7 безплатни инструменти, с които да тествате скоростта на уебсайта

    Официално е: Следващата голяма актуализация на Google ще бъде свързана със скоростта. По този начин фирмите, които харчат пари и ресурси за оптимизиране на скоростта на сайта си, ще бъдат възнаградени от Google.

Ако има един фактор, който може да окаже значително влияние върху класирането ви по органичен начин, това е скоростта на уебсайта.

Затова написахме тази статия, за да ви запознаем с някои от най-добрите безплатни инструменти за тестване скоростта на уебсайта.

Ето най-добрите инструменти за оптимизиране скоростта на уебсайта:

Вероятно най-добрият инструмент за тестване скоростта на сайта, който трябва да използвате, е Google Page Speed ​​Insights.

Значението на Page Speed ​​Insights вече се увеличава поради предстоящата актуализация в страницата.

Този инструмент предоставя предложения за подобряване на LCP и потвърждава дали вашият сайт преминава теста Core Web Vitals.

Въведете URL адреса на страницата си (да, можете да въведете отделни URL адреси на вашия сайт и да проверите скоростта на всяка страница с помощта на този инструмент) и да кликнете върху Анализиране.

Инструментът Page Speed ​​Insights ще покаже общия LCP, FCP, времето за взаимодействие и пълното време за блокиране.

Ще видите и графа за възможности, които ще предлагат предложения, които да помогнат на страницата ви да се зареди по-бързо.

Помислете за прилагане на всеки съвет, предложен от инструмента Page Page Insights.

Pingdom Tools е фантастичен инструмент за тестване и проверка скоростта на сайта.

Той използва 70 места за глобално гласуване, за да тества скоростта на сайта и предлага полезни предложения за подобряване скоростта на страницата.

Трябва само да въведете URL адреса на уебсайта си и да изберете мястото, където искате да проверите скоростта.

Този инструмент ще покаже степен на ефективност и ще предложи списък с предложения за подобряване ефективността на страницата.

Внимателно анализирайте всички предложения, предлагани от инструмента, и се възползвайте от помощта на вашия разработчик.

Интересното е, че ще получите различни резултати за различни инструменти.

Следователно е по-добре да тествате сайта си с помощта на комбинация от инструменти, за да не пропуснете никаква възможност за подобряване на скоростта.

GTmetrix е усъвършенстван инструмент за тестване скоростта на уебсайта, който предлага отчет за ефективността и степента.

Моделът на водопада е от полза, когато можете да видите ресурсите, използвани от отделни елементи на уеб страница.

Освен това препоръките на YSlow и препоръките за скорост на страницата си струват да бъдат приложени.

Тестовете за уеб страници е друг безплатен инструмент за тестване на скоростта с много интересни и разширени функции.

За разлика от други инструменти, той дава два различни изгледа на отчета - първи изглед и повторен изглед.

Отначало, когато се въведе URL, се показва отчетът „First View“, а когато се кликне „Re-run the test“, се добавя друга страница с три резултата от теста. Помага да се диагностицира докладът задълбочено и с по-добро разбиране.

Освен това ви позволява да избирате между 40 уникални местоположения и 25 браузъра, включително мобилни телефони.

Класирането се извършва между F до A, в зависимост от различни параметри на тестване. Той тества компресия, кеширане, FTTB, ефективно използване на CDN и др.

Можете да получите шест сегмента в отчета, който включва резюме, преглед на ефективността, подробности, разбивка на съдържанието и екранни снимки.

За начинаещи не може да има по-добър от безплатния инструмент за тестване скоростта на уеб страниците на IsItWP.

Инструментът е проектиран да дава бърз резултат, да провежда тестове няколко пъти и да дава подробни отчети, за да анализира причините за бавната производителност на уебсайта.

Също така получавате съвет за подобряване скоростта на сайта. Кликнете върху дадените категории и разрешете проблема със скоростта.

Нещо повече, мониторингът на ъптайма на сървъра е друга полезна функция за изследване в този инструмент.

Размерът на изображението е един от основните определящи фактори за скоростта на уеб страницата. Инструментът за тестване скоростта на мрежата измерва и анализира работата на уебсайта въз основа на изображенията. Това е специален инструмент за анализ на изображения, задвижван от Cloudinary.

Инструментът предоставя подробна информация за оптимизацията, като тества производителността на сайта извън обикновена проверка на компресията.

Той може драстично да подобри скоростта на зареждане на страницата, като ви покаже начините за промяна на размера на изображението, раздела на формата, кодирането и качеството.

Безплатният инструмент за тестване на уебсайтове на Dotcom-Monitor е един от най-ефективните инструменти.

Той осигурява базирано на браузъра тестване на времето за зареждане на всички елементи на страницата, отчети от близо 25 глобални местоположения и открива бавни или липсващи елементи.

Той може да тества, и чрез уеб браузъри като Chrome, Firefox, IE и мобилни, включително iPhone, iPad и други.

Освен това той показва пълен доклад, диаграми и графики, за да анализира подробно доклада.

Това е изчерпателен инструмент, който помага на потребителите, разработчиците и уеб администраторите да подобрят производителността на сайта си и да работата на страниците си за посетителите.

Уебсайтът с бързо зареждане е изключително важен актив за вашия бизнес.

Опитайте някой от горните инструменти, за да проверите областите, които се нуждаят от подобрение. Захващайте се за работа и коригирайте всичко, което забавя вашия сайт.

Кой е вашият любим инструмент за тестване на уебсайт скоростта?

Препоръчваме още:

9 важни PPC показатели, които да проследявате 9 важни PPC показатели, които да проследявате Прочети повече
5 причини цените на биткойните да се покачват 5 причини цените на биткойните да се покачват Прочети повече
Как да използвате публикациите в Google My Business? Как да използвате публикациите в Google My Business? Прочети повече
нагоре