3 съвета за повишаване осведомеността на местните марки за новите франчайзополучатели

   Да станеш франчайзополучател е вълнуващо, но може да изглежда обезсърчително.

Знаем, че като франчайзополучател имате конкретни притеснения и нужди за вашия бизнес, когато става въпрос за изграждане на марка. Въпреки това може да бъде трудно да се намерят стратегии или най -добри практики, които да се следват.

За да ви помогнем, събрахме най -добрите съвети за разрастване на вашия бизнес, за да ви помогнем да локализирате националната стратегия за марката на вашия франчайз!

  • Дисплейни реклами на Google

Преди да отпишете напълно тази стратегия и да ми кажете, че сте я изпробвали - ме изслушайте!

Google направи значителни промени в дисплейната мрежа на Google (GDN) през последните няколко години. Вече не е нужно да се надявате да се показвате на правилните места в правилното време и да се чудите на какъв сайт се показва вашата реклама. GDN е много по -сложен в наши дни.

През 2019 г. GDN представи нови функции, които ви позволяват да бъдете по -стратегически в начина, по който харчите рекламните си финанси с Google. Тези стратегии включват:

- инструментът за разширяване на аудиторията

- динамично търсене

- персонализирана аудитория по намерение

- плащане на реализация

Като франчайзополучател тези функции ви позволяват да изведете дисплейната си кампания на следващото ниво, преди да я добавите в мрежата за търсене.

  • Реклами за осведоменост в социалните платформи

Социалните реклами са страхотни (когато са направени правилно)! Трябва да запомните, че социалните медии са ръкостискане за вашия бизнес, а не продажбата.

Социалните медии са мястото, където можете да работите за изграждане на доверие, чрез множество ангажименти. Социалните реклами са стъпка за представяне на вашата марка на хората в непринудена обстановка.

Всичко, което търсите с този вид реклама, са импресии и честота. След като установите това, можете да продължите напред, като накарате хората да се ангажират с нов набор от реклами и да поискат покупка.

  • Изградете местни партньорства

Тази стратегия може да не изисква толкова много маркетингов бюджет, но изисква време! Вашите усилия за местно партньорство трябва да бъдат както онлайн, така и офлайн. Ключът към изграждането на местни партньорства е, че искате те да бъдат взаимноизгодни за бизнеса. Изборът на други бизнеси, с които да пазарите на пазара, е истинско попадение, но трябва да сте сигурни, че вашата аудитория е в съответствие и споделяте сходни вкусове. Чудесен начин за повишаване на осведомеността е да организирате събития или семинари заедно! Друг вариант би бил да пуснете продукт или услуга с ограничено време, които да включват и двата бизнеса.

 

Разбира се, намирането на перфектната стратегия за изграждане на осведоменост за марка не е суха материя, като предприемането на стъпки и обмислянето на ползите от тези съвети може да си струва. Докато вашият корпоративен офис работи усилено за изграждането на марката в национален мащаб, вашите усилия като местен бизнес само ще ви помогнат да процъфтявате.

Препоръчваме още:

За какво да внимавате през 2021 г. в дигиталния маркетинг? За какво да внимавате през 2021 г. в дигиталния маркетинг? Прочети повече
Как се пише блог? Как се пише блог? Прочети повече
Съвети за оптимизиране на PPC Съвети за оптимизиране на PPC Прочети повече
нагоре