5 стъпки за успешна маркетинг автоматизация

   Маркетинговата автоматизация е най-яростната в днешно време и с основателна причина: тя освобождава хората да правят неща, в които са добри, и автоматизира повтарящи задачи. С подобряването на технологията за автоматизация на маркетинга всеки ден е лесно да се разбере защо е станало толкова разпространено. Ангажирането и внедряването на процеси за автоматизация на маркетинга, не ви гарантира успех. Това е като всичко друго в живота, трябва да положите време и усилия, за да усъвършенствате уменията си, за да генерирате най-добри резултати. За да ви помогнем да избегнете превръщането на това, което би трябвало да спести време, в неефективна и объркваща бъркотия, ние събрахме инфографика, очертаваща 5 стъпки към успеха на автоматизацията на маркетинга:

Успешната автоматизация на маркетинга се свежда до една проста концепция: да знаете точно от какво се нуждаят вашите клиенти и причините, поради които се нуждаят от него. Ето защо, въпреки че автоматизирането на маркетинга е автоматизиран процес, той работи, както сте го настроили. И за да настроите правилно нещата, трябва да разберете какво причинява на клиентите ви болка, за да можете да помогнете за облекчаването й. След като знаете точно как да задоволите нуждите на клиентите си, започва процесът на автоматизация.

  1. Първата стъпка е да си поставите разумни цели, като се задълбочите в трафика на вашия сайт. Ако знаете, че се нуждаете от 500 входящи посещения на сайта, за да генерирате 5 нови потенциални клиенти, направете това целта си и карайте стремително към нея.
  2. Маркетинговата автоматизация използва същите изпитани тактики - съдържание, социални медии и електронна поща - просто ги организира по-добре. Мислете за това като за опаковане на коледните подаръци; можете да използвате същата опаковъчна хартия, за да увиете подарък, но ако някой е опакован с повече грижи и опит, той свети под дървото.

  3. Съдържанието, което функционира най-добре в рамките на стратегията за автоматизация, се фокусира върху отговора на въпроса на клиентите, като същевременно предлага вашите продукти и/или услуги като потенциални решения. Малкият бизнес често има толкова много работа, натрупана върху недостатъчно хора, че потенциалните клиенти падат. А в по-големите компании несъответствието между продажбите и маркетинга често е виновникът за твърде много потенциални клиенти, оставени неконвертирани. Нито една от тези ситуации не е случай на генериране на недостатъчно потенциални клиенти, става дума за неправилно обработени потенциални клиенти. Ако можете да се отнасяте правилно към потенциалните си клиенти, нещо, което изисква автоматизация на маркетинга, може да не се наложи да генерирате повече клиенти.

  4. Друг проблем с много маркетингови стратегии е, че те са толкова разединени, че е почти невъзможно да се разбере дали работят. С количеството достъп, което имаме до данните и информацията в днешната дума, да не знаем никога не е приемливо. Ако установите процес на отчитане със затворен цикъл, който проследява вашите потенциални клиенти, докато те се движат по фунията ви, винаги ще знаете.

  5. Да, да, тестването е друго нещо, за което постоянно говорим. Целевите страници, публикациите в блогове, имейлите и социалните публикации трябва да бъдат тествани и променени, докато не постигнат оптимални резултати. Няма причина да се задоволявате с по-малко, когато малко усилия могат да ви помогнат да увеличите максимално приходите, които харчите за дигитален маркетинг.

Автоматизирайте маркетинговите си действия, за да сте прецизни!

Препоръчваме още:

5 начина да подобрите ангажираността на последователите си в социалните медии 5 начина да подобрите ангажираността на последователите си в социалните медии Прочети повече
5 вида стратегии за крипто търговия 5 вида стратегии за крипто търговия Прочети повече
Как да продавате биткойни Как да продавате биткойни Прочети повече
нагоре