Какво е Geofencing?

   Крайно време е да интегрирате geofencing във вашия бизнес. Доказано е, че ви осигурява повече продажби, ангажираност и лоялни клиенти. Geofencing е услуга, базирана на местоположение, която фирмите използват, за да ангажират аудиторията си, като изпращат подходящи съобщения до потребители на смартфони, които влизат в предварително дефинирано местоположение или географска област. Има умни компании, които изпращат оферти за продукти или конкретни промоции до смартфоните на потребителите, когато задействат търсене в определено географско местоположение, влязат в мол, квартал или магазин.

Искате ли да подобрите клиентското си изживяване?

Сигурен съм, че да, като се има предвид, че 90% от хората, които вземат решения за клиентското изживяване, са се съгласили, че доброто клиентско изживяване е от решаващо значение за техния успех.

И тъй като клиентите са основният източник на приходи за всеки бизнес, предоставянето на висококачествена услуга чрез геозониране е важно. Ако се занимавате с каквато и да е форма на дигитален маркетинг, трябва да приемете това сериозно, тъй като ще ви помогне да придобиете нови клиенти и да ги превърнете в клиенти, които плащат.

Проучване на Bain & Company показва, че малко увеличение от 5% в задържането на клиенти може да доведе до увеличение на печалбата от 25% до 95%. Повярвайте ми, тези цифри заслужават внимание!

Тъй като задържането на клиенти е твърде предизвикателно, знанието как да взаимодействате с потенциалните си клиенти по по-персонализиран начин определено ще помогне.

Изследователски доклад на Experian показва, че персонализираните имейли, изпратени до потребителите, имат голям ефект върху честотата на отваряне, честотата на задействано отваряне, честотата на промоционалните кликвания и честотата на задействаните кликвания.

Така че колкото по-рано започнете да достигате до потенциални и лоялни потребители в най-подходящия момент със съответния продукт/услуга, толкова по-добри резултати вероятно ще получите.

И така, как да го постигнете?

Просто интегрирайте „geofencing“ във вашата маркетингова стратегия и ще бъдете изумени от последователните резултати, които ще получите. Създаването на кампании за геозониране може наистина да трансформира всеки аспект от вашия бизнес.

Работи ли?

Е, Papa John's е известен със своите реклами за Super Bowl, но те пуснаха мобилна реклама, задействана от Geofencing решения от ThumbVista, за да популяризират своите програми за лоялност Papa. В края на кампанията марката записа над 68K импресии с 469 предприети действия, което доведе до .69% CTR. Те също така спечелиха известност на марката с програмата за награди в нова пазарна област. Може да сте чували за него или това може да е първият път, когато го чувате - и предполагам, че сега се чудите за какво става въпрос. След като се запознахме с геозонирането и как то може да помогне при обслужването на клиенти, нека разгледаме няколко определения.

Защо геозонирането е толкова важно днес

Може да не сте напълно наясно, но нека прегледаме някои от причините, заради, които да го използвате:

  • Лесен достъп до клиентите

Когато става въпрос за достигане до вашите клиенти, геозонирането е опция, която не бива да пренебрегвате — защото уведомява клиентите ви за вашия продукт/услуги, когато са близо до местоположението на вашия бизнес чрез мобилния си телефон. Това е страхотно, нали?

Няма съмнение относно резултатите, които ще генерира, особено като вземете предвид колко пристрастени са хората към мобилните си телефони .

  • Незабавно обмисляне

Можете ли да привлечете вниманието на клиентите си незабавно, когато минават покрай магазина ви, без да крещите с пълно гърло?

Съмнявам се.

Чрез геозониране можете да задействате незабавни съобщения, които предизвикват интереса на клиентите и ги подтикват да дойдат да разгледат най-новите сделки във вашия магазин. Не забравяйте, че 90% от SMS се четат в рамките на 3 минути — така че кампаниите за геозониране помагат на потребителите да вземат информирани и незабавни решения.

  • Увеличава осведомеността за марката

Стратегията за мобилен маркетинг, която използва геозониране, предоставя на местните и многоканални фирми възможността да комуникират с техните потенциални потребители, които са наблизо и са готови да купуват чрез мобилни телефони. Тези съобщения служат като напомняне на вашите потребители да изберат вашата марка измежду хилядите други подобни бизнеси около определено местоположение.

  • Намаляване на разходите за маркетинг

С високата цена за създаване на рекламна кампания, използването на геозони със сигурност ще намали разходите и ще доведе до страхотен резултат — тъй като се фокусира само върху местните потребители и тези потребители вероятно ще купуват от вас.

Geofencing е по-скоро като разширение на вашия ресторант или магазин. И с geofencing не е нужно да стоите пред магазина си, за да се обадите на всеки, който минава, защото вече познавате потенциалните си потребители. Освен това ви е предоставена възможността да предложите вашите продукти/услуги на вашите клиенти в точния момент, когато имат нужда от тях. С наличието на GPS на почти всички смартфони и таблети, ефективното проследяване вече е по-лесно както за търговците, така и за потребителите. Това ново развитие доведе и до нови маркетингови възможности за онлайн предприемачите, тъй като те вече могат да намерят своите потенциални потребители направо в движение. Много марки са записали успех чрез своите кампании за геозониране - особено тези със строго класифицирани данни, които се нуждаят от максимална сигурност

Как работи Geofencing

Geofencing ви помага да контролирате бизнеса си, като ви уведомява, когато потенциален потребител минава покрай вашия магазин, покрай този на конкурент или навлиза в предварително определена зона. За да работи, трябва да използвате продукт за картографиране като Google Map, за да начертаете регионите, които искате да оградите. В повечето случаи този регион може да има кръгла или многоъгълна форма. След като желаният от вас регион е начертан за геозониране, можете да насочите потребителите си, чрез GPS на мобилния им телефон. След това можете да наблюдавате вашата геозона през деня за потенциални перспективи или клиенти, които може да се интересуват от вашата оферта. Той продължава да ги проследява, докато този параметър не бъде пробит - или те се опитват да влязат, или да излязат. Всъщност, за да се постигне успешно геозониране, вие също трябва да включите определено насочване към клиента и персонализирани съобщения.

Предимства на Geofencing

Необходимостта от използване на geofencing не може да бъде надценена. Въпреки че това все още е нова практика, но степента на успех, постигнат с нея, е неизмерима. Проучване показва, че потребителите обичат да получават специфични за местоположението оферти направо на телефона си, поради неговата уместност и интерес към местоположението. Ето някои предимства, които не бихте искали да пропуснете:

  • Служи като портал за реклами

Получава се, когато потенциалните потребители са близо до вашия магазин и сте уведомени за тяхното присъствие. Изпращането на вашите нови продукти до тях, безплатни подаръци и отстъпки, определено ще ги накара да обмислят вашия магазин.

  • Насочени са към вашите потенциални потребители

Социалните медии имат по-големи маркетингови възможности, тъй като са населени с много потребители, които са готови да прочетат вашите съобщения и да се придържат към вашата марка. Но с помощта на geofencing можете да фокусирате кампанията си върху потребителя, който е по-вероятно да осъществи реализация – особено тези местни потребители. Интересното е, че това са потребителите, които ще бъдат развълнувани да влязат в магазина ви и да направят покупка, след като видят рекламите ви.

  • Свързва вашия офлайн бизнес с вашето онлайн присъствие

С geofencing можете да уведомите минувачите да ви търсят в социалните медии за по-добро ангажиране на клиентите. Всъщност той служи като вашия портал към вашата социална медийна и интернет идентичност.

  • Осигурява анализи в реално време

Без съмнение, добрият маркетинг изисква разговор между клиентите и търговците. Geofencing го прави много по-лесно и по-ефективно. Защото ви уведомява веднага щом потребител навлезе във вашия пазарен регион, така че да можете правилно да се подготвите да го приемете във вашия магазин.

  • Предлага услуга

Тъй като степента на използване на мобилни устройства е висока и потребителите са силно заинтересовани, когато са онлайн, предлагането на безплатен WiFi във вашия ресторант, бар и болница определено ще подобри изживяването на клиентите. Това може да се постигне чрез просто изпращане на съобщения до минувачите чрез геозониране и уведомяване за безплатния WiFi, на който могат да се насладят, докато са на ваше място.

  • Защитава вашите продукти

Тъй като можете да следите местоположението на хората с геозониране, то може да се използва и за проследяване на вашите служители и продукти. С тази технология получавате известия, когато служител напусне дежурния си пост или когато продукт е незаконно премахнат.

Geofencing инструменти

Получаването на подходящи маркетингови инструменти ще ви помогне да свършите нещата навреме и по-ефективно. По-долу са някои от най-добрите инструменти, които можете да използвате:

Този инструмент елиминира всяка форма на предположения в маркетинга, тъй като обслужва съобщения въз основа на местоположението на вашия потенциален потребител. xAd има собствена платформа, която автоматично създава граници около места, често посещавани от потребители. Например ресторант, търговски център. С тези прозрения търговците могат да насочват реклами към клиентите си, когато се намират в тези местоположения.

Този инструмент подсказва насочена оферта към купувачите, когато са в магазина. Coupon Media има функции, които изучават поведенческите характеристики на купувачите в рамките на геозонираните местоположения и ги използва, за да представи на купувача оферти, на които не могат да устоят, докато пазаруват.

Това помага на маркетолозите да се насочват към потребителите в близост до техните собствени магазини или местоположения на конкуренти, с осезаеми медийни реклами чрез телефонни обаждания, заявки за срещи и купони. Той също така има карта за ходене и шофиране, за да отведе лесно клиентите ви до най-близкия ви пункт за продажба.

 

Вашите клиенти са свързани с мобилните си телефони през цялото време. Ваша отговорност е да ги ангажирате по най-правилния начин!

Препоръчваме още:

Как се използва ChatGPT в дигиталния маркетинг? Как се използва ChatGPT в дигиталния маркетинг? Прочети повече
Платформите за социални медии Threads и X - конкуренти от Meta Платформите за социални медии Threads и X - конкуренти от Meta Прочети повече
Анализ на различията в разработката на люксозни ритейл приложения Анализ на различията в разработката на люксозни ритейл приложения Прочети повече
нагоре