Какво представлява актуализацията на Google алгоритъма „Bert“?

   Google наскоро обяви актуализация на алгоритъма, която може да засегне десет процента от всички резултати от търсенето.

Въпреки че десет процента не изглеждат като огромно число, когато погледнете голямата картина, ще изглежда много, ако трафикът към уебсайта ви намалее, както и вашите онлайн продажби.

Тази промяна на алгоритъма обаче беше въведена по добра причина и в дългосрочен план ще помогне на бизнеса да бъде намерен в правилните резултати.

Нека поговорим за актуализацията „Bert“ и какво означава тя за резултатите от търсенето.

 Актуализацията на Google „Bert“

Google базира последната си актуализация на алгоритъма на техника/инструмент, създаден миналата година, наречен „Bert“.

„Bert“ означава двупосочни енкодерни репрезентации от Transformers.

Без да ви отегчава напълно с жаргона на дигиталния маркетинг, „Bert“ използва изкуствен интелект (AI), за да разбере вашите заявки за търсене, като се фокусира върху естествения език, а не просто избира основните ключови думи.

И така, какво всъщност означава това?

Преди да бъде въведена тази актуализация, Google ще гледа на търсенето като на низ от думи. Той ще избере кои думи от това търсене са важни и ще игнорира свързващите думи, като е ,а, за ,по и т.н.

Но понякога тези свързващи думи са от решаващо значение за търсенето и тъй като Google ги игнорира, резултатите не са точно това, което търсещият търси.

С тази актуализация бизнесите, които са се появявали за определени търсения, може да не се показват, когато Google разпознава свързващите думи като част от търсенето.

 

Това не е първият път, когато Google прави голяма актуализация на алгоритъма и със сигурност няма да е последният.

Като собственик на бизнес е страшно да знаете, че е възможно бизнесът ви да се показва по-малко в резултатите от търсенето поради промени в алгоритъма. Актуализации като „Bert“ правят важно за вас да имате въведена маркетингова стратегия, включително локално оптимизиран уебсайт, богато на ключови думи съдържание и последователни бизнес обяви.

Препоръчваме още:

Топ 7 безплатни инструменти за тестване скоростта на уебсайта Топ 7 безплатни инструменти за тестване скоростта на уебсайта Прочети повече
4 причини, поради които PPC е важен за дигиталния маркетинг 4 причини, поради които PPC е важен за дигиталния маркетинг Прочети повече
Как да създадете бизнес страница във Facebook от вашия профил? Как да създадете бизнес страница във Facebook от вашия профил? Прочети повече
нагоре