Как да използвате публикациите в Google My Business?

   Google My Business(GMB) е много важен инструмент, който всеки собственик на бизнес трябва да използва като основа за стратегия за онлайн маркетинг. Всички фирми могат да се възползват от заявяването на безплатната си обява в Google.

Сред многото инструменти, които GMB предлага за подобряване на вашата обява, Google Posts е един от най -важните. Те не само сигнализират към алгоритъма за търсене на Google, че вашият бизнес е активен онлайн, но също така комуникират с клиенти в рекламен фрагмент за един от вашите продукти, услуги, специални оферти или предстоящи събития.

Националният мениджър продажби Даяна Парк-Алфорд вижда публикациите в Google като „моментна снимка на вашия бизнес, без да посещавате уебсайта си. Мислете за това като за витрината на вашия универсален магазин, която клиентът вижда, преди да влезе."

Като собственик на бизнес ще искате да разберете как другите във вашата индустрия използват тези дигитални витрини. В този блог ще обсъдим някои съвети и трикове, които можете да приложите!

В разгара на пандемията от COVID-19 Google създаде специфична опция за публикуване на COVID-19, за да могат фирмите да предават всяка важна информация, свързана с вируса.

Имайте предвид, че някои индустрии имат ограничения за публикуване. Съдържание като оръжия, алкохол, хазарт, фармацевтични продукти и тютюн може да бъде отхвърлено и няма да се показва във вашия профил при търсения.

Преди да започнем, ето някои най -добри практики, които всеки бизнес трябва да следва за Google Posts:

  • Помислете за броя на символите

Въпреки че няма ограничение на знаците, ще се показват само първите 100 знака, докато клиентът не кликне, за да научи повече. Затова използвайте възможно най -малко думи.

  • Включете CTA

Целта е аудиторията ви да се обади или да кликне върху линка и да научат повече за вашия бизнес, така че да е ясна и проста покана към действие (CTA). Можете да избирате от "Резервирайте", "Поръчайте онлайн", "Купете", "Научете повече", "Регистрирайте се" и "Обадете се".

  • Краен срок

Освен ако не публикувате събитие с определена дата, Google представя публикации само за седем дни. Уверете се, че съдържанието ви ще остане уместно за една седмица.

Вашето онлайн присъствие е наложително в днешния дигитален свят, поради което не можем да подчертаем важността на Google Posts.

Съвети, специфични за различните индустрии

След като определихме най-добрите общи практики за публикациите в Google, нека разгледаме някои специфични за индустрията примери, които можете да приложите към вашия бизнес.

  • Домашни услуги (Включва водопроводчици, покриви, почистващи препарати)

Дигиталният маркетинг за доставчиците на домашни услуги трябва да се фокусира върху изграждането на доверие. Представянето на награди, квалификации и прегледи ви утвърждава като експерт. Публикуването на уникален продукт или услуга, които предлагате, е чудесен начин за увеличаване на продажбите.

Когато клиентите търсят домашни услуги, най-вероятно това е чувствителен към времето проблем. Така че, ако вашият бизнес ще бъде отворен на празник, публикувайте го! Може би това е причината този клиент да ви резервира пред конкуренцията.

  • Храна (включва ресторанти, барове, кетъринг)

Обща стратегия на Google Post за ресторанти и барове е да се представят техните специални ястия и напитки, като например децата да ядат безплатно в петък или оферти за щастлив час. Google Posts улеснява представянето на купони, които привличат хората в магазина ви.

Клиентите също искат да знаят за нетрадиционните работни часове, включително празничните часове и доставка. Ако потенциален клиент търси директно вашето име, обикновена публикация в Google им казва, че сте отворени. Препоръчваме да се свържете с вашето онлайн меню.

Можете също да споделите откриването на ново място. Ако съществуващите клиенти вече обичат вашия бизнес е по -вероятно да посетят и новото ви местоположение!

  • Медицински (включва лекари, зъболекари, рехабилитатори)

Когато някой търси медицински специалист в Google, той вероятно търси такъв, на когото може да се довери. Те ще разгледат вашите отзиви, награди, образование и области на опит. Това също са чудесни възможности за публикация в Google!

Помислете дали да не представите членовете на вашия екип, за да обсъдите техния произход и да персонализирате маркетинга си. Освен това можете да рекламирате безплатно почистване на зъбите за месеца и да направите връзка към купон.

Ако сте специализирани в един вид медицина, най -важното, което можете да направите, е да покажете на хората защо имат нужда от това, което предлагате.

  • Здраве и красота (включва салони, спа центрове, магазини за дрехи, фитнес зали)

Що се отнася до здравето и красотата, обща тенденция в Google Post е да се представят продукти за грижа за косата, подстригване и боядисване, спа пакети или други артикули на дребно. Но можете да превключите съобщенията си с уникални CTA. Увеличете трафика към вашите социални медии, споделете скорошен блог, регистрирайте се за курс или насърчете онлайн продажбите.

Запитайте се какво прави вашия бизнес уникален. В тази индустрия можете да направите много, за да се отделите от бизнеса, който не отделя време за определяне на своята марка.

  • Пътуване (включва туристически агенти, планиране на туристически събития, туристически места)

Хората обичат да гледат красиви изображения, независимо дали става въпрос за европейски градове, почивка до басейн или места за сватба. Номерът е да има достатъчно подходящо съдържание, което да го придружава.

Много фирми от туристическата индустрия предлагат предстоящи пътувания или пакети за събития. Можете също да споделяте съвети за пътуване или да създавате образователни видеоклипове за това как да планирате сватба. Писането на публикации в блогове е често срещано и споделянето им в Google Posts е чудесен начин да привлечете трафик към вашия сайт или акаунти в социалните медии.

 

В този постоянно променящ се дигитален свят бизнесът трябва да бъде иновативен, да намира начини да изгради доверие с клиентите и да се хуманизира онлайн. Публикациите в Google са само един чудесен начин да направите това.

Искате ли да научите повече за търсенията в интернет или други функции на Google My Business, ами свържете се с нас!

Препоръчваме още:

10 съвета за съдържание, които ще ви помогнат да рекламирате вашето мобилно приложение 10 съвета за съдържание, които ще ви помогнат да рекламирате вашето мобилно приложение Прочети повече
Как да рекламирате мобилно приложение? Как да рекламирате мобилно приложение? Прочети повече
Какво е извличане на данни Какво е извличане на данни Прочети повече
нагоре