Как да създадем стратегия за Instagram

   Знаете ли, че 1 милиард души използват Instagram всеки месец? На второ място след Facebook, Instagram е едно от най-използваните приложения за социални медии, като хората влизат средно шест пъти на ден. Имайки предвид тези цифри, е ясно, че вашият бизнес има голям потенциал да достигне до много потребители. Но, точно както публикуване във Facebook или Twitter, имате нужда от страхотна маркетингова стратегия и в Instagram в противен случай публикациите ви ще останат незабелязани или игнорирани.

Какво можете да направите, за да маркетирате по-добре вашия бизнес и вашите продукти или услуги в Instagram?

Продължете да четете, за да разберете!

  • Решете какво искате да публикувате и как ще го публикувате в Instagram

Преди да започнете да изграждате маркетингова стратегия в Instagram, трябва да си зададете следните въпроси:

  1. Коя е вашата аудитория в Instagram?

  2. Какво е посланието, което искате да предадете?

  3. Какво е съдържанието, което искате да видят вашите клиенти?

  4. Как искате вашите клиенти да виждат съдържанието?

След като отговорите на тези въпроси, можете да решите как искате да споделите съдържанието си. В момента наличните опции в Instagram са публикуване на снимки, Instagram Stories и видеоклипове, като всяка опция ще има различен резултат от другата. Например, в момента видеоклиповете получават 38 процента повече ангажираност от публикациите с изображения в Instagram.

Друго нещо, за което трябва да помислите, е популярността на Instagram Stories. Петстотин милиона души използват Instagram Stories всеки ден, така че вашият бизнес трябва да публикува в Stories всеки ден. Тъй като Stories изчезват след 24 часа, това дава на потребителите кратко време да предприемат действия и да се ангажират с публикацията ви. Въпреки това е по-добре да оставите някакво съдържание за снимки или видеоклипове, които ще се показват в профила ви.

За да обобщим, вашият бизнес може да види положителни резултати и от четирите опции за популяризиране в Instagram и някои методи може да са по-добри от други. Номерът е да видите какво работи и кое не. За щастие има много инструменти за анализ, за ​​да определите това, както и да проследите цялостния си напредък.

  • Последователността в Instagram маркетинга е ключова

Когато хората търсят вашия бизнес, те искат да видят най-подходящия резултат. Същото важи и за вашата емисия в Instagram. Всъщност големите марки в Instagram са склонни да използват един и същ филтър за своите публикации и това помага за уместността, както и за укрепване идентичността на марката с клиентите. Въпреки че това може да е така, това не означава непременно, че вашият бизнес трябва да използва един и същ филтър за всичките ви публикации. Изключително важно е съдържанието, което публикувате, да остане уместно и да съответства постоянно на гласа на вашата марка. Колко често публикувате в Instagram е също толкова важно. Хората в интернет твърдят, че броят варира от три до десет публикации на ден, но като малък бизнес можете да го запазите до около една до две публикации на ден. Ако се притеснявате за честотата си на публикуване или ако смятате, че бихте могли да публикувате малко повече от две публикации, ги поддържайте последователна.

  • Използвайте хештагове в Instagram

Ако публикувате в Instagram, трябва да използвате хаштагове. Дори само с един хаштаг, публикацията ви може да отбележи увеличение на ангажираността. Хештеговете служат за категоризиране на публикациите и позволяват на потребителите да видят съдържанието, което искат да видят. Ако притежавате местно кафене, маркирането на публикациите ви с #coffee е за предпочитане. Въпреки това, вие ще искате да се стремите към 11 хештага (ако е възможно) и също така ще искате да проучите кои хештагове получават най-голям трафик. RiteTag е страхотен инструмент за изследване, за да откриете най-добрите хештагове, които да използвате за вашите публикации. Но се уверете, че тези хештагове са подходящи за вашите публикации и най-важното за гласа на марката на вашата компания.

 

С нарастващата популярност на Instagram, вашият бизнес може да достигне до много нови клиенти. Трябва обаче да имате солиден план, за да достигнете и по-важното да задържите тези нови клиенти.

Най-важните изводи, за да разкажете историята си в Instagram и да изградите най-добрата стратегия, са:

1. Познайте аудиторията си в Instagram и как искате да достигнете до нея.

2. Поддържайте публикациите си в Instagram подходящи и последователни.

3. Архивирайте публикациите си в Instagram с най-добрите хештагове, за да генерирате най-много трафик.

 

Последвайте нашата Instagram страница!

Препоръчваме още:

Преставяне на нашия софтуер Expozy в списание Мениджър Преставяне на нашия софтуер Expozy в списание Мениджър Прочети повече
Какво е Google Smart Bidding? Какво е Google Smart Bidding? Прочети повече
8 начина за оптимизиране на уебсайта ви за гласово търсене 8 начина за оптимизиране на уебсайта ви за гласово търсене Прочети повече
нагоре