Какво е BIMI

   Индикатори на марката за идентификация на съобщения (BIMI) е нов стандарт, който предоставя лесен и унифициран метод за компаниите да показват своите лога до имейл съобщенията, които изпращат на своите абонати. BIMI се управлява от работната група AuthIndicators, която включва Verizon Group (Yahoo, AOL), Comcast, ReturnPath, LinkedIn, Paypal и от скоро Google. Това означава, че Bimi има бай-ин от всички основни играчи на електронна поща – с изключение на Microsoft, която има своя собствена версия, наречена Business profiles. Yahoo в момента тества BIMI и е единственият доставчик, който действително го поддържа. Gmail започва своята пилотна програма, така че внимавайте за съобщението.

Защо BIMI е толкова важен

BIMI бележи важна промяна в внедряването на имейли и може да бъде от полза за вашите усилия и крайния резултат по няколко начина.

 • Повече информираност за марката

Ако внедрите BIMI, вашето лого вече ще се показва на абонатите ви всеки път, когато вашите съобщения пристигат във входящата им кутия. Това ще ви помогне да създадете по-дълбоки връзки с вашите получатели, да подобрите информираността за марката и да поддържате компаниятa на върха.

 • Повече доверие

BIMI показва логото на вашата марка, чрез DNS настройките на вашия домейн. Това гарантира, че само изпращащият домейн на вашата компания може да показва вашето лого. Освен това само податели, които преминат удостоверяване по DMARC и имат добра имейл репутация, ще имат логото на BIMI. Казано по-просто, това означава, че BIMI помага за разграничаването на доверени марки с легитимни или измамни имейли.

 • Повече ангажираност с имейлa

Допълнителното разпознаване на марката и повишеното доверие в имейл репутацията на вашата компания естествено ще увеличат честотата на отваряне, кликване и конверсия около вашите изходящи маркетингови усилия. Всъщност проучвания показват, че внедряването на BIMI е увеличило отворените писма с 10%.

Как работи BIMI

Имейл сървърите на получателите преглеждат DNS записите на домейните на изпращащи обекти, за да видят дали имат BIMI DNS запис. Ако го направят, този запис ще предостави на имейл сървърите на получателите URL връзка към логото на подателя, която да се покаже до съобщението във входящата кутия. За да се появи логото на BIMI обаче, подателят трябва да премине DMARC удостоверяване и да има репутация на „добър подател“ при доставчика на интернет услуги. Стандартното внедряване на BIMI (едно лога, свързано към един изпращащ домейн) не разчита на никакви настройки. Вместо това BIMI (като SPF и DKIM) удостоверяване разчита на запис в DMS на вашия домейн.

Какво ви е необходимо за внедряване на BIMI

 1. Одобрено фирмено лого

 2. Вашето лого трябва да е във формат .SVG. Уверете се, че е в спецификацията на Tiny 1.2.

 3. Логото трябва да е точно квадратно

 4. Логото трябва да е центрирано и четливо, без текст на лозунг

 5. Файлът с логото .SVG трябва да се хоства на защитен със SSL сайт и ще се използва в BIMI DNS записа

 6. BIMI DNS запис

 7. Тип TXT запис

 8. BIMI записът трябва да бъде настроен в домейна на имейл адреса „От“.

 9. BIMI записът трябва да има следната синтактична стойност за TXT записа

 10. v=BIMI 1; l=https://images.example.com/image/logo.svg; a=сертификат

 11. v = Версия: Стойността винаги трябва да е BIMI 1 (задължително)

 12. l = Местоположение: URL адресът на вашето лого, използващ само HTTPS (задължително)

 13. a = Доверителни органи: Доверен сертификат за валидиране собствеността на домейн (понастоящем по избор)

 14. Домейнът трябва да бъде удостоверен (задължително)
 15. Подателят трябва да има a DMARC политика, който преминава с DMARC при p=карантина или p=отхвърляне

 16. Моля, обърнете внимание: Неправилното прилагане на DMARC ще доведе до отскачане на съобщения.

 17. Добра репутация за изпращане

 18. Това изискване за BIMI не е ясно дефинирано, но изглежда означава, че трябва да имате добра репутация на имейл при доставчика на получател, на който се опитвате да доставите. Например, ако вашите имейли се доставят в Спам, логото ви вероятно няма да се покаже, дори ако имате внедрен BIMI.

 19. Сертификат за проверена марка (понастоящем по избор)

 20. Сертификат за удостоверяване, че вашето лого е собственост на записа за публикуване на домейна.

 21. Клиентите ще трябва да използват доставчици, които са упълномощени да издават тези сертификати.

 22. Тези доставчици ще предоставят на клиента стойност за компонента “a=” на BIMI записа

 23. Въпреки че в момента това не е изискване за внедряване на BIMI и „a=“ може да остане празно, вероятно ще бъде бъдещо изискване, за да се гарантира, че логото за копиране не се създава, за да заблуждават крайните потребители.

Трябва ли да приложите BIMI

Вие и вашата компания трябва сериозно да обмислите въвеждането на BIMI по няколко причини.

 1. Проучванията показват, че разпознаваемостта на марката, която се увеличава от внедряването на BIMI, е основната причина крайните потребители да отварят имейл.

 2. BIMI има подкрепата на най-големите играчи в областта, което означава, че вероятно ще се превърне в широко използван стандарт през следващите няколко години.

 3. DMARC удостоверяването (предпоставка за BIMI) е процес, който изисква работа и тестване, за да се приложи правилно. Така че, ако обмисляте внедряване на BIMI, ще искате да започнете с проучване на DMARC удостоверяване за вашия домейн.

 

Ще следим развитието по темата и ще публикуваме статии в нашия блог!

Препоръчваме още:

Как работи Blockchain и кой го е изобретил? Как работи Blockchain и кой го е изобретил? Прочети повече
Как Как "големите данни" могат да помогнат на вашето маркетингово съдържание? Прочети повече
3 причини, поради които организациите трябва да използват маркетинг, базиран на акаунти 3 причини, поради които организациите трябва да използват маркетинг, базиран на акаунти Прочети повече
нагоре