3 важни неща за успешен блог

   Обичаме да мислим за блоговете като за пословичната златна гъска, защото това е един бърз начин да спечелите много пари, ако знаете тънкостите на „блогсферата“.

Ние ще ви научим как да превърнете блога си в златно яйце за кратко време. И, за да бъда откровен, има спектър от причини за неуспех в блоговете.

Ще подчертаем 3 ключови неща, които трябва да направите, за да избегнете неуспех на блога.

  • Решете каква ще бъде вашата ниша, за която ще пишете

Повечето начинаещи блогъри се борят с въпроса за какво да блогват. Те правят грешката да мислят, че изграждането на аудитория, е чрез поемане на различни или много теми. Не всеки се интересува от всичко, за което трябва да пишете, дори ако пишете красиво като Шекспир. Ако вашият блог обхваща много области, ще имате по-малко посветена аудитория.

Нека ви покажем страхотен начин да направите това. Например, ако сте софтуерна фирма, пишете за софтуерни или дигитални маркетингови теми. Ключовото нещо е да изберете една ниша и да се придържате към нея на всяка цена.

Казано накратко, водете блог за неща, които ви харесват и са свързани с някаква област. Страстта обаче не е достатъчна. Трябва да блогвате за неща, за които имате достатъчно познания.

  • Изберете правилния хостинг

За да се запознаете с думата „хостинг“, позволете ми да ви я обясня по-опростено. Хостингът просто означава URL адресът, където можем да намерим вашия блог или уебсайт в интернет. За да определите кой хост да изберете, проучете характеристиките на сървъра и резултатите от времето на работа на различни компании. Като правило, изберете хостове, които имат резултати от 99,5% успеваемост. Прочетете отзивите на потребителите! Това е първостепенно нещо, което трябва да направите, за да се ориентирате как да се казва блогът ви. Най-лошият сценарий за всички блогъри е да имат уебсайт, пълен със страхотно съдържание, което никой не може да намери.

  • Проучете как работи SEO

SEO означава оптимизация за търсачки. Доброто познаване на SEO и неговото приложение ще ви помогне да привлечете трафик към вашия блог и да увеличите видимостта си онлайн. Например, има милиони уебсайтове и може би хиляди вече пишат за това, което знаете. Какво ви кара да мислите, че вашият блог ще се покаже на първите 2 или 3 страници като подходящи отговори на въпросите на потенциалните ви клиенти в резултатите от търсенето?

По същество SEO помага да се повиши качеството на вашето съдържание и да се класира на челни позиции уебсайта ви с помощта на свързани ключови думи. Класирането на първите страници означава висок трафик към вашия блог и уебсайт!

 

Можем да ви гарантираме, че ако искате да бъдете успешен блогър трябва да включите тези 3 изброени неща. Блогването може да бъде взискателно и често отнема известно време, преди да стане печелившо, но усилията ви ще бъдат възнаградени.

Можете да разгледате нашия професионален блог!

Препоръчваме още:

Защо опаковката на продукта е важна Защо опаковката на продукта е важна Прочети повече
Как да привлечете потенциални клиенти за вашия бизнес? Как да привлечете потенциални клиенти за вашия бизнес? Прочети повече
7 най-често срещани грешки в уеб дизайна според психологията 7 най-често срещани грешки в уеб дизайна според психологията Прочети повече
нагоре