Топ 8 SEO практики

   Да останеш на върха на най-добрите SEO практики за 2021 г. е въпрос на адаптация. Ще откриете, че по-старите спецификации, които познавате и обичате, са съчетани с по-нови функции като AI, гласово търсене и други. Уверете се, че сте в течение на най-добрите SEO практики, за да сте сигурни, че вашият сайт остава актуален и конкурентоспособен.

  • Отзивчив уеб дизайн

В наши дни читателите ви имат достъп до вашето съдържание на настолни компютри, лаптопи, таблети, смартфони и дори часовници. Ако смятате, че вашият уебсайт просто ще се настрои така, че да изглежда еднакво на всички тези устройства, тогава, моля, помислете отново. Внедряването на отзивчив уеб дизайн означава да се гарантира, че съдържанието на вашия сайт ще се побере на екрана на всяко устройство, на което може да се гледа. Това позволява на потребителите да виждат съдържанието ви по естетически приятен начин, съобразен с размера на екрана им, и им дава възможно най-доброто потребителско изживяване.

Доказано е, че внедряването на отзивчив уеб дизайн подобрява цялостното ви класиране на позициите, като същевременно прави потребителите по-склонни да прекарват времето си на вашия сайт.

  • Оптимизиране на гласово търсене

Гласът, който се среща често в ежедневието ни, се оказа трудна концепция в дигиталното търсене и това, което маркетолозите са склонни да пренебрегват, е семантиката.

Нека да разгледаме как пишете поезия. Макар и да разчитате на писалка и хартия, начинът, по който пишете бележка на някого, се различава изцяло от начина, по който бихте написали стихотворение. Максималното използване на гласовото търсене се състои единствено в изучаване на начина, по който хората говорят. Поставете се в мисленето на потребителите си, за да канализирате как те биха реалистично изразили гласовите си търсения и след това да отговорите съответно на тях.

  • Блокчейн сигурност

Трябва да се радваме, че блокчейнът вече е новост и обещава да създаде много повече онлайн сигурност, отколкото в миналото. Сега, разбира се, можете да стартирате цифрова монета с блокчейн, но защитата на данните е по-оптимална за малкия бизнес. Това означава, че можете да държите сайта си за членство далеч от хора, които не плащат.

Автоматизацията също е в комбинация като правно обвързващи споразумения, ресурси и подробности могат да бъдат написани мигновено. Blockchain ви позволява да обмисляте да правите бизнес по-бързо и с безпрецедентна безопасност.

  • Схематично маркиране и видео съдържание

Ако все още не сте се запознали с маркирането на схемата, сега е моментът. Разпределението на схемата е по същество кодът, който можете да използвате за вашия уебсайт, за да помогнете на търсачките да доставят по-информативни резултати за тези, които търсят.

Това, което прави схемата, е „извличане чрез транскрипция“. Това по същество създава скрипт от видео, което го прави оптимизиран и достъпен. Тогава това, което се говори във вашето видео съдържание, се визуализира като ваш план за дигитален маркетинг.

През 2021г. трябва да търсим маркиране на схеми, за да извлечем максимума от нашето видео съдържание. Няма нужда да казвам, че никой няма да намери вашето видео, ако не е оптимизирано.

  • Социални медии

Социалните медии се увеличават от години и остават в челните редици на най-добрите SEO практики за 2021г. Истината е проста; не е нужно да инвестирате живота си, за да накарате хората да се вгледат във вълнуващите неща, които правите в социалните медии, просто имайте активен профил и „от време на време“ публикувайте съдържание там, за да бъдете достоверни.

  • Отлично качество и структурирано форматиране

Съществува безкраен свят на „неща, които трябва да се знаят“, които потребителите се стремят да открият онлайн, и това знание се дешифрира само чрез четенето му. Предаването на вашето съобщение, ако искате да имате „качествено“ съдържание, както е определено от търсачките, започва със структура. Това се постига чрез внимателно изработване на вашите заглавия, тагове, подзаглавия, подредени списъци и инфографика.

Работете за поддържане качеството на вашето съдържание, като същевременно се фокусирате върху поддържането на структуриран формат.

  • Потребителски опит (UX дизайн)

Дизайнът на потребителския опит (UX) е това, което кара читателите ви да искат да се придържат към него. С толкова много уеб страници и онлайн платформи, от които можете да избирате, нещото, което ще постави вашия сайт над останалите, е достъпен и лесен за използване уеб дизайн. За да подобрите своя UX дизайн, уверете се, че съдържанието ви може да бъде докосвано, натискано, изтегляно, свивано и след това лесно четимо на всички устройства.

  • Скорост на страницата

Нека си го кажем, хората са нетърпеливи. Проучванията показват, че 50% от читателите вероятно ще напуснат сайт, ако той не се зареди в рамките на три секунди. Изрежете времето за изчакване и стартирайте сайта си безпроблемно.

 

Въпреки че ви предоставихме кратък преглед, от вас зависи да се поучите и да внедрите тези SEO практики, за да подобрите вашия сайт през 2021г. Не бързайте, бъдете конкретни и не пренебрегвайте фините детайли.

Свържете се с нас, за да ви помогнем в SEO практикуването!

Препоръчваме още:

5-те най-добри SEO софтуери за 2022г. 5-те най-добри SEO софтуери за 2022г. Прочети повече
6 начина да се спасите от DeFi измами 6 начина да се спасите от DeFi измами Прочети повече
Как да увеличите продажбите при електронната търговия, използвайки цифрите на цените Как да увеличите продажбите при електронната търговия, използвайки цифрите на цените Прочети повече
нагоре