Как може персонализирано бизнес табло за управление да ускори процеса на вземане на решения през 2022г.

   Лидерите на C-Suite обичат бизнес таблата. Получавате моментна снимка на един екран на вашите оперативни процеси, ключови показатели за ефективност (KPI) и стратегически показатели в персонализирано бизнес табло. Удоволствие е да видите всички критични елементи в един прозорец.

Персонализираното бизнес табло за управление е визуално привлекателно и интуитивно. Но най-важното е, че тo ускоряват процеса на вземане на решения във вашата компания. Те позволяват на лицата, вземащи решения, да поемат потоците от данни, които са критични за успеха на компанията за наносекунди.

Таблата за управление подобряват качеството на решенията, поради което съвременните фирми инвестират в разработването на персонализирани бизнес табла за управление.

Можете да изберете специално разработване на бизнес табло за управление, което е идеално за вашите организационни нужди.

Как могат персонализираните бизнес табла за управление да ускорят вземането на решения

Неотдавна вземането на решения означаваше отваряне на няколко електронни таблици, проверка и филтриране на имейли и поставяне на лепящи бележки. Но е време да се откажете от тромавите листове на Excel и да изберете оптимални решения.

Нека разгледаме някои фактори, които помагат за подобряване на вземането на бизнес решения, чрез табла за управление.

  • Визуалната сила — визуализация на данни от един поглед

Трябва да сте запознати с арматурното табло на вашия автомобил. Това е неразделна част от работата на автомобила. Бързият изглед на данните помага за лесното навигиране и е разбираем, дори когато шофирате с огромна скорост.

Какво харесвате в таблото на колата?

Да, прав сте — панелът има ясни символи.

Когато управлявате вашата организация, решенията са част от ежедневната ви работа. Бизнес таблата са аналогични на таблото на вашия автомобил. Те изпълняват същата функционалност.

Таблата за управление са аналитични инструменти, които помагат за визуализиране на данни в различни индустрии. С модерния UI/UX получавате чиста картина на критични дейности на една ръка разстояние. Резултатът – можете бързо да работите върху ключовите показатели и KPI за по-добри решения и разбиране на ситуацията.

Можете да видите данните, изобразени в икони, цветове, диаграми или други знаци. Сега за вас е лесно да видите представянето на вашия бизнес, екип или проект.

Таблата за управление отразяват данни, които ви помагат да се движите безпроблемно през ежедневните задачи. Когато стигнете до бърз преглед на основните данни, е лесно да забележите отклоненията и да предприемете бързи коригиращи мерки. Най-добрата част - можете също да изберете да направите персонализирано бизнес табло вместо готово решение. Той ви дава контрола да решите разположението на данните в интерфейса на един екран.

  • Законът за балансиране – вкореняване на отчетността

Когато става въпрос за резултати, имате нужда от строга отговорност, за да постигнете резултатите, от които се нуждае вашият бизнес . Как да се уверите, че постигате или не успявате да постигнете целите?

Персонализираните бизнес табла могат да ви помогнат да определите успеха, който гледате, и да ви дадат ясна картина.

Добра практика е да установите ясни очаквания и да насочите екипите и индивидите към постигане на желаните от вас резултати. Прозрачността ще помогне на всички във вашата организация да виждат KPI в реално време всеки ден. Ще бъде важен принос да се знае дали вървят в правилната посока. Вие също така ще насърчавате здравословната култура във вашата организация, докато работите върху вкореняването на отчетността.

  • Фасетът на пристрастия – подобряване културата на анализа

Отклонението е неразделна част от анализа и дори Gartner го признава ( Източник ). Процесът на разработка на таблото за управление на BI може да има някои фини елементи на пристрастия.

Можете да използвате провокативното мислене за разбиране и премахване на предпочитанията. Трябва да запомните, че таблата не са вълшебни лекове за всичко. Важно е да разглеждате данните, като имате предвид границите на инструментите и вашето възприятие. Когато предприемете правилните стъпки към подобряване на вашата аналитична култура, ще откриете, че ползите се връщат многократно. Колкото повече управлявате пристрастията с точност, толкова повече получавате безпристрастни възгледи. Резултатът - можете да вземате надеждни решения.

Имайки предвид тези факти, когато внедрявате табло за управление.

Ето един бърз набор от функции:

  • Трябва да можете да анализирате данни, както и да ги филтрирате и сортирате

  • Уверете се, че има функция за плъзгане и пускане

  • Поддържайте го многоезичен

  • Поддържайте графични елементи с възможност за пробиване, включително диаграми, таблици, статистики и др.

  • Изберете цветове, като имате предвид културата и далтонизма

 

Докато смесвате някои от задължителните функции, вашият потребителски интерфейс на един екран (известен още като табло за управление) е готов да помогне за вземане на по-добро решение. Таблата за управление подобряват организационната култура, като елиминират ръчните грешки. Можете да помогнете в голяма степен в процеса на разработване на персонализирано бизнес табло с вашите прозрения.

Препоръчваме още:

Кибернация - криптовалути, блокчейн, море, яхти и запознанства, събрани на едно място Кибернация - криптовалути, блокчейн, море, яхти и запознанства, събрани на едно място Прочети повече
Как безопасно да съхранявате криптовалута Как безопасно да съхранявате криптовалута Прочети повече
Изпращайте успешни имейли с тези 5 най - важни елемента Изпращайте успешни имейли с тези 5 най - важни елемента Прочети повече
нагоре