Изпробвахте безплатна платформа за Вашия онлайн магазин, но той не продава? Пътят към успеха вече не е тайна.

EXPOZY - продавай повече онлайн!

Защо решението на StudioWEB.BG за изработка на онлайн магазини е успешно?

Екипът на СТУДИОУЕБ.БГ, предпочитан за изработка на онлайн магазин в Бургас, сътрудничи на своите клиенти от началото до края на работния процес. Помагаме на клиента да избистри идеите си за уеб дизайна на бъдещия му онлайн магазин, а при необходимост се включваме с предложения. Ние държим на директния контакт при изработка на сайт, затова разговаряме лично с всеки един наш клиент.

 

Трябва ли ми онлайн магазин?

Ако сте търговец и все още не присъствате в интернет пространството, това е една много голяма крачка към виртуалното бъдеще. Позволете на Вашите клиенти да пазаруват стоките които предлагате без да стават от компютъра през Ващия нов онлайн магазин. Бързо и лесно ще имате възможност да генерирате повече продажби изцяло онлайн.

 

Защо онлайн магазин?

Засилено онлайн присъствие. Онлайн магазинът представлява уеб сайт, продаващ продукти и услуги онлайн с онлайн разплащания, различни видове доставки и други функционалности подпомагащи онлайн пазаруването.

CMS използване

Търсене на онлайн магазини за 2018/2019

Уеб браузъри

Използвани Open Source системи за онлайн магазин

Персонализиран онлайн магазин

Позволете на Вашите клиенти да пазаруват стоките, които предлагате без да стават от дивана!
Чрез нашата многофункционална система ще можете да приемате всички видове онлайн плащания, както и да предложите различни видове доставки. Всеки продукт в онлайн магазина може да бъде илюстриран с неограничен брой снимки, добавен в различни категории и подкатегории, с богато описание, допълнителни опции като размер, количество и още.

Изработка на сайт с CMS
Предимства на онлайн магазин

Предимства на онлайн магазин

Ако се възползвате от изработка на онлайн магазин, ще можете да продавате продуктите и услугите си в България и чужбина. Ще управлявате сами онлайн бизнеса си докато следите темпа на продажбите и развитието си. Ще сте уникални и ще се отличавате от конкуренцията си.

Онлайн магазин без ограничения

Онлайн магазин без ограничения

Всеки продукт в онлайн магазина може да бъде илюстриран с неограничен брой снимки, добавен в различни категории и подкатегории, с богато описание, допълнителни опции като размер, количество и още. Ще изработим Вашия онлайн магазин. Ще сме с Вас през цялото време.

Responsive версия на онлайн магазин
Адаптивен (responsive) дизайн

Адаптивен (responsive) дизайн

StudioWEB.BG предлага изработка на онлайн магазин, съобразен с всякакви размери устройства. Вашия нов онлайн магазин ще изглежда чудесно на всякакви екрани.

Още предимства за онлайн магазин

Още предимства

Търсачки с филтриращи категории и подкатегории, подробни статистики за посещения и продажби, неограничен брой продукти. Това са само част от опциите, които StudioWEB.BG предлага при изработка на онлайн магазин.

Популяризация на мобилно приложение

И още…

Мощен инструмент от Google за измерване на посещенията на уеб сайта. Генератор на промоции и кодове за ваучери. Google карта за достъп до Вашия физически магазин и още многобройни възможности!

Интеграция на Facebook
Интеграция на Facebook

Интеграция на Facebook

Популяризиране на онлайн магазин. Facebook бутони – чрез тях става директно споделяне или харесване на даден продукт в най-популярната социална мрежа. Повишава посещаемостта, внасяйки социалния елемент в сайта.

Често задавани въпроси за онлайн магазин

Закони
 
Общи
 
Изработка
 
Продажби и печалба
 
 

Трябва ли да издавам касови бележки и фактури?

Всички изисквания на данъчното законодателство важат и за Вас – да, трябва!
 

Трябва ли ми фирма за да имам онлайн магазин?

Най-популярният въпрос има най-простият отговор – ДА!
 

Кои закони ме касаят?

Независимо дали работите онлайн, Вие осъществявате дейността си в България. Абсолютно всички закони, касаещи търговски субекти в България, са валидни и за вас. Това, че работите онлайн, Ви носи бонус – трябва да спазвате и закона за електронната търговия.
 

Защо има толкова много онлайн магазини?

Защото разходите по отваряне на онлайн магазин се възвръщат бързо и всеки иска да продава повече.
 

Защо само няколко онлайн магазини са популярни?

Защото усилията за популяризирането на един електронен магазин са достатъчно високи.
 

Какво ми трябва за да стартирам електронен магазин?

Каквото и за да стартирате физически магазин: идея какво ще продавате и стока; маркетингова концепция, как ще продавате (не забравяйте, че при физически магазин се конкурирате с другите търговци на локално ниво). В онлайн търговията се конкурирате с всички електронни и физически търговци в България и със значително количество международни онлайн гиганти. Трябва да имате много добър маркетинг, ако искате да имате резултати. И на последно място магазин, в случая електронен – на последно, защото често се забравя, че както празно помещение не прави физически магазин, така онлайн сайта сам по себе си не прави електронния магазин.
 

Защо другите съществуват?

Защото бизнес концепцията им не предвижда толкова бързо да са на печалба или защото чакат светлото бъдеще – все пак надеждата умира последна.
 

Защо има толкова различни оферти за софтуер?

Защото има различни маркетингови подходи използвани от създателите на софтуер. При софтуера с отворен код вие получавате софтуера безплатно, но той далеч не е готов за работа. Това е както да получите автомобила си на части – трябва да положите много допълнителни усилия, за да си го сглобите. При комерсиалните продукти разликата в цените произтича от нивото на продукта и търговската политика на производителя, не винаги по-скъпият софтуер е по-добър, но често е така.
 

На какъв софтуер да се спра?

Зависи какви амбиции имате. Трябва да се отбележи, че сайтът е по-маловажната част от софтуера. Частта за управление на поръчките и продуктите е това, което прави софтуера подходящ за вашата дейност или не.
 

Какво да направя, за да получа адекватна оферта за изработка на онлайн магазин?

Необходимо е да попълните техническо задание за изработка на сайт / интернет магазин, като имайте предвид че опции като Мултиезична платформа, не са желателни още при стартирането на вашата дейност, тъй като е необходимо да се качват преводи за всеки артикул/продукт.
 

Колко от тези магазини са печеливши?

Много малка част от тях са печеливши.

Как е възможно да се предлагат стоките в онлайн на по-ниска цена?

В световен мащаб въпреки PR митовете, сериозните магазини са стартирали с десетки или стотици милиони долари първоначален капитал. Типичен пример за това са amazon.com и buy.com, в маркетинговата концепция на такива сайтове е купуването на огромни количества от дадена стока, за да постигнат големи търговски отстъпки, и след това продажбата и с отстъпка към крайните клиенти. Честа практика е определени модели да се предлагат по тази схема и да се използват за флагман на цялата продуктова гама, която е с по-малки или никакви отстъпки. При нас нещата са различни, предвид малкия пазар стоките просто се продават с по-ниска печалба. Или пък са дефектни и фалшиви продукти. Защо? Защото разходите ви за продажба в онлайн, докато не достигнете мащаба на търговската верига, са значително по-високи от продажбата офлайн, стоките които продавате, сте ги получили със същите търговски отстъпки и плащате същите данъци върху тях, така че ако всичко ви е чисто и законно, няма как да предлагате по-ниска цена.
 

Какви форми на плащане да предлагам?

Най-популярното в България е плащането при доставка – нарича се наложен платеж. Съществува възможност да се плаща чрез превод по банковата Ви сметка. Можете да предлагате и разплащане с карти, но предпочитанията за плащане с тях са много по-малък процент.
 

Каква доставка да предлагам?

Качествена. Клиентите са изключително чувствителни към проблеми с доставката. Не е задължително да използвате големи куриерски фирми. Ако се спрете на външен изпълнител, огледайте се за фирма, която предлага добър контакт с вас и клиентите ви – големите обикновено не го правят.
 

Какво да направя, ако дейността ми не е на печалба?

Не наливайте вода в бъчва без дъно. Закрийте сайта или намерете купувач за него. Все още се намират компании с интерес в покупката на онлайн проекти. Продайте сайта възможно най-скоро след като сте установили, че не ви носи приходи. Колкото повече се забавяте, толкова по-ниска ще бъде неговата стойност като продукт. Често в такива ситуации цената, на която ще го продадете, е по-ниска от направените разходи и най-честата грешка е да оставите сайта да се обезценява с времето.
 

Колко струва един онлайн магазин?

Онлайн магазин - на каква цена?

Какви са цените за изработка на онлайн магазин? Ако се интересувате каква ще бъде цената за уеб дизайн изработка на онлайн магазин, е необходимо да попълните Вашето техническо задание онлайн.

нагоре