6 начина за минимизиране на рисковете при инвестиране в криптовалута

   Криптовалутите по природа са мистериозни, както е ясно в името. Освен това, ако следвате препоръката на Уорън Бъфет никога да не инвестирате в бизнес, не разбирате, че може да е трудно да се оправдае инвестирането във валута, съставена от математика, а не от злато. Въпреки това удивителното представяне на конкретни криптовалути е също толкова трудно да се пренебрегне: от малко под $5000 през март 2020 г. до повече от $60 000 през април 2021 г. цената на един биткойн се увеличи драстично. Ентусиазмът около дигиталната валута може да накара някои инвеститори да се почувстват като самотно дете на партито на басейна, което иска да се присъедини към приятелите си в дълбокия край, но е твърде страхливо да се гмурне. За тези инвеститори, които са много заинтересовани от това и смятат, че това е опасно начинание, ние сме съставили списък с начини за намаляване на риска от крипто инвестиции. Прочетете тази статия внимателно!

  • Инвестирайте буферни пари

Предвид всички разговори за волатилност, трябва да е ясно, че не можете да инвестирате всичките си средства в крипто. Ето защо, ако решите да инвестирате в криптовалути, не забравяйте да имате буферни пари. Тези пари трябва да са допълнителни пари, които не ви трябват, за да посрещнете основните си нужди. Никога не е добра идея да получавате пари, за да инвестирате в крипто. Вместо това експертите предлагат да инвестирате малка сума за дълго време за най-добри резултати. Не е нужно да инвестирате голяма сума пари наведнъж; можете да го разширите с допълнителни налични ресурси.

  • Инвестиране в компании с крипто холдинги

Ако не сте сигурни дали да инвестирате директно в крипто, може да обмислите инвестиране в бизнеси, които имат крипто холдинги. След това компаниите ще действат като мост между вас и крипто волатилността. Степента на риска зависи от количеството крипто, което бизнесът държи в своя баланс. Погледнете баланса му, за да разберете повече за притежаваните от бизнеса криптовалути. Например стойността на биткойн притежанията на Tesla беше 1,99 милиарда долара към 31 декември 2021 г. Ако стойността на биткойн се покачи, това автоматично ще доведе до покачване на цената на акциите на Tesla.

  • Инвестиране, чрез индексни фондове

Друг вариант за инвестиране в крипто е чрез използване на индексни фондове. Индексен фонд просто означава портфейл от акции, които са създадени така, че да наподобяват много състава на индекс на финансовите пазари. Основата на тези фондове е на идеята, че в дългосрочен план пазарът ще се представи по-добре от всяка инвестиция. Можете да използвате индексни фондове, за да инвестирате в криптовалути, подобно на инвестиции в конвенционалните финансови пазари. Например фондове за индексиране на криптовалути като Crypto10 и Crypto20 излагат купувачите съответно на топ 10 и топ 20 криптовалути въз основа на пазарната капитализация.

  • Търговия с копия

При този подход вие копирате крипто инвестициите на опитни търговци. Можете лесно да дублирате техните сделки на множество платформи за крипто търговия. Първо, трябва да изберете крипто търговец въз основа на неговия опит, броя на последователите и степента на риск, включен в техните сделки. След като изберете крипто търговец въз основа на тези критерии, можете да свържете акаунта си с акаунта на този търговец, така че той автоматично да купува и продава същите активи като търговеца.

  • Инвестиране в крипто платформи

Можете също така да инвестирате в крипто, като залагате пари в инфраструктура за криптовалута. Това означава, че избирате компании, които активно се занимават с криптовалута. Това включва фирми за копаене и платформи за търговия с криптовалута. Освен това има различни платформи за крипто търговия и блокчейн разработчици, на които можете да разчитате.

  • Хеджиране

Можете да хеджирате залозите си, ако не сте наясно с начина, по който смятате, че ще се насочи активът. Хеджирането означава използване на първична търговия по начина, по който очаквате пазарът да се движи, и вторична търговия в обратната посока. Независимо дали стойността на актива се увеличава или намалява, хеджирането ще ви спести пари. Крипто инвеститорите могат да хеджират инвестициите си, като отидат на дълга или къса позиция на фючърсния пазар. Отиването на дълга позиция е подход, при който решавате да закупите криптовалута на днешните цени на определена бъдеща дата, защото очаквате нейната стойност да се увеличи. От друга страна, късото е подход, при който се ангажирате да продадете монета на текущата цена в определен момент в бъдещето, ако смятате, че стойността й ще намалее.

 

Извършването на обширни пазарни проучвания е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да намалите риска, докато инвестирате в крипто. Избягвайте да правите своя инвестиционен избор въз основа на реклама. Отделяйки време за проучване на актива, вие искате да закупите и да се уверите, че не инвестирате всичките си средства в крипто!

Препоръчваме още:

Как да използвате Instagram за електронна търговия? Как да използвате Instagram за електронна търговия? Прочети повече
Какво е евромонета (EUROC) Какво е евромонета (EUROC) Прочети повече
Как да рекламирате мобилно приложение? Как да рекламирате мобилно приложение? Прочети повече
нагоре