4 начина как да оценявате вашите продукти, за да се конкурирате онлайн

   Познаването на основите на изпитаните ценови стратегии, както и тънкостите в предоставянето на значима стойност за вашите потребители е крайъгълният камък за създаване на успешен бизнес модел за вашия онлайн магазин.

Нека да разбием основите на ценовата стратегия. Ако тепърва започвате, ключът е да започнете просто. Първо най-важното:

  • Определете вашите разходи и желания марж

Тоест да знаете математиката. В новото си начинание ще искате да достигнете дори минимума си и има вероятност всъщност да предпочетете да реализирате печалба. За да определите правилно цената на продуктите си, първо трябва да имате задълбочен и реалистичен поглед върху цената на вашата единица. „Единична цена“ в това обстоятелство не се отнася само до буквалната цена на вашите стоки. Ще трябва да включите и режийните разходи, когато разглеждате икономиката на единиците: складиране на продукти, заплати на служителите и т.н. След като определите разходите си за единица, използвайте прост калкулатор на марж, за да определите как да оцените подходящо своите артикули, за да постигнете желания марж. Това изчисление е в основата на ценообразуването, базирано на разходите.

  • Помислете за състезанието

Пазарно ориентираното ценообразуване е ценова стратегия, която се фокусира предимно върху пазарните фактори. Един от тези фактори е конкуренцията, както и насищането на пазара. Търсенето на вашия продукт в момента изпреварва ли предлагането?

Ако е така, можете да повишите тази цена. Ако вашият продукт в момента е на пазара, кой го продава и на каква цена?

Да речем, че сте решили да продадете очила. Вие ще искате да проучите ценовите точки на вашите конкуренти и да оцените продукта си конкурентно.

  • Опознайте своята аудитория и USP

Ако познавате аудиторията си и какво е вашето уникално търговско предложение, тогава имате лост в света на ценообразуването. Повечето потребители са готови да платят за даден продукт, ако той е в съответствие с техния мироглед или концепция за себе си. Има причини, че термини като Made in USA и Certified Organic изобилстват в света на дребно.

  • Осведомете се за общите тактики за ценообразуване

Няма нужда да преоткривате топлата вода, когато става въпрос за ценообразуване на вашите продукти. Вижте какво правят най-добрите онлайн търговци на дребно и ще имате усещане какво работи. Ето няколко ценни тактики, които заслужават внимание:

  1. Очарователно ценообразуване: Известно е, че увеличава процентите на конверсия с почти 100%, ценообразуването на чара е практиката на премахване на стотинка или две от закръглена цена т.е.промяна на етикет с цена от 20,00лв на 19,99лв. Не ме питайте защо ние като потребители продължаваме да си падаме по това. Но е вярно.
  2. Обезмаслено ценообразуване: Това е обичайна практика на дребно, при която въвеждате нов продукт на възможно най-високата цена и на по-ниската цена за определен период от време. С тази стратегия вие се насочвате към два различни сегмента от аудиторията. Потребителите, за които сте нови на пазара, и потребителите, които осъзнават статуса, да платят ниска цена за най-новата притурка или тенденция.
  3. Ценообразуване на котва: Свързано с ценообразуването по-горе, ценообразуването на котва е практиката да се изброяват, както първоначалната цена, така и точката на продажната цена, за да се предаде възприета стойност.
  4. Цена за отстъпки и промоции: Когато обмисляте вашата ценова стратегия, едно добро правило е, че може да искате да вземете предвид възможността по необходимост в бъдеще да искате или да намалите артикула си постоянно или временно, с промоции във времето, за да преместите стоката си.

 

А вие каква стратегия за ценообразуване използвате?

Препоръчваме още:

9 ключови предимства на дистанционната работа за работодателите 9 ключови предимства на дистанционната работа за работодателите Прочети повече
5 съвета за постигане на вашите бизнес цели 5 съвета за постигане на вашите бизнес цели Прочети повече
Как да инвестирате в Blockchain Как да инвестирате в Blockchain Прочети повече
нагоре