Как да купя биткойн?

   Биткойните могат да бъдат закупени за щатски долари, евро, друг фиат или криптовалута на крипто борса, директно от други лица или с помощта на специален банкомат. Добре е да знаете, че можете да си купите части от биткойн. Половината от биткойните, една четвърт или дори една милионна част от BTC изпитват същото поскъпване като останалата част от монетата.

Първото нещо, от което се нуждаете, е да получите „ портфейл “ - един вид самостоятелна банкова сметка за държане, получаване и прехвърляне на биткойни. След като имате такъв, можете да изберете как предпочитате да придобивате биткойни: на борса, като намерите местен дилър на пазар като LocalBitcoins.com и купувате биткойни от тях с пари, кредитна карта, чрез PayPal или чрез продажба на стоки или услуги за биткойни .

Ако вашият въпрос е как да закупите биткойн с пари, това може да стане, като посетите най -близкия банкомат за биткойни.

Биткойн карта на банкомат. Източник: CoinATMradar.com

Някои от най -добрите биткойн обмени и брокерски услуги за начинаещи са:

  • Coinmama

  • eToro

  • Xcoins

  • Switchere

  • Coinbase

  • Poloniex

  • BC Bitcoin

Когато купувате биткойни, чрез борса, не е нужно да получавате незабавно частен портфейл, но е силно препоръчително, особено ако правите дългосрочна инвестиция.

Ако искате да закупите биткойн на стойност над 1000 USD, помислете за получаване на сигурен хардуерен портфейл като Ledger или Trezor за максимална сигурност.

Как да купувате биткойн от вашата държава?

Първо, трябва да разберете дали вашата страна има някакви разпоредби, т.е. дали е законно да купувате биткойни там и кой от горните начини е най -удобен за вас.

Всеки начин има своите плюсове и минуси. Обменът е най -гъвкавият. Можете да закупите малко количество биткойн (да речем за 20 щатски долара) или да обмените десетки хиляди долари. Личното закупуване на биткойн предлага повече анонимност. Също така, сравнете приложимите такси за транзакции и вижте къде можете да получите най -добрата цена.

Във всеки случай, преди да изберете конкретна борса или продавач за закупуване на BTC, проверете дали той или тя е надежден. Един от начините да направите това е да потърсите отзиви от предишни клиенти.

 

Купуването на биткойн е невероятно преживяване, при което всъщност ще можете да използвате технологията зад него. По този начин ще почувствате какво означава да сключите сделка в една нова финансова парадигма.

Препоръчваме още:

4 ползи от маркетинга в социални медии 4 ползи от маркетинга в социални медии Прочети повече
7 причини вашата стратегия във Facebook да не работи 7 причини вашата стратегия във Facebook да не работи Прочети повече
9 основни компонента на целевата страница 9 основни компонента на целевата страница Прочети повече
нагоре