Изграждане на успешна стратегия за мобилен маркетинг

   Не са необходими изключителни способности, за да осъзнаем, че мобилните устройства по същество са се превърнали в подвижни придатъци на тези, които ги използват. По-голямата част от хората, живеещи в развития свят, разполагат с устройства, които са им под ръка. Знаейки това, е лесно да разберете защо фирмите използват всеки инструмент в комплекта си, за да се възползват в пълна степен от вездесъщото присъствие на мобилните технологии. За всички предприемачи, които все още не са се качили на влака за мобилен маркетинг, ето няколко неща, върху които трябва да помислят, преди да започнат.

  • Съставете маркетингов план за социални медии

Манията на хората и гладът за социалните медии нарастват всеки ден, което предоставя на предприемачите отворен канал за обръщане към тях. Вместо да разглеждате социални медии като платформа, предназначена да ви свързва с тези последователи в личната ви мрежа, помислете как можете да я използвате, за да разширите бизнеса си. „Въпреки че маркетингът в социалните медии винаги е важен аспект на всяка дигитална маркетингова кампания, когато говорим конкретно за мобилния маркетинг, значението му се засилва“, по мнение на Габриел Шаолиан от Forbes . „По-голямата част от потребителите на социални медии са на своите мобилни устройства и с платформи като Instagram или Snapchat, където пълните възможности са възможни само докато са на мобилни устройства, ако сте марка за електронна търговия, която иска да достигне до вашата мобилна аудитория, маркетингът в социалните медии е препоръчителен."

  • Предоставете оптимизирана мобилна версия на вашия уебсайт

Като се има предвид къде се намираме в момента по отношение на практическия технологичен напредък, наистина няма извинение за бизнеса да не разполага с мобилна опция на уебсайта си. Предоставете на потребителите си мобилна платформа и можете да сте сигурни, че няма да повдигат вежди при липсата на такава. „Умалената версия на уебсайтове за преносими мобилни устройства осигурява лесна навигация и използване. Уебсайтовете могат да бъдат оптимизирани за различни популярни устройства като iPad, iPhone и Android “, пише сътрудникът на Forbes Патрик Хъл . „Проектирани правилно, тези мобилни сайтове предоставят продажба на стоки и/или услуги с едно натискане на бутон. Те също така осигуряват лесен начин за предаване на информация до потенциални клиенти."

  • Предложете на клиентите текстови функции

Според проучване, проведено от CTIA.org, на средностатистическия човек му трябват 90 секунди, за да отговори, чрез текст. „Функциите за изпращане на текстови съобщения са чудесен начин да останете ангажирани с клиентите и да им предоставите полезна информация“, пише Хъл. „Много магазини на дребно използват тази тактика, за да доставят на лоялни клиенти купони и сделки, вместо традиционния метод по вестник. Страхотното в тази функция е, че имате активна публика, която е готова да се ангажира."

  • Възползвайте се от интерактивността на мобилния бюлетин

Бюлетинът може да поеме изцяло нова функция на мобилния пазар, особено ако продуктът, който предлагате, е оптимизиран за мобилни устройства. Помислете как можете да направите мобилното взаимодействие забавно за потребителите си, като им дадете опции, които могат да посетят направо от телефоните си. „Бюлетинът обаче е по-ефективен, когато е насочен към конкретно мобилно устройство. Това им позволява да бъдат интерактивни. Например, игралната компания Big Fish изпраща бюлетини с мостри от техните игри във формата на мобилното устройство на получателите. Това им дава възможност да играят пробата от играта веднага и най-важното, осигурява лесен начин да я купят, ако им хареса."

Ние ще разработим мобилността и на вашия уебсайт!

Препоръчваме още:

Какво е криптовалута? Какво е криптовалута? Прочети повече
9 начина да получите повече последователи и харесвания в Instagram 9 начина да получите повече последователи и харесвания в Instagram Прочети повече
Изпращайте успешни имейли като включвате тези 5 най - важни елемента Изпращайте успешни имейли като включвате тези 5 най - важни елемента Прочети повече
нагоре