Актуализациите на Google Assistant

   С повече от 2,5 милиарда телефона с Android, които се използват в света, Google Assistant става изключително полезен както за потребителите на мобилни телефони, така и за малкия бизнес.

Затова нека поговорим за някои от най-новите подобрения!

Какво е Google Assistant

Преди да започнем, искам да обясня какво е Google Assistant. За да обобщим, Google Assistant е форма на изкуствен интелект (AI), който ви помага с различни задачи на вашия телефон или устройство с Android, като използва вашия глас. Всичко, което трябва да направите, е да кажете „OK Google“ или „Hey Google“, за да започнете. При много мобилни телефони можете също да задържите бутона за начало, докато се появи изскачащият прозорец.

Ето някои от задачите, с които Google Assistant може да ви помогне:

  • Отговаряне на въпроси, чрез търсене в Google

  • Задаване на напомняния или аларми

  • Преглед на времето

  • Информиране на новини

Те не само използват Google Assistant за тези задачи, но и търсят местни фирми, което означава, че е важно вашият бизнес да се показва в резултатите от търсенето!

Независимо дали сте в движение или правите планове у дома, Google Assistant е начин със свободни ръце да намерите отговорите, които търсите. Ако вашият бизнес все още не е оптимизирал уебсайта си за гласово търсене, вие пропускате повече излагане, както и възможности за реализация!

Актуализации на Google Assistant

Google непрекъснато оптимизира, за да направи своите платформи, мобилни телефони и приложения по-добри от всякога. И така, какво е новото с Google Assistant? Ето за какво трябва да внимавате:

  • Тестване на реклами в резултатите от Асистент. Подобно на това, което се появява при търсене на вашия мобилен телефон или интернет браузър, Google тества реклами в своите резултати от Google Assistant. Това позволява на фирмите да плащат, за да бъдат в първите резултати при търсене. Тъй като все повече хора използват гласово търсене, това може да бъде изключително полезно за малкия бизнес, тъй като създава по-голяма експозиция! Рекламите не се показват при всяко търсене с Google Assistant, но стават все по-забележими.

  • Локално търсене в съобщения. Това ще бъде страхотна актуализация за малкия бизнес! Google добавя предложения към частта със съобщения на телефони с Android, които са свързани с местния бизнес. Цялото съдържание ще бъде локална информация. Ще се покажат предложения и потребителите ще могат да кликнат, за да научат повече.

  • Разширяване на Google Assistant. Google полага усилия да има бутона Google Assistant в повече мобилни телефони! Това означава, че телефоните от по-нисък клас вече ще имат достъп до Google Assistant, което означава повече възможности за хората да правят гласово търсене. Въпреки че много от телефоните от по-нисък клас са в Индия, Индонезия, Мексико и Бразилия, това подобрение от страна на Google ще помогне за бъдещите промени за всички мобилни телефони.

Google Assistant е полезен инструмент за потребителите на Android и неговото използване ще се увеличава!

Препоръчваме още:

Как да използвате поп културата във вашата маркетингова стратегия Как да използвате поп културата във вашата маркетингова стратегия Прочети повече
Защо вашият фризьорски или козметичен салон се нуждае от мобилно приложение? Защо вашият фризьорски или козметичен салон се нуждае от мобилно приложение? Прочети повече
Ключови черти на мобилните приложения, ориентирани към потребителите Ключови черти на мобилните приложения, ориентирани към потребителите Прочети повече
нагоре