19 полезни инструменти за дигитален маркетинг

   Ако сте предприемач, който тепърва започва, „практически“ собственик на SMB или специалист по дигитален маркетинг с относително малък бюджет, искате да направите увеличите маркетингоите приходи. За ваше щастие има някои чудесни инструменти за дигитален маркетинг, които да ви помогнат при изпълнението на вашата маркетингова стратегия и получаването на възможно най-добрите резултати от вашия бюджет. Използвани ефективно, тези инструменти ще ви помогнат да управлявате различни цифрови дейности, да усъвършенствате, автоматизирате и максимизирате ефективността на вашия бизнес. По-долу изброих разнообразна комбинация от инструменти, които покриват различни приложения и нужди. Въпреки че някои от тези инструменти са безплатни, много други имат пробна опция, така че можете да проверите дали тази платформа отговаря на вашите изисквания.

SEO инструменти

Най-новите инструменти от SEO Book ще ви предоставят всички предимства на експертизата от целия пазар. Сайтът предлага курсове за обучение, както и аудио и видео съдържание за най-новите актуализации в рамките на пазара за SEO . В него са изброени и най-новите инструменти за развиващите се компании.

Независимо дали искате да проверите авторитета на даден домейн, да извършите обратно търсене на изображения за вашата SEO кампания или да проверите класирането на Alexa, опциите, достъпни чрез SmallSEOTools.com, ще осигурят идеалния ресурс. Този сайт включва и блог, който да помогне на вашия екип да следи последните новини.

SEOToolSet се фокусира върху задълбочените данни, които вашите SEO кампании трябва да процъфтяват. Инструментите включват най-новите опции за отчитане, за да получите представа за елементи като анализ на връзки и индексиране на домейни. Данните, разкрити от тези инструменти, могат да помогнат на вашата фирма да продължи напред към целите си за SEO и да стимулира ефективността във вашите кампании.

От намирането и отстраняването на грешки в рамките на вашите SEO кампании до получаването на класиране от Google, опциите в инструментите на Raven ще поддържат кампаниите ви успешно да се движат напред. Самостоятелният одитор на сайтове на Raven е чудесен инструмент за бързо намиране и отстраняване на недостатъците на SEO, които иначе биха могли да видят съдържанието ви наказано в класацията.

Наборът от SEO инструменти на WebCEO ще ви предостави функции на ниво предприятие за цялостно управление на SEO кампании. Компанията предлага също инструменти за детоксикация на връзки и управление на местни SEO кампании, за да поддържа вашата компания свързана с местната аудитория.

Инструменти за анализ на обратна връзка

Ahrefs може да помогне на вашата компания да подобри своя анализ на връзките и да получи необходимите за действие данни за подобряване на маркетинговите резултати, чрез точен анализ на конкурентите.. Сайтът разполага с данни за над 240 милиона ключови думи.

Majestic ви позволява да изследвате сайтовете и индексите на сайтове в детайли, като ви предоставя ясни данни за ефективността на свързването на даден сайт и ключовите думи, които компаниите използват, за да привлекат посетителите към техния URL адрес. Пакетът Majestic включва и техния Link Explorer, който предоставя изчерпателни данни за ефективността на свързването във времето.

Ключово предимство на CognitiveSEO е, че компанията ви предоставя данни за конкурентни стратегии. Ще видите какво правят най-близките ви индустриални опоненти и ще изградите свои собствени стратегии въз основа на разкритите данни. Също така ще можете да видите сравнения едно до друго за ясен визуален поглед върху работата на сайта и потенциалните подобрения.

Инструменти за анализ на съдържание

Outbrain помага да оптимизирате вашето съдържание, да увеличите обхвата на съдържанието и гарантира, че се свързва със съответната аудитория на вашия пазар. Ще постигнете по-висока ангажираност в кампаниите си и по този начин ще увеличите максимално ръста на приходите в дългосрочен план.

Curata е идеалният инструмент за оптимизиран процес на производство и анализ на съдържание. Решението ви помага да стимулирате идеята за съдържание, като същевременно ви дава ясни данни за типовете съдържание, които са най-ценни за вашата квалифицирана публика. Той също така ви позволява да изградите верига за доставки на съдържание, която отвежда части от етапа на чернова до анализ и тяхното използване в процеса на оптимизация на преобразуването.

Чрез Ahrefs Content Explorer можете да научите най-популярното съдържание по всяка тема. Инструментът ви позволява да използвате филтри и да сортирате информация, чрез език, трафик, препратки и брой думи сред други показатели, така че да можете да усъвършенствате типа съдържание, което най-добре ще ангажира членовете на вашата аудитория с висока стойност.

 

PPC инструменти

Получаването на представа за това как вашите конкуренти използват ключови думи в своите PPC кампании може да ви помогне да получите предимството на пазара. Spyfu предоставя на ваше разположение най-новите пазарни проучвания и поддържа екипа ви да се движи към целите си за възвръщаемост на инвестициите в своите PPC кампании.

Получаването на ангажираност, чрез целевите ви страници трябва да гарантира, че вашата компания постига бърза възвръщаемост на инвестициите от инвестирани маркетингови средства. Unbounce ви дава инструментите за изграждане на рафинирани целеви страници, които непрекъснато осигуряват ефективност за вашата организация. Компанията предлага пълна гама от отзивчиви за мобилни устройства шаблони, за да могат екипите лесно да се интегрират в своите кампании.

Наличието на надежден източник на данни за вашата PPC кампания може да гарантира, че вашата марка непрекъснато се движи напред. SEMrush съчетава пълна гама от компоненти за управление на кампанията, като проследяване на позицията на търсачката, конкурентна интелигентност, одити и анализи на обратни връзки, за да осигури постоянен поток от действащи данни за ефективността на кампанията.

Инструменти за социални медии

Помагайки на компаниите да управляват своите множество платформи за социални медии и предоставяйки им ясни данни за ефективността на кампаниите, Hootsuite е най-надеждният продукт на пазара за ефективно управление на социалните медии. Решението също така помага за проследяване на споменаванията, за да помогне на развиващите се марки да запазят контрола върху репутацията на своята компания.

MeetEdgar е инструментът за планиране на съдържание в социалните медии за проактивния маркетинг екип. Системата работи, за да каталогизира най-ефективните актуализации на социалните медии по категории и след това автоматично споделя съдържанието с вашата аудитория въз основа на това кога е най-вероятно да спечели най-голяма сила в мрежата. Това е автоматизирана система, която ежедневно помага на марките на пазара да разширяват своята аудитория.

Инструменти за анализ на уебсайт

SEO анализаторът от Neil Patel ще ви предостави конкретна информация за вашата SEO ефективност и как да подобрите ефективността си с течение на времето. Отчетите, предлагани, чрез анализатора, помагат да се определят грешките в SEO на вашия сайт и да се подчертае как да се правят бързи и ефективни промени за подобрена SEO ефективност.

SEO оптимизаторът помага на вашия екип да подобри елементите на страницата във вашия сайт. Инструментът ви дава ясна информация за ефективността на сайта и за това как природните елементи на вашия сайт могат да се използват за повишаване на класирането на сайта при търсене.

Google Webmaster Tools е вашият набор от инструменти за оптимизация за ефективно управление и поддръжка на вашия сайт. В Инструментите за уеб администратори ще откриете всички компоненти, които са ви необходими, за да вземете бързи, ефективни решения за това как да подобрите ефективността на вашия сайт. Можете да анализирате кликванията си и да определите техния източник, да откриете повече за това как се представя вашият сайт с конкретни аудитории и да научите кое съдържание е най-популярно.

Можете да разгледате интересни статии в нашия блог!

Препоръчваме още:

4 съвета в избора на теми за маркетинг на съдържание 4 съвета в избора на теми за маркетинг на съдържание Прочети повече
Как да създадете лого в 6 лесни стъпки ! Как да създадете лого в 6 лесни стъпки ! Прочети повече
10 съвета за стартиране на бизнес блог ! 10 съвета за стартиране на бизнес блог ! Прочети повече
нагоре