Разликата между уебсайт и уеб приложение кое е подходящо за вашия бизнес

   Представете си онлайн инструмент, който не само рационализира вашия бизнес, но и дава конкурентно предимство пред другите. Вдъхновяващо, нали? Нека да, поговорим за уебсайтове и уеб приложения.

Уебсайтовете и уеб приложенията могат да ви помогнат да изведете бизнеса си на следващото ниво. Но как да разберете дали вашият бизнес се нуждае от уебсайт или от уеб приложение?

Технически, уеб приложенията са уебсайтове, които прокарват границите си по отношение на аспектите на естетиката на дизайна, използваемостта и стойността. Разработването на уебсайт за вашия бизнес със сигурност е едно от решаващите бизнес решения. Но изграждането на уеб приложение отприщва изцяло нов поток от възможности за бизнеса. През годините забелязахме, че когато става въпрос за установяване на силно онлайн присъствие, много собственици на бизнес се объркват дали да създадат уебсайт, уеб приложение, или и двете.

Трябва да разберете, че уебсайтовете и уеб приложенията не са синоними. Най-добре е да знаете техните тънкости, за да има яснота какво да изберете.

Вашето решение също ще се основава на вашите отличителни бизнес нужди и ще зависи от фактори, включително:

  • Целеви аудитории

  • Предназначение

  • Наличен бюджет

  • Основни характеристики

Наличието на неясна идея може да попречи на процеса на вземане на решения, което води до нереалистични очаквания от агенцията за уеб разработка.

Затова ще обсъдим различни аспекти на уебсайтовете и уеб приложенията, и разликата между тях.

Каква е разликата между уебсайт и уеб приложение

Уебсайтовете и уеб приложенията са незаменима част от нашето ежедневие. Ние използваме Google, YouTube, Facebook и Wikipedia на видно място, въпреки че знаем разликите между тях.

Нека започнем с разбирането какво е уебсайт.

С появата на интернет разпространението на информация се превърна в новата парадигма.

Уебсайт беше този класически HTML – колекция от статични страници със съдържание и медии, до които посетителите могат да имат достъп, чрез URL адреса. Сайтът се намираше на сървъри, които бяха свързани към уеб мрежата и можеше да изпраща информация до потребители по целия свят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Съвременните уебсайтове днес използват повече от просто HTML. Те са много по-интуитивни и включват езици като Cascading Style Sheets (CSS) и JavaScript с богат на функции дизайн. Въпреки това, основата на уебсайта остава същата – да предоставя информация на потребителите и да е инструмент за маркетинг.

Какво е уеб приложение

Уеб приложенията са ориентирани към действие уеб инструменти, които работят като всеки друг софтуер. Те могат да използват технологии с разширени богати интернет приложения (RIA), като Flash, JavaFX и Silverlight. Уеб приложенията предоставят повече функционалности и функции от уебсайта.

Основни характеристики на уебсайта са:

  • Главна цел - Направете лесна за потребителите навигация и извличане на подходяща информация, която отговаря на техните нужди
  • Основни предимства - Лесен достъп, лесно актуализиране, спестяване на време и разходи, лесна реклама, удовлетвореност на клиентите
  • Основни елементи - Hypertext Markup Language (HTML), каскадни стилови таблици (CSS) и JavaScript

Основни характеристики на уеб приложенията:

  • Главна цел - Да реагират на действията на потребителите, да бъдат интерактивни и да предоставят на потребителите възможността да манипулират данни и да правят заявки за различни резултати
  • Основни предимства - Персонализирано изживяване, възможност за разширяване, използване на възможностите на устройството, удовлетвореност на клиентите
  • Основни елементи - HTML, CSS и JavaScript; допълнително използва езици за програмиране като Ruby, PHP и рамки като Ruby on Rails, Scriptcase, Django и база данни

Изберете уеб приложение за вашия бизнес когато искате да

1. Решавате конкретни бизнес проблеми

2. Повече от просто брандиране на вашия бизнес онлайн

3. Създадете мощен комуникационен канал за клиенти

4. Подобрете продажбите и приходите си, чрез ефективно обслужване на клиенти

 

Можете да се свържете с нашата софтуерна фирма, която е професионален разработчик, както на уебсайтове, така и на уеб приложения!

Препоръчваме още:

Ето как се промени функцията за SMS на Google Ето как се промени функцията за SMS на Google Прочети повече
Успешен банков маркетинг в три стъпки Успешен банков маркетинг в три стъпки Прочети повече
Какво е мобилна търговия Какво е мобилна търговия Прочети повече
нагоре