Най-добри практики за създаване на удобни за SEO етикети за заглавия

   Наред с подходящото съдържание на страницата, вашият етикет за заглавие е най-важният елемент от SEO на страницата ви. Научете как да поддържате своите етикети за заглавия актуални.

Въпреки че мета таговете не държат същата власт върху SEO, маркерът title остава един от най-важните фактори при комуникацията с търсачките точно за какво е вашата страница. Вашият етикет за заглавие е към историята на функциите на съдържанието на вашата страница.

И така, как да създадете етикет за заглавие, който привлича трафик и се конкурира за завидно класиране по ключови думи?

  • Внимавайте с многоточията

Разбира се, посетителите няма да видят заглавния маркер на страницата, докато посещават вашия сайт, но той все пак ще се показва в резултатите от търсенето като синята връзка, която сочи към вашата целева страница. За да направите нещата още по-сложни, не сте ограничени от броя на думите, а от пикселите. Всеки текст, който надвишава това ограничение, ще бъде заменен с многоточие и търсещите няма да могат да видят съдържанието. Малко вероятно е нещо извън тази точка да повлияе силно на Google, но все пак ще има ситуации, в които добре изработеният маркер леко надвишава ограниченията на Google за пиксели. Когато това се случи, просто се уверете, че видимият текст има смисъл за зрителя, и че многоточията не нарушава твърде много маркера. В определени ситуации многоточията може дори да се разглеждат като насърчение за кликване.

  • Не отбелязвайте марката си

Вашият сайт не трябва да има трудности при класирането за собствената си марка. Включването на името на вашата марка или URL адреса в заглавието ще бъде просто загуба на пространство за пиксели. Въпреки това, ако създавате свои собствени продукти и вашата марка има значителен обем на търсене сама по себе си, може да си струва да я включите, за да разграничите ясно собствения си онлайн магазин от други доставчици, които може да продават вашите продукти.

  • Дайте приоритет на ключовите си думи

Изберете основна ключова фраза за началото на заглавния си маркер. Вероятно ще можете да работите с повече от една, но не се улавяйте в обсебващи ключови думи, понеже:

  1. Това вероятно не са единствените ключови думи, по които ще се класирате

  2. Това дори може да не са най-печелившите ви ключови думи

  3. Имате достатъчно място за работа с други ключови думи в етикета за описание и текста на страницата

  4. Вашата цел трябва да бъде да съобщите уместността на вашата страница, а не само да се класирате за любимата си фраза

Трябва също така да разнообразявате ключовите думи, които използвате между страниците. И си спестете място. Няма нужда да работите в множество версии на една и съща фраза в един и същ таг за заглавие. Имайте предвид, че търсещите ще претеглят този маркер за заглавие, когато избират между вашата страница и други, които са се показали на страницата им с резултати от търсенето. Дори ако успеете да се класирате, използвайки спам тагове, техният непрофесионален външен вид прави по-малко вероятно търсещите да щракнат.

 

Информирайте се за Seo теми в нашия блог!

Препоръчваме още:

Как да се усъвършенствате в електронната търговия? Как да се усъвършенствате в електронната търговия? Прочети повече
10 съвета за съдържание, които ще ви помогнат да рекламирате вашето мобилно приложение 10 съвета за съдържание, които ще ви помогнат да рекламирате вашето мобилно приложение Прочети повече
11 имейла след покупка за насърчаване на лоялност и задържане на клиенти 11 имейла след покупка за насърчаване на лоялност и задържане на клиенти Прочети повече
нагоре