Коледа Прочети повече
нагоре