Проверка дали акаунтът ви в AdWords работи гладко

    По-голямата видимост онлайн увеличава продажбите, а Google AdWords е ефективен инструмент за подобряването в дигиталния пейзаж. Неговите настройки и опции може да са объркващи и да се допускатт малки грешки, което води до пропиляване на медийни разходи. Важно е непрекъснато да гарантирате, че вашият AdWords работи ефективно, като същевременно използвате пълния потенциал на Google като рекламна платформа.

  • Проследяването на реализациите

Реализациите са „основата на съществуването“ на вашия акаунт в AdWords. Без някои потребители да изпълняват действие, след като щракнат, разходите, които плащате за това кликване, са напразни. Магазинът се нуждае от продажби, а не само от внимание (т.е. кликвания). Проследяването на реализациите е от решаващо значение за разбирането на ефикасността на кампанията ви. Разположението и опциите на вашите маркери за преобразуване са от съществено значение за точната оценка на ефективността на вашия акаунт в AdWords. Уверете се, че акаунтът записва само реализации, които доближават уеб потребител до клиент или потребител на вашия продукт или услуга. Google предоставя мениджър на маркери, който ще ви помогне да добавите маркери към уебсайта си и ефективно да проследявате реализациите. За да може Adwords да записва тези реализации, той трябва да бъде свързан с вашия акаунт в Google Analytics.

  • Съответствие на съобщения

Използвайте конкретни и уникални ключови думи, така че потребителите да бъдат насочени към най-конкретната и подходяща страница. Например рекламна група „спортни обувки“ трябва да насочва потребителите към страница със спортни обувки, вместо към обща страница с обувки.

  • По-малко ключови думи

Използвайте по-малко ключови думи, така че рекламните ви групи да са по-лесни за навигация и по-важното лесни за управление. Опитайте се да ограничите ключовите думи да бъдат между шест и двадесет на рекламна група, като сте конкретни и като разделите ключовите думи на различни рекламни групи/теми.

  • Отрицателни ключови думи

Инструментът за отрицателни ключови думи ще ви помогне да изтриете неподходящи ключови думи. В противен случай може да похарчите по-голямата част от бюджета си за непредпочитани кликвания.

  • Уместни разширения на рекламите

Уверете се, че разширенията на рекламите отговарят на целите ви. Много хора използват прекалено разширенията на рекламите, защото тяхното присъствие подобрява средната CTR. Не включвайте удължаване на повикване, освен ако някой не е готов да отговори на този телефонен номер, защото ще плащате за всяко обаждане, независимо дали е отговорено или не. Не използвайте разширение за връзка към сайт, освен ако не искате да увеличите уеб трафика си. Добро правило е да приложите един до три типа реклама. Оценете полезността на всяко разширение във връзка с всяка кампания и направете корекции, както сметнете за добре.

  • Брой реклами на рекламна група

Подобрете ефективността на рекламите си, като напишете няколко реклами за всяка рекламна група. Google препоръчва три до пет, като винаги се уверявайте, че показвате ключовите думи в рекламната група, заедно с предимствата и призив за действие.

Google AdWords разполага с редица полезни инструменти и отчети, които да ви помогнат с вашата видимост в дигиталния маркетинг. В комбинация с Google Analytics можете да оцените ефективността на своите маркетингови кампании и тактики. Въпреки това, като всяка програма за дигитален маркетинг, с нея трябва да се работи внимателно, за да се постигнат оптимални резултати.

Препоръчваме още:

Защо бизнесът ви не се показва в местните търсения Защо бизнесът ви не се показва в местните търсения Прочети повече
Как да създадете клиентска стойност? Как да създадете клиентска стойност? Прочети повече
Заплата в крипто – да или не? Заплата в крипто – да или не? Прочети повече
нагоре