По какво се различават криптовалутите

   Основните разлики са свързани с начина на производство и изразходване на монети. Някои монети, като Bitcoin, Dash и Monero, са създадени в процес, наречен „добив“, който включва използването на мощни компютри за решаване на сложни криптографски пъзели. Когато пъзелът бъде решен, системата възнаграждава печелившия „миньор“ с монети (биткойни, тире монети и т.н.). След това миньорът може да продаде монетите на пазара.

Други монети, като NEM (XEM), имат други типове алгоритми, които не изискват мощен хардуер. И тогава има валути като пулсации и IOTA, които не могат да бъдат добивани - те се произвеждат от организация, която стои зад валутата.

Що се отнася до разходите, биткойн е криптовалутата, която се радва на най-широка употреба сред търговците и доставчиците на услуги. Други, като Litecoin и Dash, работят върху това да дадат на притежателите си нови възможности за харчене. Но ежедневната употреба - закупуване на кафе, дрехи и така нататък - не е основната цел на някои монети. Етер например е предназначен да се използва за плащане на услугите на блокчейн платформата Ethereum, за създаване и използване на приложения на него. Други важни разлики са поверителността и скоростта на транзакциите, които предлага една криптовалута. В момента транзакциите в Bitcoin са по-бавни и по-малко анонимни, отколкото, да речем, тези в dash или monero. Но биткойн може да добави функции, за да увеличи своята поверителност и скорост в бъдеще, особено след като в момента може да се похвали с най-голямата екосистема за разработчици.

Препоръчваме още:

Използването на TikTok в здравния сектор Използването на TikTok в здравния сектор Прочети повече
Статистика за мобилна електронна търговия (2023 г.) Статистика за мобилна електронна търговия (2023 г.) Прочети повече
Какво е Ethereum Plasma? Какво е Ethereum Plasma? Прочети повече
нагоре