Актуализациите на Google Assistant

   С повече от 2,5 милиарда телефона с Android, които се използват в света, Google Assistant става изключително полезен както за потребителите на мобилни телефони, така и за малкия бизнес.

Затова нека поговорим за някои от най-новите подобрения!

Какво е Google Assistant

Преди да започнем, искам да обясня какво е Google Assistant. За да обобщим, Google Assistant е форма на изкуствен интелект (AI), който ви помага с различни задачи на вашия телефон или устройство с Android, като използва вашия глас. Всичко, което трябва да направите, е да кажете „OK Google“ или „Hey Google“, за да започнете. При много мобилни телефони можете също да задържите бутона за начало, докато се появи изскачащият прозорец.

Ето някои от задачите, с които Google Assistant може да ви помогне:

  • Отговаряне на въпроси, чрез търсене в Google

  • Задаване на напомняния или аларми

  • Преглед на времето

  • Информиране на новини

Те не само използват Google Assistant за тези задачи, но и търсят местни фирми, което означава, че е важно вашият бизнес да се показва в резултатите от търсенето!

Независимо дали сте в движение или правите планове у дома, Google Assistant е начин със свободни ръце да намерите отговорите, които търсите. Ако вашият бизнес все още не е оптимизирал уебсайта си за гласово търсене, вие пропускате повече излагане, както и възможности за реализация!

Актуализации на Google Assistant

Google непрекъснато оптимизира, за да направи своите платформи, мобилни телефони и приложения по-добри от всякога. И така, какво е новото с Google Assistant? Ето за какво трябва да внимавате:

  • Тестване на реклами в резултатите от Асистент. Подобно на това, което се появява при търсене на вашия мобилен телефон или интернет браузър, Google тества реклами в своите резултати от Google Assistant. Това позволява на фирмите да плащат, за да бъдат в първите резултати при търсене. Тъй като все повече хора използват гласово търсене, това може да бъде изключително полезно за малкия бизнес, тъй като създава по-голяма експозиция! Рекламите не се показват при всяко търсене с Google Assistant, но стават все по-забележими.

  • Локално търсене в съобщения. Това ще бъде страхотна актуализация за малкия бизнес! Google добавя предложения към частта със съобщения на телефони с Android, които са свързани с местния бизнес. Цялото съдържание ще бъде локална информация. Ще се покажат предложения и потребителите ще могат да кликнат, за да научат повече.

  • Разширяване на Google Assistant. Google полага усилия да има бутона Google Assistant в повече мобилни телефони! Това означава, че телефоните от по-нисък клас вече ще имат достъп до Google Assistant, което означава повече възможности за хората да правят гласово търсене. Въпреки че много от телефоните от по-нисък клас са в Индия, Индонезия, Мексико и Бразилия, това подобрение от страна на Google ще помогне за бъдещите промени за всички мобилни телефони.

Google Assistant е полезен инструмент за потребителите на Android и неговото използване ще се увеличава!

Препоръчваме още:

4 финансови грешки, които новият онлайн бизнес допуска 4 финансови грешки, които новият онлайн бизнес допуска Прочети повече
5 психологически трика в когнитивния маркетинг 5 психологически трика в когнитивния маркетинг Прочети повече
5-те най-добри SEO софтуери за 2022г. 5-те най-добри SEO софтуери за 2022г. Прочети повече
нагоре