Мислете като предприемач с тези технологични идеи

   Предприемач: "Този, който организира, управлява и поема рисковете на бизнеса или предприятието".

COVID-19 промени света и след бързата промяна милиони малки предприятия бяха засегнати. Въпреки това, различни индустрии и творчески мислители са измислили как да развият своя бизнес модел по творчески начини, за да оцелеят. Тези собственици на предприятия са предприемачи през цялото време.

Ше споделя моя мисловен процес, за да можете вие ​​като собственик на бизнес да започнете да виждате света през предприемачески обектив.

Ако сте учител, водопроводчик, треньор, ресторантьор, търговец на дребно, продавач, CPA и т.н, вие сте предприемач.

Ако притежавате бизнес и този бизнес е вашият основен източник на доходи, тогава поминъкът ви се определя от стойността, която носите на вашите клиенти/пациенти или на когото и да е.

По принцип много индустрии имат един и същ бизнес модел и работни отношения между бизнеса и потребителя, които съществуват от десетилетия.

Как технологията влиза в бизнес процеса?

Всички собственици на бизнес трябва да преосмислят как правят бизнес с поглед към потенциално неизвестно бъдеще, което е до голяма степен е и онлайн.

Технологиите промениха начина, по който общуваме.

Мобилните телефони и компютрите бяха огромна промяна към бизнес моделите.

Сега софтуерът за споделяне на екрана, каналите за съобщения и много други дават възможност за нови възможности за бизнеса и човечеството.

Това са предизвикателни времена, но ние трябва да бъдем креативни и находчиви.

Трябва да процъфтяваме и да се адаптираме към настоящите и бъдещите си предизвикателства. Ето няколко идеи за различни индустрии, които да обмислят и да добавят към своята стратегия:

  • Преподавателите трябва да изследват дистанционно обучение, организиране и обучение. В периоди на пандемия или не, много ученици и техните родители/настойници се нуждаят от дистанционна помощ.

  • Фитнес залите/фитнес центровете могат да обучават клиенти индивидуално или в групови класове дистанционно. По този начин вие създавате безопасен и безпроблемен начин за обучение на клиенти, както и предлагате мащабируеми групови сесии.

  • Ресторантите могат да създават менюта за пътуване с висок марж и програми за хранителни стоки. Това е по -безопасен начин за осигуряване на храна и създава предвидими модели на приходи.

  • Производителите на облекло могат да създават продукти с голямо търсене. Съществуващият капитал позволява производството на необходимите артикули и е лесно да се запълни търсенето с качествени продукти.

  • Пекарите/готвачите могат да създават онлайн курсове и събития на живо . С толкова много хора у дома, това позволява на тази индустрия да сподели знанията си и все още да е на първо място пред аудиторията си.

  • Бръснарите/фризьорите могат да създават видеоклипове с инструкции и да показват съвети за прически. Тъй като салоните са затворени, осигуряването на тези ресурси позволява на последователите им безопасно да подстрижат или оформят косата си.

  • Винените магазини могат да създават месечни винени клубове. Онлайн продажбите на вино са се увеличили през последните няколко месеца, така че това е чудесен начин да създадете предсказуем модел на приходи и да получите вино за клиенти, които се нуждаят от него.

Разбира се, това е само върхът на айсберга за възможни промени, които ще позволят на бизнеса да процъфтява в новата ни среда.

Ако сте собственик на бизнес в едно или друго качество, вие сте предприемач. Поемете дълбоко въздух и предизвикайте себе си да помислите как можете да адаптирате бизнеса си към настоящето.

Бизнесът включва риск и креативност. Въпреки че е трудно да се осигури сигурност, бъдете иновативни и направете крачка напред. Бъдете предприемачи!

 

Разгледайте нашия блог за полезни теми!

Препоръчваме още:

Кои са грешките в дизайна, които прави вашият бизнес? Кои са грешките в дизайна, които прави вашият бизнес? Прочети повече
Как да използвате A|B тестването Как да използвате A|B тестването Прочети повече
9 дигитални маркетингови канали за растеж на бизнеса 9 дигитални маркетингови канали за растеж на бизнеса Прочети повече
нагоре