Съвети за набиране на персонал за вашия бизнес с електронна търговия

   Намирането на квалифицирани кандидати в днешния непрекъснато променящ се бизнес пейзаж не е лесно. През годините в индустриите по света са се случили множество еволюции, които са увеличили нуждата от специализирани умения и опит. Този бум в търсенето доведе до няколко предизвикателства при набиране на персонал, включително по-малки групи от таланти, по-дълго време за изпълнение и реактивни процеси на наемане.

Тъй като все повече организации дават приоритет на усилията си за дигитална трансформация, индустрията за електронна търговия като цяло оказа значително влияние върху пазара на труда. Необходимостта от опитни софтуерни инженери, оперативни специалисти и маркетингови специалисти в световен мащаб принуди организациите да преоценят начина, по който подхождат към усилията си за набиране на персонал.

От години електронната търговия продължава да оказва влияние върху начина, по който фирмите подхождат към своите продажби и маркетингови стратегии. Онлайн магазините и пазарите не само осигуряват страхотна платформа за марките да се свържат с аудиторията си, но предоставят рентабилни възможности за оперативно разширяване и непрекъснат растеж.

Но как фирмите се справят с тези предизвикателства при наемане на служители и какво можем да научим от тенденции в набирането на служители в електронната търговия?

По-долу са дадени няколко важни съвета, които можете да следвате, за да управлявате усилията за наемане на екип за вашия бизнес с електронна търговия!

  • Достъпна мащабируемост

За много фирми преминаването към модел на електронна търговия е лесно решение. Със значително по-малко разходи от стандартните операции, платформите за електронна търговия предоставят повече възможности за достъпна мащабируемост и по-бързо разширяване. Тази еластичност на онлайн търговията прави навлизането в индустрията много по-привлекателно за кандидатите за работа, които искат да установят и развият своята кариера на различни пазари.

  • По-голяма сигурност на работното място

Индустрията на електронната търговия все още вижда положителни резултати при измерване на успеха на кръговете на финансиране. С много инвеститори, желаещи да подкрепят стартиращи фирми за електронна търговия, сигурността на работните места продължава да се подобрява за служителите, които искат да се развиват в индустрията. Въпреки че това доведе до повишен интерес от ново поколение опитни кандидати, също доведе до увеличаване на конкуренцията за набиране на персонал.

  • Повишено търсене на техническа експертиза

Тъй като все повече компании инвестират сериозно в присъствието си на уебсайтове, приоритет се поставя върху създаването на ориентирани към потребителя дизайни и интуитивни приложения и услуги. Това доведе до нарастващата наличност на технически роли в софтуерно инженерство, анализ на данни, потребителско изживяване/дизайн на интерфейс и маркетингово разузнаване.

Важни въпроси, които да зададете по време на набирането на екип

С непрекъснато нарастващия интерес към индустрията за електронна търговия може да е трудно да се ориентирате към най-добрия подход за намиране на квалифицирани таланти. Въпреки това, в повечето случаи, задаването на ефективни въпроси за интервю ще ви даде добро усещане дали кандидатът е подходящ за работата или не:

  • Какво знаете за компанията

Задаването на този въпрос дава на интервюиращия усещане за изследователските способности на кандидата, внимание към детайла, професионализъм и цялостна страст. Сериозно търсещите работа искат да научат колкото се може повече за компаниите, в които кандидатстват, и този въпрос ще помогне да установят нивото им на интерес.

  • Защо напусна последната си работа

Познаването на причините, поради които кандидатът е решил да напусне последната си работа, ще ви даде известна представа за способността му да работи под напрежение. Твърде многото краткосрочни назначения може да са знак, че кандидатът все още се опитва да разбере своите кариерни цели и може да означава, че има нужда от повече време за развитие, преди да бъде нает.

  • Какви са вашите очаквания за заплата

Въпреки че на някои кандидати може да е неудобно да отговорят на този въпрос, опитните служители са уверени в своите способности и не се страхуват да поискат стойността им.

Важно е да установите финансовите очаквания в началото на процеса на наемане, тъй като това намалява риска от загуба на времето, както на кандидата, така и на работодателя.

Значението на автоматизацията и ефективността на човешките ресурси

За да могат екипите за набиране на персонал да управляват ефективно честотната лента, е важно да се автоматизират определени елементи от процеса на наемане за по-добра ефективност и производителност. През последните няколко години дигитализираните записи на служителите и решенията за съхранение на документи значително рационализираха усилията за набиране на персонал в различни индустрии, особено в електронната търговия. Електронното съхранение на документи елиминира голяма част от времето, прекарано в ежедневни административни задачи като обработка, архивиране, възстановяване и справка с документи. С помощта на инструментите за индексиране на цифрови записи и организация, HR екипите вече могат да прекарват повече време в управление на своите екипи, одитиране на досиетата на персонала и интервюиране на нови кандидати за работа.

 

Управлението на успешен бизнес с електронна търговия изисква да сте в крак с най-новите тенденции за наемане на работа, технологии и очаквания на кандидатите.

Като планирате ефективни процеси за набиране на персонал и инвестирате в правилните инструменти за автоматизиране на вашите практики за наемане, можете да се възползвате от нарастващия набор от таланти, като същевременно поддържате продуктивна и устойчива работна ръка!

Препоръчваме още:

10 CRO съвета, които ще увеличат онлайн продажбите ви 10 CRO съвета, които ще увеличат онлайн продажбите ви Прочети повече
6 A/B теста за PPC реклами 6 A/B теста за PPC реклами Прочети повече
Мога ли да създам собствена криптовалута Мога ли да създам собствена криптовалута Прочети повече
нагоре