Дейности, с които да засилите взаимоотношенията с екипа ви

   Точно както инвестирате времето и парите си в усилията си за дигитален маркетинг, важно е да инвестирате и в друг важен аспект на бизнес ви – вашия екип! Изграждането на екип може да изглежда смешно, ако не го правите по правилния начин, но може да бъде изключително полезно за вашите служители и за вас!

Не само може да помогне на служителите ви да се опознаят по-добре, но може да ви научи за техните силни и слаби страни като професионалисти. Кой не би искал да помогне на служителите си да израснат в кариерата си?

И така, какви дейности за изграждане на екип трябва да имате предвид за служителите на вашия бизнес?

Имаме няколко предложения, които вашият бизнес може да опита!

Най-добрите дейности за изграждане на екип

Преди да се потопите и да започнете да измисляте идеи, отделете малко време да помислите за екипа си като цяло. Забелязали ли сте някакви повтарящи се проблеми във вашия екип? Има ли нещо, което може да се подобри?

Вашата тийм билдинг дейност трябва да помогне на служителите ви да растат индивидуално и като екип, така че избраната от вас дейност е важна първа стъпка.

Тези дейности не трябва да струват много пари!

Има много прости дейности, които вашият екип може да направи, без да харчи нито лев.

Също така, имайте предвид, че въпреки че вашият екип работи по време на вашата тийм билдинг дейност, това трябва да е забавно!

Основното е да прекарате време заедно и да намерите обща цел, която можете да постигнете като екип.

Ето и някои дейности, които ще ви помогнат в сплотяването на екипа!

  • Три истини и една лъжа

Това е проста тиймбилдинг дейност, която може да помогне на всеки да научи повече един за друг. Всеки ще получи лист хартия. На хартията човекът ще напише три истини и една лъжа за себе си.

Поддържайте отговорите професионални и правдоподобни!

След като всеки има своя списък, служителите ще прочетат своите истини и лъжи на глас в произволен ред. Останалите членове на екипа ще се опитат да отгатнат кой от тях е лъжа и защо!

  • Escape Room

Ако не сте чували или не сте били в стая за бягство, по същество това е стая, пълна с улики, които да помогнат на вашия екип да избяга, преди времето да е изтекло.

Тъй като ескейп стаите набират популярност, много компании ги използват за тийм билдинг дейности!

С многото улики и пъзели в стаята, вашият екип ще трябва да работи заедно и да използва уменията си за решаване на проблеми, за да намери изход. Дори ако вашият екип не е в състояние да избяга от стаята, изводът ще бъде, че са работили заедно и са използвали силните си страни.

Съвет: Изключително полезно е, ако поне един член от екипа ви е минал през ескейп стая преди. Това може да бъде малко непосилно за всички начинаещи, тъй като не са сигурни откъде да започнат (поне от моя личен опит).

  • Обществена служба

Общественополезната работа е чудесен начин вашият екип да се опознае повече!

Независимо дали работите като доброволец в местния приют за храна, организирате почистване на парка или помагате в бизнес с нестопанска цел, това позволява на екипа ви да се свърже извън офиса, укрепвайки взаимоотношенията си.

Това ще бъде от полза не само за вашия екип, но и за вашата общност!

Като награда за труда им ги изведете на вечеря или на сладолед. Можете дори да имате някои малки игри за тиймбилдинг, които можете да правите, докато се храните.

  • Направете тест за личността

Ако не ви се прекарва цял ден в изграждане на екип и просто се нуждаете от нещо бързо, провеждането на тест за личността е чудесен вариант!

16Personalities е безплатен и ви дава някои доста точни резултати в няколко категории. Изпълняването на този бърз тест за личността ви позволява да научите повече за кариерните пътеки на всеки човек, навиците на работното място, силните и слабите страни и много други категории!

Резултатите могат да бъдат инструмент за обучение, тъй като могат да ви кажат някои от най-добрите начини за комуникация с всеки член на екипа.

Например, имам ESFJ личност. На работното място аз съм екипен играч,, но съм малко чувствителен, когато става въпрос за критика. Ако моите резултати бяха представени в дейност за изграждане на екип, бихме могли да обсъдим начините, по които мога да се справя с критиките и най-добрия начин другите да представят критиките ми. Вие не само изграждате своя екип, но израствате повече като личност.

 

Не позволявайте на служителите ви да притесняват при мисълта за тиймбилдинг дейности. Като бизнес вашите служители са огромна част от вашия успех.

Инвестирайте в тях сега и те ще продължат да помагат на вашия бизнес да расте!

Препоръчваме още:

10 евтини начина за популяризиране на вашия онлайн магазин 10 евтини начина за популяризиране на вашия онлайн магазин Прочети повече
Как безопасно да съхранявате криптовалута? Как безопасно да съхранявате криптовалута? Прочети повече
Защо вашият бизнес трябва да изгражда добри взаимоотношения с клиентите, служителите и общността? Защо вашият бизнес трябва да изгражда добри взаимоотношения с клиентите, служителите и общността? Прочети повече
нагоре