7 лесни начина за създаване на висококачествено видео съдържание за вашата електронна търговия

   За да могат малкият и среден бизнес да се конкурират на днешния динамичен пазар, трябва да мислят за висококачествено видео съдържание. Страхотното видео съдържание може да служи като реклама за вашите продукти или услуги, да бъде споделяно в множество социални медийни платформи и т.н.

За щастие нямате нужда от професионално видео студио, за да правите висококачествени видеоклипове и видео съдържание за социалните медии или вашия сайт. Има най-добри практики, които можете да следвате, за да сте сигурни, че извличате максимума от това, което имате – и ако следвате някои от основните правила (като добро осветление, качествена постановка, фокус), можете да създавате професионално изглеждащо видео съдържание с нисък бюджет.

Наличието на по-добро видеопроизводство не само прави видеоклиповете ви по-интересни и ангажиращи, но и дава увереност на аудиторията ви. Никой не иска да купи артикул, който изглежда сякаш е заснет в страховито мазе!

Прочетете, за да научите как да се възползвате максимално от видеоклиповете, които снимате!

  • Изберете вашето оборудване

Не е нужно да разбивате банка, за да заснемате съдържание за вашия магазин. Всъщност смартфонът може лесно да се използва за заснемане на видеоклипове и създаване на страхотно съдържание. Въпреки това, ако искате да закупите професионално оборудване от начално ниво, препоръчваме да вземете Canon Rebel T7.

  • Използвайте статив

Стабилизирането на камерата е един от най-лесните начини да добавите легитимност към вашата продукция. Ако нямате пари за нищо друго, тук трябва да ги похарчите. Ако снимате с мобилния си телефон, можете да използвате статив или дори готина стедикамера като тази, за да имате гладко видео, дори ако се разхождате наоколо и записвате.

  • Купете си качествено аудио

Купете си микрофон, за да премахнете възможно най-много околния шум. Ясното аудио е особено важно, ако обсъждате спецификата на даден артикул или разказвате история за вашата марка. Видеото ви може да изглежда страхотно, но губи по-голямата част от ефекта си, ако никой не може да разбере какво се опитвате да кажете!

Освен това, наличието на добро аудио просто ви кара да изглеждате (и звучите) по-професионално.

  • Изберете подходящата музика

Музиката може да бъде страхотно предимство за всяко видео, особено ако искате да заснемете елемент, без да се налага да включвате глас през цялото време. Има множество сайтове, където можете да закупите безплатна музика евтино. Можете да откриете страхотни песни в Premium Beat и Pond5. Ако имате по-голям бюджет и искате да увеличите ставката, опитайте Musicbed.

  • Настройте вашето осветление

Въпреки че лампите са полезни, използвайте майката природа, когато можете! Малко естествена светлина от прозореца може да направи чудеса и да накара вашия обект да изглежда страхотно. (Това важи и за продуктовата фотография).

  • Изберете фон

Въпреки че обикновеният бял фон е идеален за много хора, аз казвам да се замислите и за други нюанси!

  • Добавете видео ефекти

Има и редица други видове видеоклипове, които можете да използвате, за да създадете страхотни поддържащи кадри. Заснемането на забавен каданс наистина може да детайлизира тънкостите на продукт или процес, а използването на видео с ускоряване ви позволява да вкарате много детайли в само секунди кадри. Това са и двете функции, които можете да намерите на повечето смартфони.

 

Наличието на привличащи погледа видеоклипове във вашите социални медии е чудесен начин да привлечете нови клиенти (и да забавлявате настоящите фенове). Живеем във визуално фокусирано общество и колкото повече страхотно видео съдържание можете да създадете, толкова повече хора ще бъдат ангажирани с вашата марка.

Препоръчваме още:

6 начина да се спасите от DeFi измами 6 начина да се спасите от DeFi измами Прочети повече
Men4Technologies&Innovations Men4Technologies&Innovations Прочети повече
Как входящият маркетинг спестява пари Как входящият маркетинг спестява пари Прочети повече
нагоре