5 вида стратегии за крипто търговия

   Крипто е разрастващ се клас активи, който намери своето място във финансовите портфейли с отличие. Търговците на децентрализирани или централизирани пазари изграждат стратегия, преди да потопят краката си на пазара. Освен това те гарантират, че преди да направят покупка, са проучили подробно класа активи и неговите предложения. И поради високата волатилност на крипто пазара, тези аспекти на търговията, т.е. изследването и формулирането на стратегия, станаха по-наложителни от всякога. Тези стратегии, от своя страна, формулират набор от неизказани правила на крипто пазара .

Ще обсъдим няколко стратегии, които крипто търговците използват и как човек можете да изберете най-добрата!

Стратегии за крипто търговия

В сравнение с традиционната търговия с активи, търговията с криптовалута също е изпълнена с рискове и клопки, подобно на търговията с акции и стоки. Следователно инвеститорите трябва да формулират стратегии, които могат да направят търговията ефективна, така че да могат да се възползват от предимствата на криптовалутата систематично и сигурно. Една ефективна стратегия за търговия може да намали финансовия риск. Освен това не позволява на инвеститорите да вземат импулсивни решения, които биха могли да доведат до незадоволително крипто пътуване. Нека накратко разберем няколко стратегии за крипто търговия, които използват опитни инвеститори.

  • Дневна търговия

Дневната търговия с криптовалути включва заемане на позиция на пазара и затварянето й същия ден в рамките на часовете за търговия. Поради факта, че сделките често се инициират и завършват в рамките на един ден, това също се нарича търговия в рамките на деня. Печалбата от минутни колебания на пазара е изключителната цел на дневната търговия с крипто. Тъй като крипто пазарите са нестабилни, профилът на риска и печалбата от дневната търговия с криптовалути е значително по-висок. Търговец, който избира дневна търговия, трябва да има умения в разработването на стратегии чрез технически анализ. Предимно опитни търговци се задълбочават в дневната търговия поради рисковия й характер.

  • Скалпиране

Скалпирането е стратегия за дневна търговия , която изисква строг TA (технически анализ) и дисциплина. Търговците, които искат да влязат и излязат от пазара бързо, използват техниката за скалпиране. Скалпирането е високорисков метод за търговия с висока печалба в сравнение с други пазари поради нестабилността на крипто пазара. Скалперите често правят малки, повтарящи се печалби от своите сделки. Тяхната цел е да постигат непрекъснато малки, но надеждни печалби. Скалперите са експерти в извършването на технически анализ и са добре запознати със софтуера за управление на капитала и графики.

  • Високочестотна търговия

Търговците често използват HFT, което е вид подход за алгоритмична търговия. За да влезете и излезете бързо от крипто актив, се създават търговски ботове и алгоритми, докато използвате тази стратегия. Следователно разбирането на математиката и кодирането стават наложителни за използването на тази стратегия. Освен това създаването на такива ботове изисква добро разбиране на сложни пазарни принципи. По този начин, предимно опитни търговци използват тази техника, докато търгуват с крипто. Тяхната основна цел е да формулират търговска стратегия въз основа на пазарната активност на други търговци.

  • Арбитраж

Арбитражът включва закупуване на крипто на една борса и продажбата му на друга. „Спред“ е разликата между цените купува и продава. Разликите в обема на търговията и ликвидността представляват възможности за търговците да реализират печалба. За да използва тази стратегия, търговецът използва борси, където има значителен ценови спред за криптото, което търгуват.

  • Осредняване на разходите в долари

Важно е да се разбере, че определянето на времето на пазара е практически нереалистично, когато се опитвате да откриете идеалните входни и изходни точки на крипто пазар. Осредняването на разходите в долари е терминът за повтарящи се инвестиции с фиксирана сума. Този метод позволява на инвеститорите да избегнат трудоемката задача на определяне на времето на пазара и да създадат дългосрочно богатство. DCA налага проучване на пазарните тенденции и разбиране на пазарните цикли. Необходимо е задълбочено разбиране на инструментите за технически анализ и диаграми, за да се осигури плавен изход от пазара. При тази стратегия търговците следят зоните на свръхпродажба и свръхкупуване.

 

Това са само малка част от стратегиите за търговия, които крипто търговците използват. Стратегиите гарантират, че инвеститорите не вземат произволни и импулсивни решения, докато търгуват с крипто. Това обаче не доказва напълно вашето крипто пътуване!

Препоръчваме още:

Какво представлява автоматизацията в електронната търговия? Какво представлява автоматизацията в електронната търговия? Прочети повече
Елементи на бюджета за маркетинг на мобилно приложение Елементи на бюджета за маркетинг на мобилно приложение Прочети повече
По какво крипто пазара се различава от фондовия пазар? По какво крипто пазара се различава от фондовия пазар? Прочети повече
нагоре