Защо вашият ресторант трябва да има мобилно приложение?

   Няма значение какъв вид храна сервирате или къде се намирате, вашият ресторант трябва да има мобилност. Заведенията за бързо хранене в отдалечените предградия, както и ресторантите от висок клас в големите градове, трябва да станат мобилни. Мобилните приложения са чудесен начин да увеличите присъствието на вашия ресторант и да достигнете до нови клиенти. Преминаването към мобилни устройства помага да подобрите изживяването и за вашите съществуващи клиенти. В допълнение към подпомагането на нови и бъдещи клиенти да намерят и посещават вашия ресторант, мобилното приложение ще има и много други предимства за вашия бизнес. Ако се колебаете да създадете приложение за вашия ресторант или се опитвате да оптимизирате съществуващото си приложение, за да включите мобилно поръчване на храна, това ръководство е идеално за вас. Ще обясня всичко, което трябва да знаете защо ресторантите предлагат опцията за клиентите си да поръчват храна от мобилни устройства и как можете да включите същата тази стратегия и във вашия бизнес.

Ето какво трябва да знаете за хранителната индустрия и мобилните приложения!

  • Мобилната поръчка прави нещата лесни за вашите клиенти

Ако не сте настроили мобилни поръчки, помислете как приемате поръчки в момента. Какъв е процесът? Трябва ли клиентите да се обаждат на вашето местоположение? Посещават ли вашия уебсайт?

Това е неудобство за вашите клиенти. Първо, те трябва да намерят менюто ви онлайн. Дори ако имат физическо меню в къщата си, то не винаги е лесно достъпно и може да е остаряло. Не всеки иска да се втурне към компютъра си, но смартфоните им обикновено са залепени за ръцете им. Така че те ще използват мобилно устройство, за да намерят менюто ви. 70% от потребителите предпочитат да виждат менюто на ресторанта на своя смартфон.

След това те ще трябва да осъществят обаждане, използвайки същото устройство, на което е включено менюто, което е объркващо, тъй като клиентът ще трябва да гледа и да говори едновременно. Или ще трябва да вземат химикал и хартия, за да запишат поръчката, което също е болка. Ако имате мобилно приложение, клиентите ще имат достъп до вашето меню и друга важна информация. Сега няма причина клиентите да се обаждат. Те могат да поръчват директно от приложението. Поръчването по телефона може да доведе до твърде много грешки. Понякога нещата могат да се изгубят в превода, ако клиентът има акцент или говори твърде бързо или твърде тихо. Ако някога сте отговаряли на телефона във вашия ресторант, знаете точно за какво говоря. Трябва постоянно да молите клиента да се повтаря, което е досадно и за двама ви. Плюс това, ако няколко клиента се обаждат наведнъж, те ще получат сигнали за заето или ще трябва да поставите хората на изчакване. 34% от клиентите, които затварят, след като са били задържани, няма да се обадят обратно. Вероятно затова 25% от потребителите на смартфони имат едно или повече приложения за ресторант на устройствата си. За тях е просто по-лесен процес да разгледат менюто ви и да направят поръчка.

  • Това опростява вашия процес

Както можете да видите от това, което обсъждах досега, преминаването към мобилни устройства не само прави нещата по-лесни за клиента, но и улеснява живота ви. Вие и вашият персонал ще прекарвате по-малко време на телефона. Няма да се налага да записвате неща на ръка. В резултат на това ще видите по-малко грешки. Край на губенето на време за изпращане на грешни поръчки само за да накарате клиента да се върне и да се оплаче. С мобилното поръчване всичко ще се показва ясно на вашия POS екран, когато поръчките бъдат изпратени. Освен това няма да ви се налага да прекарвате време в викове или да имате проблеми със слуха в шумен ресторант. Разгледайте най-честите действия, които хората правят, когато използват своите смартфони и таблети, за да поръчват храна за доставка или за вкъщи. Друго предимство на мобилните поръчки е фактът, че клиентите могат да плащат за своите поръчки предварително.

Това е много по-ефективно за вашия процес. В зависимост от размера на вашата операция може да имате само един или два регистъра. В петък или събота вечер, когато много хора правят поръчки за вкъщи, може да има дълга опашка от хора, чакащи да платят храната си. Тази линия може да бъде объркваща и възпираща за други клиенти, които искат да вечерят. Може да видят дълга опашка и да си помислят, че няма място за сядане вътре, когато в действителност това е само линията за вземане на храна за вкъщи. Поръчки, които са платени предварително, могат да бъдат взети безпроблемно. Вие и вашите клиенти вече няма да се справяте с дълги опашки. Ще обсъдим възможностите за плащане по-подробно по-късно.

  • Клиентите ще поръчват повече храна

Мобилното поръчване ще подобри вашите проценти на реализация. 64% от потребителите на смартфони извършват реализация за по-малко от час от първоначалното им търсене на ресторант. 65% от тези хора казват, че търсят ресторанти на разстояние с кола или пеша. Ако вашият ресторант попада в тяхната заявка за търсене, изследванията показват, че клиентите ще поръчат повече храна, ако завършат процеса на покупка от мобилното си приложение. Една от причините клиентите да посещават по-често ресторанти с мобилни поръчки е, че за тях е лесно да повторят предишна поръчка. Вашето приложение може да запазва историята на поръчките за индивидуалния клиентски профил. Настройте опция за повторение на поръчката само с едно кликване, за да ускорите процеса и да увеличите продажбите. Освен това мобилното поръчване ви прави изключително лесно да продавате по-високи цени на клиентите си. Точно преди да приключат с поръчката, можете да предложите напитки, десерти или други елементи от менюто с високи маржове на печалба. Дори когато те поръчат предястие, можете да поскъпнете с допълнителни гарнитури или първокласни добавки към тяхното ястие. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да кликне, за да добави още храна към поръчката си. Клиентите няма да имат същото изживяване, ако поръчват лично или по телефона. Можете също така да добавяте снимки към менюто на мобилния си телефон, за да покажете на хората как точно ще изглежда храната. Снимките на храна могат да бъдат изкушаващи и да накарат хората да поръчат нещо друго, само защото изображението изглежда добре.

  • Подобрете клиентското изживяване

Наличието на мобилно приложение и мобилна система за поръчки прави наистина лесно за вас прилагането на програма за награди за лоялност . Тъй като всички поръчки се проследяват, можете да наградите най-лоялните си клиенти. След определен брой посещения или праг на разходите, клиентите могат да получат артикули с отстъпка или дори безплатно хранене, в зависимост от това как сте настроили програмата си. В ресторантьорската индустрия програмите за награди за лоялност са изключително ефективни. Освен това, 57% от потребителите казват, че е по-вероятно да посетят ресторанти с програми за награди за лоялност, отколкото ресторанти, които нямат такива.

Можете да използвате стратегията си за мобилен маркетинг, за да увеличите стимулите за покупка за клиентите, които участват във вашата програма за лоялност. Можете също така да разполагате с вашите ежедневни промоции във вашата мобилна система за поръчки. Това не е нещо, което е достъпно за клиенти, които имат физическо копие на вашето меню. Вашите клиенти също могат да видят информация в реално време за своята поръчка от началото до края. Настройте система, която показва на клиента кога поръчката му е получена, кога се готви, кога е готова и готова за вземане или на път за доставка. Тези актуализации ще увеличат ангажираността на потребителите с вашето приложение и ще увеличат шансовете ви да печелите повече пари. Плюс това поддържа клиента доволен.

  • Приемете опции за мобилно плащане

Позволяването на клиентите да плащат за храната си от своите мобилни устройства предварително може да осигури толкова много ползи за вашия бизнес. Както вече казах, авансовите плащания ще намалят дългите опашки и времето за чакане, когато клиент идва да вземе храната си. Те могат бързо просто да го вземат и да си тръгнат, когато поръчката е готова, ако вече е платена. Ако им доставяте храна, те не трябва да дават на шофьора пари в брой. Те също могат да дадат бакшиш на водача от приложението. Ще ви бъде платено и предварително. По този начин, ако клиент поръча храна, но никога не я вземе, няма да останете за парите. На всеки, който се занимава с ресторантьорство, се е случвало това. Ако приемате мобилни плащания, уверете се, че предлагате на клиентите възможно най-много опции.

 

Всеки ресторант се препоръчва да има мобилна система за поръчки. Потребителите търсят ресторанти на своите мобилни устройства, така че е съвсем естествено да могат да поръчват и от тях. Внедряването на мобилна система за поръчки прави нещата по-лесни за клиентите, като същевременно опростява вашия вътрешен процес. Като подобрите клиентското изживяване, ще видите също, че клиентите ще купуват повече храна, когато използват мобилното си устройство, за да направят поръчка!

Препоръчваме още:

3-те фази на печеливша пазарна стратегия 3-те фази на печеливша пазарна стратегия Прочети повече
Разбирателство между маймуните и рибите за разработка на софтуер Разбирателство между маймуните и рибите за разработка на софтуер Прочети повече
Видове показатели за дигитална маркетингова ефективност Видове показатели за дигитална маркетингова ефективност Прочети повече
нагоре