Инструктаж за подаване на информация


Сега е точното време да податете информацията за Вашия сайт към екипа на StudioWEB.BG. За Ваше и наше улеснение сме подготвили настоящата страница, за по-ясно избистряне на Вашите идеи.

Списък с необходима информация

1. Фирмено лого

Ако разполагате с Вашето лого във формат psd (Adobe Photoshop), cdr (Corel Draw) или png - добавете го към файловете, които подготвяте за подаване към нас.

2. Навигация

navigaciaВсеки сайт задължително има навигация (навигационно меню). Срещат се и наименованията раздел, категория, но най-правилно е меню. Подредете ги във текстов файл (txt) или Word документ (docx). Нов текстов файл можете да си създадете чрез десен клик с мишката - пояснение.
Примерен текстов файл с навигация:
1. За нас 2. Проекти 3. Новини 4. Кариери 5. Услуги - Изработка на мобилно приложение - Изработка на сайт 6. Контакти
Обърнете внимание: когато искате да имате под-менюта (под-страници) в навигацията, просто ги отделете с тиренца под основното меню.
Както в примера: 5. Услуги е главно меню и отделените с тиренца под него са под-менюта (под-страници).

3. Страници за навигацията

След като сте определили какво да включва навигацията, следва да предоставите "пълнеж" за всяка страница - текст, снимки и/или видео (освен в случаите, когато желаете услуга писане на текст и/или фото услуги).

За всяка от страниците трябва да бъде направена отделна папка. Папка можете да си направите чрез десен клик на мишката - пояснение. Във всяка папка за страница поставете текста и снимките, които желаете да бъдат на страницата.

Например, в страница За нас може би ще искате да сложите текстов файл с описание на Вашата фирма и снимки/видео (на екипа, офиса, сградата и т.н.).

Ако правите под-страница (например под-страница Изработка на мобилно приложение към главна Услуги - както е в нашия пример), създайте папката за нея в папката за основната страница.

Всички снимки трябва да бъдат с размер, подходящ за поставянето им в сайт - над 2000 пиксела ширина. Прекалено големи снимки не са проблем, дори са предпочитани - важното е да не са прекалено малки.
za-nas-papka

4. Допълнителна фирмена информация

Допълнителна информация за Вашата фирма ще ни е винаги от полза. Ще са ни необходими Вашите GPS координати, точен адрес, телефон, e-mail, описание на фирмата - с какво се занимава, какви продукти предлага и т.н. Тази информация е полезна в случаите, когато създаваме Facebook страница или страница в друга социална мрежа както и за страница Контакти във Вашия бъдещ уеб сайт. Тази информация може да бъде подадена в отделна папка (напр. "фирмата") за да я използваме за гореизброените цели.

Също така, ако имате някакви предпочитания за цвят, който да бъде използван във Вашия нов уеб сайт, можете да го споделите с нас. Ще бъдем благодарни и на адреси на сайтове, които Ви харесват като подредба, дизайн, достъпност и други критерии.

5. Подаване на информацията към StudioWEB.BG

След като сте изпълнили всички точки до тук, папката Ви с данни за сайта би трябвало да има сходна структура и да изглежда като: final

След като сте постигнали подобна файлова и папкова структура, архивирайте цялото съдържание и го предайте на StudioWEB.BG.
Обмяната на файлове към нас може да стане по най-различни начини:
- чрез Вашето електронно хранилище, предоставено Ви от нас (в повечето случаи това върши най-добра работа)
- чрез изпращане на архива по e-mail
- на място в StudioWEB.BG офис с преносимо устройство (USB флаш памет, CD/DVD, преносим твърд диск и др.)

Последното се използва при пренасяне на особено големи файлове - напр. висококачествено видео.

Архив можете да си направите чрез програма - архиватор. Ако нямате програма - архиватор на компютъра, можете да изтеглите безплатна от интернет, например 7-Zip.

6. Коригиране на информация

Ако решите да правите корекции към вече изпратените и приложени файлове, повторете всички стъпки до тук като променяте на местата, които желаете да бъдат коригирани. След това се свържете с нас за уточняване на детайли, необходими за техническото изпълнение и прилагане на тези корекции.

7. Имате въпрос?

Ако имате въпроси или неясноти спрямо настоящото обяснение, не се колебайте да се свържете с нас! Професионалист от екипа на StudioWEB.BG ще Ви изслуша и ще намери отговор на всички Ваши въпроси, свързани с изработката на сайт.
нагоре