Можете ли да изтриете отзив от Google?

   Дали имате възможност да премахнете отзиви в Google не е въпрос, на който може да се отговори с да или не. Въпреки че е възможно да премахнете рецензия от Google, това не е толкова просто, колкото да кликнете върху бутона „Изтриване на рецензия“. Има различни подходи за премахване на отзиви в Google и ние сме тук, за да ви преведем през тях и най -добрите начини да идентифицирате и подходите към тези отрицателни коментари.

  • Отговорете

Първото не се опитвайте да премахнете всеки лош отзив, който получите.

Може да се говори много за бизнес, който се фокусира върху отговорите на коментари, за да разреши проблемите на своите клиенти. Тези отговори отразяват добре потенциалните клиенти, които търсят и четат отзиви за вашия бизнес.

Докато някои отзиви изискват процес на премахване поради естеството на съдържанието им, други може просто да представляват лошо представяне на вашия бизнес, така че да не ги искате в отзивите си в Google.

Когато случаят е такъв, препоръчваме да подходите леко към ситуацията, както бихте направили с всеки друг отрицателен отзив.

Необходимо е да отговорите на рецензента, за да отчете техните притеснения и да предложите решения.

Понякога, като прави това, рецензентът ще се чувства успокоен от вашия бизнес, отговарящ на неговите нужди, и той ще свали прегледа.

Някои от най -ценните отзиви, на които даден бизнес може да отговори, са отрицателните, защото те показват качеството на обслужването на клиентите ви. Това е безплатен начин да рекламирате вниманието, което влагате, за да помогнете на клиентите си.

  • Отбелязване на коментара

Когато коментарите надхвърлят изразяването на разочарование или посочването на проблеми с бизнеса, просто оставянето на отговор няма да го намали.

Ясно ви е, когато коментарът е или фалшив, или крайно неуместен. Коментари като този могат да навредят на репутацията на бизнеса и трябва да бъдат предприети действия възможно най -бързо. За да направите това, отбелязването на коментар може да бъде подходящата стъпка за премахване на тези отзиви.

Имайте предвид обаче, че коментарите трябва да нарушават правилата на Google, за да бъдат премахнати по този начин.

Важно е също така да се отбележи, че безкрайни количества коментари се маркират всеки ден и Google има система да реагира на тези знамена, когато могат.

Ако съдържанието на коментар е в ущърб на вашия бизнес и трябва да бъде премахнато бързо, насърчете други хора също да сигнализират коментара. Това има възможност да го насочи по -бързо към вниманието на Google за премахване.

  • Доклад

Опасенията относно неподходящи или фалшиви коментари трябва да бъдат решени, като се подаде сигнал за тях до "Помощ" за Google My Business. Трябва да очаквате поддръжка, чрез този търговски обект в рамките на 24 часа след подаване на вашия доклад. Представете цялата необходима информация относно въпросния коментар, когато Google се свърже с вас. Това ще уточни и изясни тяхното вземане на решение дали да премахнат докладвания коментар или не.

Следвайте тази връзка, за да се свържете с Google My Business Help, за да започнете процеса си за докладване и премахване на коментар.

Прегледите имат въздействие при утвърждаването на репутацията на вашия бизнес, особено с достъпността на рецензиите, чрез множество платформи като Facebook, Yelp и Google.

Понякога тези отзиви могат да оставят отрицателно впечатление за вашия бизнес.

Въпреки че Google не предлага директен начин за премахване на отзиви, техните процеси на премахване позволяват на малкия бизнес да разгледа въздействието на определени коментари и правилната стратегия за тяхното управление, както подчертаваме в тази статия!

 

Разгледайте нашия блог за интересни теми!

Препоръчваме още:

Как да подтикнем ефективна комуникация на работното място Как да подтикнем ефективна комуникация на работното място Прочети повече
5 стратегии за писане на съдържание, които ще ви помогнат да достигнете до аудиторията си 5 стратегии за писане на съдържание, които ще ви помогнат да достигнете до аудиторията си Прочети повече
Съхранение на записи с облачно счетоводство Съхранение на записи с облачно счетоводство Прочети повече
нагоре