Как да оформим онлайн фирмена култура

    Различни проучвания показват, че силната фирмена култура добавя 20 до 30 процента към стойността на организацията.

Значителен проблем, който компаниите по целия свят се опитваме да разрешим в момента е как да изградим и поддържаме здрава корпоративна култура на виртуално работно място?

Виртуалното работно място беше прехвърлено върху всички нас с пандемията COVID-19 и предизвикателството как да поддържаме и подхранваме културата излезе на преден план за решаване на проблеми. Служителите се справяха със смазващия страх и изолацията на ново работно място. Ключът към поддържането и подхранването на нашата култура беше да общуваме, да общуваме, да общуваме. Позволете ми да споделя нашето обучение като компания и какво работи за нас!

  • Историите имат значение

Всички знаем, че добрата история улавя емоциите и въображението ни и може да промени начина, по който мислим за себе си и за положението си. И все пак в корпоративния свят нашите истории са склонни да бъдат подчертани в електронни таблици и информация за данните. Интересното е, че когато внезапно се преместихме на виртуално работно място, тези истории имаха по -голяма тежест и смисъл от всякога. Дори преразказването на минали истории свързва служители, дошли след първоначалното им разказване.

  • Прозрачност

Проведохме лидерски клас за нашите високопотенциални лидери, след като се преместихме на виртуалното работно място, и помолихме групата да сподели единствената лидерска черта, на която се възхищаваха най -много през всички бурни промени. Единодушно една черта беше посочена над всички останали - прозрачност. Нашият настоящ живот е бомбардиран с комуникации, които са дълбоко потънали в „дневен ред“ - изморихме се от това бреме и сме допълнително разочаровани от него във времена на несигурност. Способността да бъдеш уязвим и честен в споделянето на това, което знаеш и не знаеш, е толкова свежо, че пресича мъглата на виртуално работно място и засилва връзката. Ако вашият лидер сподели своите честни надежди и страхове, ще подхрани културата ви значително повече от сценарий.

  • Забавна онлайн работа

Едно от най -големите комуникационни нововъведения, до които стигнахме при преместването на виртуално работно място, беше преосмислянето на месечната ни среща с служители и тяхното забавление. Тази среща винаги е била енергична и забавна за нашите служители в домашния офис. С преминаването към виртуално срещата се трансформира във възпроизвеждане на скечове и музикални гости. Срещата избухна в креативност и талант, тъй като „звездите“ преминаха от висши лидери, които общуваха, до всички служители, които се опитаха да участват в скеч, песен или презентация. Това може да звучи като причудливо свръх инвестиране в забавление, но бих казала, вашите служители ще се чувстват по-малко виртуални и повече част от нещо специално, от което искат да бъдат. Като слушахме и разказвахме истории, бяхме прозрачни и се забавлявахме, успяхме да запазим нашата култура силна, въпреки че бяхме разделени.

 

Разгледайте нашия блог за още интересни статии!

Препоръчваме още:

4 начина как да конвертирате Ethereum в пари 4 начина как да конвертирате Ethereum в пари Прочети повече
Как да получите първите 1000 изтегляния в Apple App Store Как да получите първите 1000 изтегляния в Apple App Store Прочети повече
Как да рекламирате в TikTok? Как да рекламирате в TikTok? Прочети повече
нагоре