За какво е важна скоростта на уебсайта

   Какво ще стане, ако можете да подобрите органичното класиране, да намалите цената си на придобиване и да увеличите процента на реализация във всеки маркетингов канал, като промените само една част от стека за дигитален маркетинг?

Скоростта на страницата оказва влияние върху всяка стратегия, тактика и показател, а инфраструктурата на вашия сайт е основополагаща за вашия маркетинг. Всеки потребител, който взаимодейства с вашия уебсайт, е повлиян положително или отрицателно от това колко добре се представя уебсайтът ви. И колко добре се представя вашият сайт ще става все по-важно, ако сте обръщали внимание на промените, направени от Google както в платената, така и в органичната страна през последните няколко години.

Подобряването скоростта на страницата увеличава способността ви да привлечете повече трафик към уебсайта си. Подобряването на скоростта на страницата стимулира ангажираността и по-високите проценти на реализация на вашия уебсайт.

Скоростта на страницата има значение!

Как скоростта на сайта влияе върху органичното класиране

Google обяви, през май 2021 г. въвеждането на Core Web Vitals в своя алгоритъм, когато оценяват уебсайтове за класиране в органично търсене. Core Web Vitals е сигнал за опит на Google и е опит да се отдаде значение на използваемостта на уебсайта и потребителското изживяване, като се използват няколко предварително дефинирани показателя. Основните уеб показатели не са нови, те са просто нов начин за измерване на ефективността на класическия сайт. Ако усилията, които Google полага в тази актуализация, са индикатор за важност, основните уеб показатели и общата скорост на страницата ще бъдат по-важни от малкия фактор за класиране, който сме виждали. По-бързият сайт не само ще спомогне за повишаване на основните уеб показатели на Google. Това косвено ще подобри класирането на всяка търсачка, която взема предвид потребителския опит. Ако по-малко потребители се връщат обратно към резултатите от търсенето, след като кликнат върху вашия резултат поради скоростта, търсачките ще видят, че потребителите са склонни да харесват вашия сайт повече от другите и ще го класират по съответния начин.

Как скоростта на сайта влияе върху ефективността на платените медии

Скоростта на сайта оказва пряко влияние върху ефективността на платените медии. Разглеждайки конкретно какво се измерва, за да се получи качественият рейтинг на Google, опитът с целевата страница е пряк принос. Сред няколко стъпки за подобряване на изживяването на вашата целева страница, Google конкретно очертава намаляването на времето за зареждане на вашата целева страница и ускоряването на вашия сайт.

С подобряването на качествения рейтинг на Google Ads търговците могат да очакват да видят:

  1. По-висок дял на импресиите при търсене
  2. По-висока честота на кликване
  3. По-ниска средна цена на клик
  4. Високи проценти на реализация

Тези резултати са това, към което търговците обикновено се стремят, а оптимизирането на скоростта на сайта е един от начините да го постигнете.

Маркетолозите често са обсебени от придобиването на трафик, за да постигнат основните си цели за реализация. По-добро класиране, повече органични сесии, повече реализации. По-ниски CPC, повече платени сесии, повече реализации. Да, понякога, но подобряването на скоростта на сайта е ясен и доказан начин за рязко увеличаване на показателите за реализации, които са най-важни с обема на трафика. Тъй като конкуренцията за органично класиране нараства и средните CPC продължават да се увеличават стабилно. Един от начините да подхранвате вашата фуния за реализация е да се възползвате максимално от трафика, който вече управлявате. Оптимизирането скоростта на сайта позволява на търговците да привлекат повече трафик и да преобразуват трафика по-ефективно, след като са на място. Подобряването скоростта на страницата увеличава способността ви да привлечете по - голям трафик към уебсайта си.

 

Подобряването на скоростта на страницата стимулира ангажираността и по-високите проценти на реализация на вашия уебсайт!

Препоръчваме още:

3 причини екипът за управлението на проекти да има значение за обслужването на клиенти 3 причини екипът за управлението на проекти да има значение за обслужването на клиенти Прочети повече
Какво е извличане на данни Какво е извличане на данни Прочети повече
Какво можете да научите от отзивите си Какво можете да научите от отзивите си Прочети повече
нагоре