Мога ли да създам собствена криптовалута

   Можете ли да създадете своя собствена криптовалута? Със сигурност! Дори не е нужно да сте програмист, за да я създадете. Разработването им е с отворен код го прави сравнително лесна задача.

Как да създадете своя собствена криптовалута

Много съществуващи блокчейн платформи могат да ви помогнат да създадете своя собствена криптовалута-като общностна монета, шега, реално решение на проблем или по друга причина. Можете лесно да издадете своя собствена монета или жетон, чрез:

 • Ethereum

 • EOS

 • BitShares

 • NEM

 • Nxt

 • TRON

 • IOTA

 • NEO

 • Qtum

Ако не искате да бъдете зависими от някоя от тези платформи или те не предлагат необходимата ви функционалност, можете да опитате да изградите свой собствен блокчейн от нулата.

Разбира се, последният подход е много по-сложен и изисква задълбочено обучение, умения за кодиране, програмиране и фундаментално разбиране на технологията.

Какво е необходимо, за да направите криптовалута

В случая с платформите, често не много. Те правят създаването на криптовалута толкова лесно, колкото попълването на уеб формуляр. Посочете име, колко монети ще ви трябват и няколко други подробности и ето я - вашата собствена криптовалута!

Можете да намерите повечето кодове с отворен код на съществуващите блокчейн на GitHub. След като получите код, може също да искате да направите промени в него, за да се уверите, че ви позволява да изпълнявате целта на вашия проект. Имайте предвид, че ако използвате утвърден блокчейн, монетата ви също е по-сигурна от самото начало и може да се възползва от допълнителни вградени функции.

Ако се чудите „как да създам собствена криптовалута от нулата“, това включва изграждането на разпределена книга, която изисква много работа. Това обаче също ще ви даде повече свобода и контрол над вашата монета, книга и неговите характеристики. Можете също така да изберете да разклоните един от вече съществуващите blockchain проекти с отворен код, като промените някои от неговите правила, за да отговарят на вашата цел.

Трябва обаче да имате предвид, че раздвояването на проект не копира цялата му екосистема заедно с кода. Ще трябва да разберете стимулите и да създадете функционираща екосистема, за да работи всичко. Повечето нови криптовалути са безполезни, особено ако няма друг освен вас, който да проверява транзакциите.

Компании, които могат да създадат криптовалута за вас

Нарастващото търсене на услуги, базирани на блокчейн, предизвика растежа на фирми и услуги, които създават и поддържат разпределени книги. Такива бизнеси се наричат ​​„блокчейн като услуга (BaaS)“.

Те предлагат различни ориентирани към блокчейн решения за различни бизнес нужди. Някои от тях могат да направят специализиран блокчейн за вас, докато други могат да предложат своя собствена инфраструктура.

Някои от най -популярните BaaS компании включват:

 • Уеб услуги на Amazon (AWS)

 • Блокстрийм

 • Chainzilla

 • LeewayHertz

 • Microsoft Azure

 • Блокчейн на IBM

 

Ако вашият проект е сериозен, подгответе се за още предизвикателства, които предстоят. Поддържането на успешен проект е много по -трудно от стартирането му. Поддръжката може да изисква допълнително кодиране, работа в екип, мрежа от компютри и инвестиции в продажби и маркетинг, ако искате вашата монета да стане известна и използвана.

Препоръчваме още:

Как чатботите могат да помогнат на електронната търговия Как чатботите могат да помогнат на електронната търговия Прочети повече
Как да използвате поп културата във вашата маркетингова стратегия Как да използвате поп културата във вашата маркетингова стратегия Прочети повече
9 ключови предимства на дистанционната работа за работодателите 9 ключови предимства на дистанционната работа за работодателите Прочети повече
нагоре