Защо Google My Business е толкова важен за малкия бизнес?

   Планирате вечеря? Търсите най-близкия железарски магазин? Чудите се къде да се запишете на танци? Благодарение на Google My Business можете да намерите всичко, което ви трябва. Масово потребителите използват именно тази опция, за да намерят най -добрите местни места и упътвания, как да стигнат до там.

Като се има предвид, че 97% от търсенията са за местни фирми , Google My Business е извън важното за вашия собствен бизнес. Google Places е фокусиран не само върху локални търсения, но предлага и безплатни инструменти, които да подпомогнат вашите маркетингови усилия. Искате хората да ви намерят? Това е най-добрият начин да го постигнете.

  • Google My Business

Google My Business е безплатен интерфейс, който ви позволява да предоставяте много информация за вашия бизнес. Можете да управлявате начина, по който се показва вашият бизнес, когато той се появи в търсене с Google, включително страници с резултати, бизнес отзиви и цялостната информация.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите приложението и да преминете през лесните стъпки, за да потвърдите данните си. След това приложението ви предоставя безплатни функции, които могат да ви бъдат полезни, като например резервации.

  • Управление последователността на марката

Когато отделите време за изтегляне на приложението и актуализиране на информацията си, скоро ще откриете, че тя става последователна и точна. Много приложения и услуги на трети страни знаят, че могат да разчитат на Google за най-добрите фирмени данни. Като се уверите, че актуализирате информацията за бизнеса си, хората могат да ви намерят, да се свържат с вас и да се появят на вратата ви, когато сте отворени за бизнес.

  • Подобрена видимост

С пълната информация на всички тези сайтове на трети страни Google My Business се превръща в безценен безплатен инструмент за маркетинг. Тъй като много от тези сайтове са във вашата индустрия, вие ще бъдете намерени в техните бизнес кръгове, което ще повиши видимостта си. Освен това ще бъдете по-лесно категоризирани от Google, което ще ви помогне да се показвате в локални търсения.

  • Направете по-добро първо впечатление

Вашият удобен и безплатен профил в Google My Business ви позволява да включвате снимки и видеоклипове . Това е най-бързият и лесен начин да покажете на хората какво предлагате и с какво се занимавате. Според Optinmonster , 81% от фирмите, коитo използват платформата са отбелязали увеличение на продажбите, а 53% са забелязали намаляване на обажданията за поддръжка при използване на видео маркетинг.

  • Анализирайте безплатно получените резултати

Онлайн маркетингът изисква анализът да бъде по-ефективен, а Google My Business включва инструмент пълен с ценни данни. Той ще ви каже как клиентите намират информацията за вашата компания, за да можете да направите подобрения в маркетинговите си усилия. Също така може да ви помогне да бъдете по-добре подготвени да задоволите нуждите на вашата целева аудитория.

  • Безплатен инструмент за публикуване

Google My Business ви позволява да персонализирате съдържание за потребителите в търсенето им. Това може да включва статии, свързани с вашия бизнес, специални оферти , съобщения за събития и други. Можете да добавяте каквото искате, когато пожелаете, и да имате достъп до безплатна реклама.

  • Увеличете онлайн резервациите

Друг чудесен безплатен инструмент са техните онлайн резервации . Клиентите могат да планират срещи директно и да резервират в платформата. Това може да се окаже безценно за малкия бизнес, който смята, че няма средства за такъв инструмент на уебсайта си.

  • Управление на репутацията

Според Bright Local, 86% от купувачите четат онлайн отзиви, преди да закупят продукт. Бизнес отзивите изскачат навсякъде и действат като подмамващо средство, както и възпиращо решение за клиентските решения. Google My Business ви позволява да обсъждате с хора, които правят коментари и отзиви. Това помага да управлявате вашата онлайн репутация и също така да благодарите на клиентите, които ви хвалят.

 

За да научите повече за Google My Business, се допитайте до нас!

Препоръчваме още:

6 начина за избягване на спам филтри при изпращане на имейли 6 начина за избягване на спам филтри при изпращане на имейли Прочети повече
9 съвета за увеличаване честотата на кликване в имейла 9 съвета за увеличаване честотата на кликване в имейла Прочети повече
#Хаштагове на някои платформи и защо са толкова важни? #Хаштагове на някои платформи и защо са толкова важни? Прочети повече
нагоре